Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:08:33 (inci-01) Oms Alarm Lentis Geb. E Het Uitzicht E Zuidlaren 038133 Prio Hoog Eenheid | Zuidlaren - Blusgroep A Brandweer Tynaarlo Drenthe
vrijdag 15 december 2017

Archief

Verwarde man gooit huisraad op straat

Gemaakt: Maandag, 07 augustus 2017 06:41

ASSEN - De politie van Assen moest in de nacht van zondag op maandag naar een woning aan de Zaagmolen. Een verwarde man gooide daar vanuit het raam zijn huisraad op straat.

 

De man is door de politie aangehouden en zal worden overgedragen aan het zorgkader.

 

Containerwagen kantelt en komt in de sloot terecht

Gemaakt: Maandag, 07 augustus 2017 16:05

ELIM / DE KRIM – Op de Drentseweg tussen Elim en de Krim is maandagochtend rond elf uur een containerwagen gekanteld en in de sloot terecht gekomen. De chauffeur raakte hierbij gewond.

 

Over de oorzaak van het ongeval dat vlak na een bocht in deze weg ontstond wordt door de politie onderzoek. Weggebruikers moeten rekening houden dat de Drentheweg is afgesloten voor het verkeer vanwege onderzoek, hulpverlening en berging van de containerwagen.

Auto botst tegen lantaarnpaal op de Alteveerstraat in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 07 augustus 2017 16:18

HOOGEVEEN - Op de Alteveerstraat in Hoogeveen is maandagmiddag een auto tegen een lantaarnpaal gereden. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van een personenauto de macht over het stuur kwijt en ramde een lantaarnpaal.

 

Door de klap werd de lantaarnpaal compleet omver gereden. Er raakte niemand gewond.

Twee auto's met elkaar in botsing op de N371

Gemaakt: Maandag, 07 augustus 2017 19:02

UFFELTE - Op de N371 in Uffelte zijn maandagmiddag twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. De ene wagen klapte achterop de voor hem rijdende auto. Eén inzittende moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden overgebracht.

 

De schade aan beide auto's is groot.

Motorboot aangetroffen op de kant aan de Sandebuursedijk

Gemaakt: Maandag, 07 augustus 2017 20:10

RODERWOLDE - Vandaag heeft de politie in Roderwolde een motorboot op een nogal onlogische plek aangetroffen. Aan de Sandebuursedijk lag deze boot op de kant.

 

Na enig onderzoek bleek de boot gestolen te zijn en kon de politie de rechtmatige eigenaar achterhalen. Zij hebben deze zaak in onderzoek en zijn op zoek naar getuigen.

 

Mocht u iets gezien of gehoord hebben, of op een andere manier informatie hebben betreffende deze diefstal, neemt u dan contact op met de Politie Noord Drenthe via 0900-8844 of meld uw informatie bij Meld Misdaad Anoniem. Referentienummer 2017209589.

Automobiliste in Smilde ziet auto de vaart inrollen

Gemaakt: Maandag, 07 augustus 2017 21:43

SMILDE – Een automobiliste zag haar auto maandagavond op de Tramweg in Smilde het water inrollen. Bij het parkeren was de handrem niet of onvoldoende aangetrokken zodat de wagen weer in beweging kwam.

 

De eigenaar heeft de auto zelf met een shovel uit het water getrokken.

Container met bouwafval in brand aan de Beuzeveen

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 02:38

ASSEN - Aan de Beuzeveen in Assen is in de nacht van maandag op dinsdag rond twintig over twee brand uit gebroken in een container met bouwafval.

 

De vlammen sloegen hoog uit de container die onder een boom stond. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Door de brand liep de boom enige schade op.

 

Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Motorrijder gewond op TT circuit in Assen

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 15:56

ASSEN - Op het TT circuit is dinsdagochtend een motorrijder onderuit gegaan en dusdanig gewond geraakt dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. Ook het mobiel medisch team werd ingezet bij het ongeval.

 

Over de aard van de verwondingen is niets bekend. De motorrijder maakte volgens de politie deel uit van een groep ervaren motorrijders die van de baan als training gebruik maakten.

Automobilist die agente meesleurde aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 16:39

EMMEN - De politie heeft maandagavond in Lichtenvoorde een 37-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht de auto te hebben bestuurd die zaterdagavond in Emmen vluchtte en daarbij een agente meesleurde.

 

Bij dit incident aan de Meerstraat in Emmen raakte de agente gewond. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is ingesloten voor verhoor.

Lichtgewonde bij aanrijding in Zuidlaren

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 18:49

ZUIDLAREN - Bij een aanrijding op de kruising Voorkampen met de Wilhelminalaan in Zuidlaren zijn dinsdag in de namiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een inzittende raakte hierbij licht gewond en werd in de ambulance behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

 

Beide auto's raakte zwaar beschadigd en zijn door een berger afgesleept. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Lagere straf voor benzine- en vleesdief uit Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 20:25

ASSEN/EMMEN - Een 27-jarige Emmenaar is voor tanken zonder te betalen en het stelen van meerdere soorten vlees bij de Lidl in Emmen veroordeeld tot drie maanden cel.

 

De straf is vijf maanden lager dan de acht maanden die het Openbaar Ministerie vorige week eiste, omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat hij geweld gebruikte bij de vleesdiefstal. De man laadde in maart een boodschappentrolly vol met vleesproducten. Toen hij de winkel uit wilden lopen, pakten twee medewerkers hem vast en trok hij zijn arm los om te kunnen vluchten. Volgens de rechtbank is dat geen geweld.

 

Vrijspraak van autokraak
Ook sprak de rechtbank de Emmenaar vrij van een autokraak in de wijk Emmerhout. Uit die auto werden in maart pinpassen en zonnebrillen gestolen. De man werd ermee gezien bij een pinautomaat in de wijk Angelslo. De rechtbank vindt dat daarmee nog niet bewezen is dat hij de inbraak ook heeft gepleegd.

 

De verslaafde dief werd op 6 april opgepakt, nadat hij bij een tankstation in zijn woonplaats 41 liter benzine had getankt zonder te betalen. De pompstationhouder belde de politie. Die kon de Emmenaar na een achtervolging aanhouden.

 

Niet langer in de cel
De man is onder meer verslaafd aan cocaïne. Hij heeft een strafblad van twintig pagina's. De rechtbank legde geen voorwaardelijke straf met een behandeling op, omdat dat in het verleden zinloos zou zijn geweest.

 

De Emmenaar heeft ruim drie maanden vastgezeten. Vanwege de lagere straf deed de rechtbank een week eerder uitspraak en kwam de Emmenaar vandaag vrij.

Man in gestolen auto aangehouden op A28 bij Meppel

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 20:27

MEPPEL - Op de A28 bij Meppel is een 55-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man reed in een gestolen auto.

 

Agenten zagen het voertuig rijden tussen Zwolle en Staphorst. Bij controle van het kentekennummer bleek dat de auto als gestolen geregistreerd stond. De agenten gingen achter de man aan en bij Meppel konden zij hem staande houden.

Bestuurster met haar auto in de slip op rotonde Alteveerstraat

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 23:20

HOOGEVEEN - Dinsdagavond is een bestuurster met haar auto geslipt op het natte wegdek van de rotonde bij Alteveerstraat in Hoogeveen.

 

Zij kwam vanuit de richting Alteveer en wilde aflag naar de Zuiderweg nemen toen ze de controle over de auto verloor. De auto gleed via een stoeprand, fietspad en het natte gras, de helling naar de vijver aan de Zuiderweg/Lindenlaan af en het voertuig kwam met de achterkant nagenoeg in het water terecht.

 

De licht gewonde maar meer geschrokken bestuurster is ter plaatse behandeld in de ambulance, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

Heeft u te maken gehad met letsel?

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 00:15

Heeft u of kent u iemand in uw omgeving die te maken heeft gehad met letsel? Dit kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn.

 

Omdat dit voor u fikse gevolgen kan hebben willen wij u graag helpen. Op het moment dat een andere partij schuldig is aan uw letsel, is het mogelijk uw schade te verhalen. Denk hierbij aan: letsel na een verkeersongeval, letsel door een bedrijfsongeval, medische fout, letsel toegebracht door een dier of door gebrekkige producten.

 

Stel via ons contactformulier vrijblijvend uw vraag aan ons, laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op. Als u liever anoniem wilt blijven mag dat natuurlijk ook. Wij helpen u graag verder, ook al is het een paar jaar terug voorgevallen.

 

De antwoorden kunt u teruglezen op onze pagina Vraag het De Specialist.

Gebruikskosten defibrillator niet voor eigenaren

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 03:30

Eigenaren van AED's (automatische externe defibrillatoren) hoeven vanaf 2018 niet langer de gebruikskosten voor het apparaat te betalen. Als een defibrillator is ingezet moeten onder meer de elektroden worden vervangen, wat zo'n 150 euro kost.

 

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat deze rekening voortaan (vanaf 1 januari 2018) bij de ambulancedienst kan worden ingediend.

 

Uit de brief: 'De nota van het weer gebruiksklaar maken van de AED wordt door de AED-eigenaar ingediend bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV), die deze nota rechtstreeks betaalt aan de AED-eigenaar. De RAV ontvangt, via de budgetsystematiek ambulancezorg conform de NZa beleidsregel, een vergoeding van de verzekeraar.'

Twee maal brandstichting in auto aan de Rogier van de Weijdenstraat

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 16:40

COEVORDEN - In de nacht van dinsdag 8 augustus op woensdag 9 augustus is er tot twee maal toe brandstichting geweest in een personenauto aan de Rogier van de Weijdenstraat in Coevorden.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Met wie heeft de politie nog niet gesproken en heeft op of tussen deze tijdstippen verdachte personen of bewegingen gezien in deze omgeving die mogelijk met de brandstichting te maken heeft bel 0900-8844 (reg.nr 2017211016).

Pas op voor oplichters met bloemen en pakjes

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 17:38

REGIO - De politie krijgt de laatste tijd regelmatig aangiften binnen van oplichting van ouderen waarbij hun bankrekening wordt geplunderd. Vaak krijgen de senioren een telefoontje dat een pakje onderweg is of staat er ineens iemand voor de deur met een pakje, plant of bos bloemen.

 

In beide gevallen verschijnt (uiteindelijk) iemand aan de deur. De slachtoffers moeten voordat ze het pakje of de bloemen krijgen zogenaamd een klein administratiebedrag overmaken, van een of twee euro. Daarvoor moeten ze hun bankpas in een apparaat stoppen en hun pincode intoetsen. De oplichter haalt vervolgens de bankpas uit het apparaat en verwisselt die voor een andere pas van dezelfde bank. Zo hebben de oplichters en de pas in handen en de daarbij horende pincode. Direct daarna worden grote geldbedragen van de rekening van de slachtoffers gehaald. Of doen de oplichters aankopen met de pas. De schade loopt vaak in de duizenden euro's. In een geval ging het zelfs om 10.000 euro.

 

Door een aantal simpele tips te volgen kunnen veel oplichtingen worden voorkomen.

  • Wees voorzichtig met het laten bezorgen van pakketjes aan huis.
  • Blijf alert; zeker als u iets krijgt aangeboden wat u niet heeft besteld.
  • Administratiekosten hoeven nooit aan de deur te worden betaald. Ga hier nooit op in.
  • Sommige banken bieden de mogelijkheid een sms of email te sturen als een bedrag wordt opgenomen of afgeschreven. Voor welk bedrag dat geldt kun je zelf opgeven. Wordt bijvoorbeeld 100 euro afgeschreven dan ontvangt u direct een mailtje of sms. Dit voorkomt dat bij misbruik iemand ongemerkt uw rekening leeghaalt. Het is ook mogelijk van tevoren een maximum op te nemen bedrag in te stellen.
  • Toch (mogelijk) slachtoffer geworden? Bel dan direct uw bank om uw bankrekening te laten blokkeren.
  • Schrijf het signalement van de oplichter op en neem vervolgens contact op met de politie, dat kan telefonisch via 0900-8844 of loop even een politiebureau binnen.

 

Heeft de oplichting of poging daartoe net plaatsgevonden, bel dan 112. Geef uw adres en het signalement van de oplichter op en zijn of haar loop- c.q. rijrichting. Als er een kenteken van een vervoermiddel bekend is geef dat dan ook door. Zo kan de politie snel tot actie overgaan.

Gaslek in woning Meppel na kluswerkzaamheden

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 21:56

MEPPEL – In een woning aan de Sint Pietersland in Meppel is woensdagavond een gaslek ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse en verrichte metingen.

 

Het gaslek was vermoedelijk bij boorwerkzaamheden ontstaan. Enexis heeft in de straat het gas afgesloten.

Ravage na inbraak bij bedrijf in Coevorden

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 22:43

COEVORDEN - Tussen maandag 7 augustus 2017 18:45 uur en dinsdag 8 augustus 2017 07:00 uurn is er ingebroken bij een kantoor van Promens-Care in het Bastion in Coevorden.

 

Heeft u of één van uw huisgenoten:
• Rond het tijdstip van de bedrijfsinbraak een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving?
• Rond het tijdstip verdachte voertuigen (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
• Zijn er bij u getuigen bekend die iets van de inbraak hebben gezien?
• Andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?

 

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze bedrijfsinbraak, neemt u dan direct contact op met de politie 0900-8844. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Harddrugs aangetroffen in auto op de Groningerstraat

Gemaakt: Donderdag, 10 augustus 2017 04:34

ASSEN - In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een voertuig staande op de Groningerstraat in Assen. Bij het aanspreken van de bestuurder roken agenten een hennepgeur. Reden om het voertuig te onderzoeken.

 

Bij het onderzoeken troffen agenten harddrugs en hennep aan. Verder zagen zij voorwerpen waarbij zij vermoedens van handel in verdovende middelen kregen.

 

De 31 jarige man uit de Gemeente Aa en Hunze is aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Assen. De goederen werden door ons inbeslag genomen.

Brandweer bevrijdt kraai uit mast in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 10 augustus 2017 16:02

HOOGEVEEN – Een kraai die met zijn poten vastzat met een vissnoer in een mast op een gebouw aan de Alteveerstraat is donderdagmorgen door de brandweer bevrijd.

 

Een bijzondere actie van de brandweerlieden uit Hoogeveen, maar zo stellen ze, we zijn er voor mens en dier. Vermoedelijk zaten de poten van de vogel al verstrikt in het visnoer en toen de kraai op de mast wilde gaan zitten raakte het vissnoer ook nog eens vast aan deze mast.

 

Omstanders, op de wekelijkse Pulledag, bemerkten dat de kraai niet meer los kon komen een waarschuwde de brandweer. Vakkundig hebben zij de kraai bevrijd en het dier meegenomen. De vogel wordt in een opvangcentrum onderzocht en als het dier niet gewond is weer los gelaten in de natuur. De medewerkers van de dierenambulance hebben de kraai meegenomen.

Zwaan zwemt rond met vissnoer en haak in zijn snavel

Gemaakt: Donderdag, 10 augustus 2017 20:11

MEPPEL – Aan de Valeriaan in Meppel heeft de brandweer jacht gemaakt op een zwaan die een vishaak in zijn bek had. Passanten hadden dit opgemerkt en brandweer gebeld. Ook werd de dierenambulance ingezet.

 

De brandweer ging met een boot te water. De zwaan liet zich niet eenvoudig vangen. Sterker nog dit lukte ook niet, maar het geluk was aan de zijde van de zwaan, want bij de achtervolging liet de haak plotseling los en was de zwaan bevrijd van z'n vistuig. De brandweer heeft toen de actie gestaakt om niet voor nog meer onrust te zorgen.

Gewonde na ongeval op afrit bij Emmen Noord

Gemaakt: Vrijdag, 11 augustus 2017 17:13

EMMEN - Op de afrit van de N34 bij Emmen Noord is een automobilist gewond geraakt nadat hij vrijdagmiddag van de weg raakte. Over de oorzaak is niets bekend.

 

Door het ongeval was de afrit enige tijd afgesloten. Hierdoor ontstond verkeershinder. De auto werd met schade afgesleept door een berger.

Gewonde bij aanrijding op de Ir. C. F. Benkinkbaan

Gemaakt: Zondag, 13 augustus 2017 16:53

MEPPEL – In Meppel op de Ir. C. F. Benkinkbaan zijn zondagochtend twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een persoon raakte dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Het is nog onbekend wat de juiste toedracht is. De verkeers analisten van de politie (VOA) doen ter plaatse onderzoek. Hiertoe was de weg tijdelijk afgesloten.

Auto en touringcar botsen op de A28 bij Tynaarlo

Gemaakt: Zondag, 13 augustus 2017 17:08

TYNAARLO - Zondagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een touringcar en een auto op de A28 tussen Tynaarlo en Eelde. Over de juiste toedracht is niets bekend. Daar doen de verkeers analisten van de politie onderzoek naar.

 

De brandweer heeft hulp verleend om het slachtoffer uit de auto te bevrijden. De inzittenden van de touringcar bleven ongedeerd. Doordat een baan van de A28 werd afgesloten ontstond er in de richting van Eelde een file.

Vliegtuigje maakt noodlanding in Vledderveen

Gemaakt: Zondag, 13 augustus 2017 17:40

VLEDDERVEEN - In het Groningse Vledderveen heeft een Ultra light vliegtuigje een noodlanding in een weiland moeten maken. Het vliegtuig zou volgens omstanders op een hoogte van 500ft technische problemen hebben gekregen waarna het geen andere mogelijkheid meer zag dan het toestel direct aan de grond te zetten.

 

In Vledderveen ligt het vliegveld van Stadskanaal. Of het vliegtuig hier ook vandaan kwam is onbekend. Bij de noodlanding raakte niemand gewond. De luchtvaart politie komt ter plaatse voor onderzoek.

Licht gewonde bij frontale aanrijding in Emmen

Gemaakt: Maandag, 14 augustus 2017 15:38

EMMEN - Aan de Heesackers in Emmen zijn maandagochtend twee auto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. Een inzittende raakte hierbij licht gewond en hoefde na behandeling in een ambulance niet naar het ziekenbuis. De bestuurder van de andere wagen raakte niet gewond.

 

Beide auto's moesten met schade worden afgesleept. Over de juiste toedracht is niets bekend.

Fietser gewond bij aanrijding met auto in Klazienaveen

Gemaakt: Maandag, 14 augustus 2017 17:11

KLAZIENAVEEN – Een fietser is maandagmiddag op de Langestraat in Klazienaveen gewond geraakt na een botsing met een auto. De fietser werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De bestuurder van de auto raakte niet gewond. Over de juiste toedracht is niets bekend. De verkeersanalisten van de politie deden ter plaatse onderzoek.

Vanaf vanmiddag kan het flink gaan plenzen

Gemaakt: Dinsdag, 15 augustus 2017 08:01

Vanuit het zuidwesten trekken vandaag forse regen- en onweersbuien het land in, die mogelijk ook samengaan met hagel en windstoten. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

 

Aanvankelijk wordt het in het oosten van het land nog 25 tot 28 graden, elders wordt het maximaal 25 graden. De wind is eerst nog rustig uit het zuidoosten, maar draait vanmiddag naar het zuidwesten tot westen en is dan meest matig, 3 of 4 Bft. Bij de buien, die pas later vanmiddag het oosten van het land bereiken, zijn windstoten mogelijk tot 75 km/uur.

Uitslaande brand verwoest flatwoning in Hoogeveen

Gemaakt: Dinsdag, 15 augustus 2017 16:32

HOOGEVEEN – In een appartement in een flat aan de Veenluydenstraat in Hoogeveen is dinsdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. Over de oorzaak is nog niets bekend.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen hoog uit de woning. De politie evacueerde in allerijl de flat. Het appartement moet als verloren worden beschouwd.