Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:20:02 ?! Prio Eenheid | Kazernehek Brandweer Hoogeveen Drenthe
zondag 18 maart 2018

Archief

Politie zoekt getuigen van schietpartij Haagjesweg

Gemaakt: Donderdag, 09 november 2017 14:32

EMMEN - De politie zoekt getuigen van een op dinsdagavond 7 november in Emmen gepleegd schietincident.

 

Hierbij werd rond 23.15 uur meerdere keren met een vuurwapen op de voordeur van een woning aan de Haagjesweg geschoten. Op dat tijdstip bevond zich een 19-jarige jongeman in de woning. Hij raakte niet gewond. Getuigen hebben kort na dit incident 2 onbekende personen op een donkerkleurige motorscooter weg zien rijden via de Haagjesweg in de richting van de Odoornerweg.

 

De politie wil graag in kontakt komen met getuigen van dit incident waarmee ze nog niet heeft gesproken. Ook mensen die kort voor of na het incident iets opvallends hebben gezien in de omgeving van de woning of meer informatie hebben willen wij graag spreken. Tevens wil de politie graag in kontakt komen met omwonenden, Het Noordeind, Odoornerweg, Meerweg en de tussenliggende straten, die in het bezit zijn van eventuele camerabeelden van de verdachten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Ree uit de Hoogeveensche vaart gered

Gemaakt: Donderdag, 09 november 2017 19:48

NOORDSCHESCHUT – Een burger pakt donderdag in de namiddag een ree bij de horens aan de Meester Sterkenweg in het Drentse Noordscheschut.

 

Even daarvoor heeft de man vlak bij de Noordsche schut sluis de ree van een wisse verdrinkingsdood gered door het dier uit het water van de Hoogeveensche vaart te trekken. De ree werd weer toevertrouwd aan de natuur en dartelt nu weer gezond en wel rond. De brandweer hoefde net meer in actie te komen en kon terug naar de kazerne.

Controle in Emmen in verband met woninginbraken

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 13:02

EMMEN - Op donderdag avond 9 november 2017 heeft de politie in Emmen een verkeerscontrole gehouden. Ook is de politie onopvallend de wijken in gegaan.


De aanleiding van de controle was, dat de afgelopen periode het aantal woning inbraken fors gestegen is in Emmen, met name in de wijken Bargeres en Rietlanden. Dat was dan ook de reden dat de politie rondom deze wijken controleerde.


Bij de verkeerscontrole werden 812 blaastesten afgenomen van de bestuurders. Er werd verder gecontroleerd of er bijzonderheden waren rondom de bestuurders en of voertuigen. Er werden aanhoudingen gedaan voor het vermoeden van rijden onder invloed van drugs en het rijden onder invloed van alcohol. Er werd een voertuig in beslag genomen van een fiscaal wanbetaler en er werd een voertuig afgesleept van iemand die boetes had openstaan. Verder werden er 30 overtredingen geconstateerd, waar een proces verbaal voor is opgemaakt.

Automobilist op de Donderseweg in Norg botst frontaal tegen boom

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 14:57

NORG – Op de Donderseweg in Norg is vrijdagochtend een auto van de weg geraakt en tegen een boom gereden. De bestuurster raakte dermate gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Over de oorzaak van het ongeval is niet bekend. De zwaar beschadigde auto werd dor een berger afgesleept.

Bestelbus brandt uit in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 15:03

EMMEN - De brandweer van Emmen is vrijdag 10 november uitgerukt voor een autobrand aan de Nieuw-Amsterdamsestraat. Ter plaatse bleek een bestelbus in brand te staan.

 

De brand woedde in het motorcompartiment van de bestelbus. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat bestelbus verloren ging.

Grote zoekactie naar vermist 7-jarig meisje in Zuidlaarderveen

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 15:15

ZUIDLAARDERVEEN - Een zeven jarig meisje is vrijdagmiddag korte tijd vermist geweest bij basisschool de Schuthoek in Zuidlaarderveen.

 

Omdat naast het school een plas water ligt (ijsbaan) kwam ook de brandweer van Zuidlaren en duikers uit de stad Groningen ter plaatsen. De traumahelikopter en een ambulance stonden gereed om eventueel in actie te komen mocht het meisje gevonden worden in het water. Nog voordat de duikers het water in gingen werd het meisje in goede gezondheid gevonden waarna de zoekactie werd beëindigd.

Veel schade bij aanrijding op knooppunt Hoogeveen

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 15:22

HOOGEVEEN – Op het knooppunt Hoogeveen heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen drie personenauto's. Het betrof een zogenaamde kop staart aanrijding.

 

De wagens raakten flink beschadigd maar er raakte niemand gewond. Over de juiste toedracht is nog niets bekend. De verkeersanalisten van de politie doen ter plaatse onderzoek.

Brandweer rukt uit voor vreemde lucht uit Riool in Hoogeveen

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 18:20

HOOGEVEEN – De brandweer rukte vrijdagavond uit naar de K. de Raadstraat in Hoogeveen. Daar zou een gaslek zijn.

 

Ter plaatse constateerde de brandweer een vreemde lucht die uit het riool kwam. Wat deze lucht veroorzaakte is niet bekend. De mensen roken de lucht ook in de woningen. Vandaar dat er in eerste instantie ook vanuit werd gegaan dat er mogelijk in een woning gaslekkage was ontstaan. De K. de Raadstraat werd afgesloten voor het doorgaande verkeer, maar is inmiddels weer vrij gegeven. De brandweer en politie gaat op zoek naar de oorzaak van de vreemde lucht.

Veel schade bij aanrijding in Norg

Gemaakt: Vrijdag, 10 november 2017 19:33

NORG – Vrijdagavond vond er een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Langeloërweg in Norg. Eén van de auto's kwam in de berm tot stilstand en de ander op de weg. Er raakte niemand gewond.

 

Met de auto's was het minder gesteld. Die moesten worden afgesleept. De oorzaak van het ongeval waarbij een van de wagens in de zijkant werd aangereden is onbekend.

Hulpdiensten rukken massaal uit voor auto in kanaal Emmer-Compascuum

Gemaakt: Zaterdag, 11 november 2017 03:19

EMMER-COMPASCUUM - De brandweer, duikers, het mobiel medisch team en ambulance personeel spoeden zich zaterdagavond naar de oost zijde van het Hoofdkanaal in Emmer-compascuum waar een auto het water in was gereden.

 

Duikers gingen direct te water maar constateerden dat er niemand meer in de auto aanwezig was. Ook rond het voertuig werd geen slachtoffer aangetroffen. Korte tijd later werd de bestuurder van het voertuig aangetroffen. Deze werd aangehouden terzake rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval en rijden zonder rijbewijs.

 

Het ongeval gebeurde nadat de auto op nog onverklaarbare oorzaak van de weg raakte en na tegen een boom te zijn gebotst het water indook. Een geluk was nog dat de auto op de wielen in het water terecht kwam en niet over de kop sloeg waardoor de bestuurder het voertuig heeft kunnen verlaten. De verkeers analisten van de politie hebben de sporen vast gelegd voor hun verslag.

Ondergrondse container in brand in Meppel

Gemaakt: Zaterdag, 11 november 2017 15:52

MEPPEL – Zaterdagochtend is er brand uitgebroken in een ondergrondse container aan de Merelstraat in Meppel.

 

De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe de container in de brand is geraakt is onbekend.

Vergeten pannetje op het vuur in woning aan de Thorbeckelaan in Assen

Gemaakt: Zaterdag, 11 november 2017 17:33

ASSEN - Aan de Thorbeckelaan in Assen is zaterdag aan het begin van de avond brand uitgebroken in een appartement op de 3e verdieping van het Marturia complex.

 

De bewoners van het pand waren op het moment van de brand niet thuis. De oorzaak van de brand zou een pannetje zijn die te lang op het vuur had gestaan. De brand was snel onder controle.

Auto te water aan de Euregioweg in Coevorden

Gemaakt: Zaterdag, 11 november 2017 21:35

COEVORDEN - Bij een ongeval op de Euregioweg is een personenauto te water geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de personenauto van de weg en belandde in het water.

 

De inzittenden van de auto konden zelfstandig uit de auto komen en raakten niet gewond. Een berger heeft het voertuig uit het water gehaald.

Veel schade na brand in schuur Nijeveen

Gemaakt: Zaterdag, 11 november 2017 23:32

NIJEVEEN - Een brand heeft zaterdagavond voor veel schade gezorgd aan een schuur in Nijeveen.

 

De brand brak rond rond half negen in de avond uit aan de Julianastraat in Nijeveen. De brandweer had de brand snel onder controle en kon overslag voorkomen.

Auto gelanceerd over vluchtheuvel in Emmen

Gemaakt: Zondag, 12 november 2017 03:30

EMMEN - Bij een ongeval op de Zuidlaarderbrink in Emmen is zaterdagnacht een auto gelanceerd over een vluchtheuvel.

 

Door nog onbekende oorzaak belandde de personenauto op de vluchtheuvel ramde een paaltje en kwam verderop tot stilstand. De bestuurder in de ambulance na gekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Automobiliste in de sloot op de A28 bij Pesse

Gemaakt: Zondag, 12 november 2017 07:25

PESSE – Op de A28 bij Pesse is zondagmorgen een automobiliste van de weg geraakt en de sloot in gedoken. De bestuurster raakte hierbij gewond en ging per ambulance naar het ziekenhuis.

 

Over de oorzaak is niets bekend.

Automobilist belandt op zijn kop in de sloot

Gemaakt: Maandag, 13 november 2017 22:03

VEENHUIZEN – Op de Oosterwoldseweg in Veenhuizen is maandagavond een auto op de kop in de sloot terecht gekomen.

 

De bestuurder raakte niet gewond. Over de oorzaak is niets bekend.

Koolmonoxide melding in woning Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 13 november 2017 22:09

HOOGEVEEN – De brandweer rukte maandagavond met grote spoed uit naar een woning aan de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen. Dit vanwege het vermoeden van koolmonoxide.

 

De brandweer heeft metingen verricht maar geen koolmonoxide aan kunnen treffen. De bewoners hadden het gasstel aangezet om de ruimte te verwarmen en voelden zich later niet goed. Ambulance personeel heeft de bewoners gecontroleerd maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Automobilist raakt van de N34 bij Borger en belandt in de sloot

Gemaakt: Maandag, 13 november 2017 22:13

BORGER - Op de N34 bij Borger is maandagavond een automobilist van de weg geraakt waarna de auto in de walkant van de bermsloot tot stilstand kwam. 

 

De auto raakte behoorlijk beschadigd en moest door een berger worden afgesleept. De bestuurder raakte niet gewond.

Fietstster gewond bij botsing met auto in Kerkenveld

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 16:08

KERKENVELD – Op de Gedempte Wijde Wijk in Kerkenveld is dinsdagochtend een meisje op een fiets gewond geraakt nadat het in botsing was gekomen met een automobilist. Over de oorzaak is niets bekend.

 

De verkeersanalisten van de politie doen onderzoek naar die oorzaak en legden ter plaatse de sporen vast. Het slachtoffer werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Brandweer helpt automobilist uit de sloot in Nieuw-Balinge

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 16:34

NIEUW-BALINGE - Bij een ongeval op de Hoogeveenseweg in Nieuw-Balinge is een personenauto in de sloot beland. Bij het ongeval raakte bestuurder en bijrijder lichtgewond.

 

De brandweer van Hoogeveen kwam ter plaatse voor assistentie om het slachtoffer over de sloot te helpen. Beide personen zijn lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Zevenhuisterweg afgesloten vanwege gaslek

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 18:50

NIEUW-RODEN - Dinsdag aan het begin van de avond is er een gaslek ontstaan aan de Zevenhuisterweg in Nieuw-Roden.

 

Ter plaatse was een sterke gaslucht te ruiken. Het lek dat ontstaan was in de berm van de weg werd door de brandweer veilig gesteld. Enexis kwam ter plaatse om het lek te dichten. De Zevenhuisterweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De brandweer ter plaatse wou verder geen informatie geven over de achtergrond van het incident.

Geen treinen tussen Meppel en Zwolle door aanrijding

Gemaakt: Woensdag, 15 november 2017 15:13

MEPPEL – Een enorme drukte op en bij het station Meppel woensdagochtend. Door een aanrijding met een persoon tussen Meppel en Zwolle reden er op dit traject geen treinen.

 

De reizigers werden tussen Meppel en Zwolle met bussen vervoerd. De stremming duurde tot ongeveer half tien.

Auto's botsen op kruispunt in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 15 november 2017 22:02

EMMEN – Op de met verkeerslichten beveiligde kruising Weerdingerstraat met de Wolfsbergenweg in Emmen zijn woensdagavond twee auto's op elkaar gereden. De beide bestuurders raakten hierbij niet gewond.

 

De auto's waren er minder aan toe die raakten door de botsing zwaar beschadigd en werden door een berger afgesleept. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De verkeers analisten van de politie doen hier onderzoek naar.

Taxi in de sloot na aanrijding in Eursinge

Gemaakt: Donderdag, 16 november 2017 15:33

EURSINGE - Bij een ongeval op de Garmingerstukken in Eursinge is een taxi in de sloot beland. Door nog onbekende oorzaak botsten een taxi en een personenauto achter op elkaar waarop de taxi in de sloot terecht kwam.

 

Een persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietser aangereden op de Reggersweg in Meppel

Gemaakt: Donderdag, 16 november 2017 16:29

MEPPEL - Bij een ongeval op de Reggersweg in Meppel is een fietser gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak kwamen de fietste en auto ter hoogte van het fietspad met elkaar in botsing. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Let op! Virus verspreidt zich via Facebook Messenger

Gemaakt: Donderdag, 16 november 2017 16:33

Op Facebook Messenger gaan momenteel berichten rond met een virus. Je denkt dat je een video van jezelf gestuurd krijgt, maar wanneer je doorklikt is de kans groot dat je kwaadaardige software binnenhaalt.


Opgelicht?! waarschuwde al eerder voor deze gevaarlijke berichten. Momenteel worden deze weer massaal gedeeld. Wees dus alert!

 

Privé-bericht over video
Je ontvangt een privé-bericht van een bekende waarin een video, die zogenaamd van jou is, wordt aangekondigd. In het bericht staat dan bijvoorbeeld 'Ik kijk naar jou' of 'Je hebt jezelf laten opnemen'. Bijgevoegd is een link die lijkt te verwijzen naar Youtube. Hierdoor denk je dus dat het echt om een filmpje gaat. Niets is minder waar. Klik niet op de link en waarschuw de afzender.

 

Wat kun je doen als je hebt geklikt?
Je doet er verstandig aan in ieder geval onderstaande stappen te doorlopen als je geklikt hebt op een vreemde link in een bericht op Facebook Messenger.
Open de browser, check of er plugins in staan die je niet herkent, en verwijder deze. (Als je de link hebt geopend met je smartphone dan kun je deze stap overslaan)
Ga naar het app-overzicht van Facebook. Onder het blokje 'Apps, websites en plug-ins' klik je op Bewerken > Uitschakelen.
Verander je wachtwoorden, en verwijder de betreffende berichten. Vergeet niet om ook je vrienden te waarschuwen, mogelijk zijn de berichten ook namens jou doorgestuurd.

 

Ook verstandig:

  • Check even je actieve sessies op Facebook en verwijder onbekende activiteiten.
  • En stel 'Aanmeldgoedkeuring' in via het tabblad Privacy > Aanmeldgoedkeuringen. Iedere keer als er van een nieuwe browser wordt ingelogd op jouw account, moet je - naast je wachtwoord - een code invoeren.
  • Je browser opschonen met een speciaal programma en een virusscan uitvoeren.

 

Bron: Radar / Opgelicht?!

Auto rijdt lantaarnpaal omver in Wilhelminaoord

Gemaakt: Vrijdag, 17 november 2017 08:00

WILHELMINAOORD – Op de Steenwijkerweg in Wilhelminaoord is vrijdagochtend een auto van de weg geraakt waarna het voertuig een lantaarnpaal omver heeft gereden. De automobilist raakte niet gewond.

 

De auto was er minder aan toe die moest worden afgesleept door een berger.

Woningen ontruimd na gaslek in voortuin woning Assen

Gemaakt: Vrijdag, 17 november 2017 18:04

ASSEN – Bij een woning aan de Runde in Assen is in de voortuin een gaslek ontstaan. Doordat de voordeur open stond stroomde een deel van de woning vol gas.

 

Dit huis en naast gelegen woningen zijn korte tijd ontruimd. De brandweer was ter plaatse om de omgeving te beveiligen. De politie heeft aan beide kanten de straat afgesloten. Het lek ontstond toen de bewoner op zoek was naar leidingen omdat hij zijn tuin zaterdag op de schop wilde nemen. Bij het prikken naar leidingen heeft hij een gasleiding geraakt. De bewoners van het betreffende huis zijn er overigens goed vanaf gekomen.

Gewonden bij ketting botsing op de A28 bij Veeningen

Gemaakt: Vrijdag, 17 november 2017 22:04

VEENINGEN – Op de A28 bij Veeningen is vrijdagavond een kettingbotsing tussen drie auto's ontstaan. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt een naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Door het ongeval ontstond een file van meer dan drie kilometer. Het verkeer werd via het tankstation langs het ongeval geleid. Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeersanalisten leggen ter plaatse de sporen van het ongeval vast voor hun verslag. Alle drie de auto's werden door een berger met zware schade afgesleept.