Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:20:41 (inci-07) Liftopsluiting Ap46 De Bonte Wever Stadsbroek Assen 038231 Prio Middel Eenheid | TS 21-11 Brandweer Assen Drenthe
zaterdag 24 maart 2018

Archief

Koolmonoxide melding in woning Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 13 november 2017 22:09

HOOGEVEEN – De brandweer rukte maandagavond met grote spoed uit naar een woning aan de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen. Dit vanwege het vermoeden van koolmonoxide.

 

De brandweer heeft metingen verricht maar geen koolmonoxide aan kunnen treffen. De bewoners hadden het gasstel aangezet om de ruimte te verwarmen en voelden zich later niet goed. Ambulance personeel heeft de bewoners gecontroleerd maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Automobilist raakt van de N34 bij Borger en belandt in de sloot

Gemaakt: Maandag, 13 november 2017 22:13

BORGER - Op de N34 bij Borger is maandagavond een automobilist van de weg geraakt waarna de auto in de walkant van de bermsloot tot stilstand kwam. 

 

De auto raakte behoorlijk beschadigd en moest door een berger worden afgesleept. De bestuurder raakte niet gewond.

Fietstster gewond bij botsing met auto in Kerkenveld

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 16:08

KERKENVELD – Op de Gedempte Wijde Wijk in Kerkenveld is dinsdagochtend een meisje op een fiets gewond geraakt nadat het in botsing was gekomen met een automobilist. Over de oorzaak is niets bekend.

 

De verkeersanalisten van de politie doen onderzoek naar die oorzaak en legden ter plaatse de sporen vast. Het slachtoffer werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Brandweer helpt automobilist uit de sloot in Nieuw-Balinge

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 16:34

NIEUW-BALINGE - Bij een ongeval op de Hoogeveenseweg in Nieuw-Balinge is een personenauto in de sloot beland. Bij het ongeval raakte bestuurder en bijrijder lichtgewond.

 

De brandweer van Hoogeveen kwam ter plaatse voor assistentie om het slachtoffer over de sloot te helpen. Beide personen zijn lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Zevenhuisterweg afgesloten vanwege gaslek

Gemaakt: Dinsdag, 14 november 2017 18:50

NIEUW-RODEN - Dinsdag aan het begin van de avond is er een gaslek ontstaan aan de Zevenhuisterweg in Nieuw-Roden.

 

Ter plaatse was een sterke gaslucht te ruiken. Het lek dat ontstaan was in de berm van de weg werd door de brandweer veilig gesteld. Enexis kwam ter plaatse om het lek te dichten. De Zevenhuisterweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De brandweer ter plaatse wou verder geen informatie geven over de achtergrond van het incident.

Geen treinen tussen Meppel en Zwolle door aanrijding

Gemaakt: Woensdag, 15 november 2017 15:13

MEPPEL – Een enorme drukte op en bij het station Meppel woensdagochtend. Door een aanrijding met een persoon tussen Meppel en Zwolle reden er op dit traject geen treinen.

 

De reizigers werden tussen Meppel en Zwolle met bussen vervoerd. De stremming duurde tot ongeveer half tien.

Auto's botsen op kruispunt in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 15 november 2017 22:02

EMMEN – Op de met verkeerslichten beveiligde kruising Weerdingerstraat met de Wolfsbergenweg in Emmen zijn woensdagavond twee auto's op elkaar gereden. De beide bestuurders raakten hierbij niet gewond.

 

De auto's waren er minder aan toe die raakten door de botsing zwaar beschadigd en werden door een berger afgesleept. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De verkeers analisten van de politie doen hier onderzoek naar.

Taxi in de sloot na aanrijding in Eursinge

Gemaakt: Donderdag, 16 november 2017 15:33

EURSINGE - Bij een ongeval op de Garmingerstukken in Eursinge is een taxi in de sloot beland. Door nog onbekende oorzaak botsten een taxi en een personenauto achter op elkaar waarop de taxi in de sloot terecht kwam.

 

Een persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietser aangereden op de Reggersweg in Meppel

Gemaakt: Donderdag, 16 november 2017 16:29

MEPPEL - Bij een ongeval op de Reggersweg in Meppel is een fietser gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak kwamen de fietste en auto ter hoogte van het fietspad met elkaar in botsing. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Let op! Virus verspreidt zich via Facebook Messenger

Gemaakt: Donderdag, 16 november 2017 16:33

Op Facebook Messenger gaan momenteel berichten rond met een virus. Je denkt dat je een video van jezelf gestuurd krijgt, maar wanneer je doorklikt is de kans groot dat je kwaadaardige software binnenhaalt.


Opgelicht?! waarschuwde al eerder voor deze gevaarlijke berichten. Momenteel worden deze weer massaal gedeeld. Wees dus alert!

 

Privé-bericht over video
Je ontvangt een privé-bericht van een bekende waarin een video, die zogenaamd van jou is, wordt aangekondigd. In het bericht staat dan bijvoorbeeld 'Ik kijk naar jou' of 'Je hebt jezelf laten opnemen'. Bijgevoegd is een link die lijkt te verwijzen naar Youtube. Hierdoor denk je dus dat het echt om een filmpje gaat. Niets is minder waar. Klik niet op de link en waarschuw de afzender.

 

Wat kun je doen als je hebt geklikt?
Je doet er verstandig aan in ieder geval onderstaande stappen te doorlopen als je geklikt hebt op een vreemde link in een bericht op Facebook Messenger.
Open de browser, check of er plugins in staan die je niet herkent, en verwijder deze. (Als je de link hebt geopend met je smartphone dan kun je deze stap overslaan)
Ga naar het app-overzicht van Facebook. Onder het blokje 'Apps, websites en plug-ins' klik je op Bewerken > Uitschakelen.
Verander je wachtwoorden, en verwijder de betreffende berichten. Vergeet niet om ook je vrienden te waarschuwen, mogelijk zijn de berichten ook namens jou doorgestuurd.

 

Ook verstandig:

  • Check even je actieve sessies op Facebook en verwijder onbekende activiteiten.
  • En stel 'Aanmeldgoedkeuring' in via het tabblad Privacy > Aanmeldgoedkeuringen. Iedere keer als er van een nieuwe browser wordt ingelogd op jouw account, moet je - naast je wachtwoord - een code invoeren.
  • Je browser opschonen met een speciaal programma en een virusscan uitvoeren.

 

Bron: Radar / Opgelicht?!

Auto rijdt lantaarnpaal omver in Wilhelminaoord

Gemaakt: Vrijdag, 17 november 2017 08:00

WILHELMINAOORD – Op de Steenwijkerweg in Wilhelminaoord is vrijdagochtend een auto van de weg geraakt waarna het voertuig een lantaarnpaal omver heeft gereden. De automobilist raakte niet gewond.

 

De auto was er minder aan toe die moest worden afgesleept door een berger.

Woningen ontruimd na gaslek in voortuin woning Assen

Gemaakt: Vrijdag, 17 november 2017 18:04

ASSEN – Bij een woning aan de Runde in Assen is in de voortuin een gaslek ontstaan. Doordat de voordeur open stond stroomde een deel van de woning vol gas.

 

Dit huis en naast gelegen woningen zijn korte tijd ontruimd. De brandweer was ter plaatse om de omgeving te beveiligen. De politie heeft aan beide kanten de straat afgesloten. Het lek ontstond toen de bewoner op zoek was naar leidingen omdat hij zijn tuin zaterdag op de schop wilde nemen. Bij het prikken naar leidingen heeft hij een gasleiding geraakt. De bewoners van het betreffende huis zijn er overigens goed vanaf gekomen.

Gewonden bij ketting botsing op de A28 bij Veeningen

Gemaakt: Vrijdag, 17 november 2017 22:04

VEENINGEN – Op de A28 bij Veeningen is vrijdagavond een kettingbotsing tussen drie auto's ontstaan. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt een naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Door het ongeval ontstond een file van meer dan drie kilometer. Het verkeer werd via het tankstation langs het ongeval geleid. Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeersanalisten leggen ter plaatse de sporen van het ongeval vast voor hun verslag. Alle drie de auto's werden door een berger met zware schade afgesleept.

Auto van talud A32 op knooppunt Lankhorst

Gemaakt: Zaterdag, 18 november 2017 16:37

STAPHORST - Zaterdagmiddag is een automobilist met zijn auto van het talud van de A32 gereden.

 

De auto raakte op de A32 in de slip ter hoogte van de oprit vanaf de A28. Hier reed hij een lantaarnpaal plat en gleed over de aansluiting met de A32. Hier raakte het voertuig een juist passerende aanhanger achter een bedrijfsbus. Vervolgens schoot de auto van het talud de bosjes in. De bestuurder is in de ambulance gecontroleerd maar mankeerde niets. De voertuigen zijn door een berger afgevoerd.

Laat hulpverleners hun werk doen! [video]

Gemaakt: Zondag, 19 november 2017 10:01

Een volger van onze Facebookpagina Jean Hofman is beginnend liedjesschrijver. Hij werd het zo zat dat hulpverleners elke keer tijdens hun werkzaamheden worden lastig gevallen, dat hij er een lied over schreef en ons daarop attendeerde.


Wij vinden het een erg mooi lied met een goede boodschap daarin! Luistert u ook mee?


Mocht u uw blijk van waardering willen uiten aan Jean, dan hier een link naar zijn pagina.

Brand op bovenverdieping van woning in Musselkanaal

Gemaakt: Zondag, 19 november 2017 16:49

MUSSELKANAAL - Zondag aan het eind van de middag is er brand uitgebroken op de bovenverdieping van een woning aan de Lijsterbesstraat in Musselkanaal. De brandweer heeft middelbrand gealarmeerd in verband met de mogelijkheid dat er nog personen in de woning aanwezig waren.

 

De brandweer heeft door snel ingrijpen de brand in korte tijd onder controle weten te krijgen. De brandweer meldt dat er niemand in de woning is aangetroffen.

Auto botst tegen geschaarde vrachtwagen op de A37 bij Geesbrug

Gemaakt: Maandag, 20 november 2017 15:38

GEESBRUG - Zeven kilometer file op de A37 ter hoogte van Geesbrug maandagochtend. Daar was een personenauto tegen een geschaarde vrachtauto gebotst.

 

De bestuurder van de personenauto raakte hierbij dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. De verkeersanalisten van de politie doen ter plaatse onderzoek. Het verkeer werd via het tankstation om het ongeval geleid.

Man uit Assen opgepakt in onderzoek aanranding jonge vrouw

Gemaakt: Dinsdag, 21 november 2017 15:25

ZWOLLE - In een onderzoek naar de aanranding van een jonge vrouw in juni van dit jaar in Zwolle heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een 51-jarige man uit Assen.


Op donderdagavond 1 juni omstreeks 23.00 uur werd op het Snavelpad in Zwolle een jonge vrouw door een op dat moment onbekende man belaagd. Doordat de vrouw het op een gillen zette reageerden voorbijgangers. De aanrander sloeg vervolgens op de vlucht. Een zoekactie in de buurt en een Burgernetmelding leverden geen resultaat op. Bij sporenonderzoek wist de politie een DNA-spoor veilig te stellen dat bleek te matchen met de 51-jarige Assenaar. De man werd maandagochtend in zijn woonplaats aangehouden en zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

N.B. Uit privacyoverwegingen worden geen mededelingen gedaan over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer.

Auto slaat over de kop in Exloërveen

Gemaakt: Dinsdag, 21 november 2017 17:50

EXLOERVEEN - Op de weg Exloërveen in Exloërveen is dinsdagmiddag een auto, nadat het voertuig een boom raakte, over de kop gevlogen en op het dak op de weg tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder kwam er zonder verwondingen vanaf. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een berger afgesleept. Over de oorzaak is niet bekend.

Fietser gewond bij ongeval in Assen

Gemaakt: Dinsdag, 21 november 2017 18:18

ASSEN - Een fietser is dinsdagavond gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer kwam op de Nobellaan in Assen in botsing met een auto. Over de juiste toedracht is niets bekend.

 

De verkeersanalisten van de politie deden ter plaatse onderzoek.

Hennepplantage aangetroffen in bedrijfspand Meppel

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 16:17

MEPPEL – In Meppel aan de Scherpenmaat is een inval geweest in een bedrijfspand woensdagochtend. In het pand is een hennepplantage aangetroffen.

 

Het is een actie in een groot onderzoek in de georganiseerde hennepteelt.

Brandweer haalt bestuurder uit auto na aanrijding met vrachtwagen in Valthermond

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 16:22

VALTHERMOND – Woensdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto een een vrachtwagen op de Drentse Mondenweg in Valthermond. De brandweer moest de bestuurder uit de auto bevrijden.

 

Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeers analisten van de politie doen hier onderzoek naar. Hiertoe is de weg afgesloten.

Grote actie tegen hennepteelt in Groningen en Drenthe

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 16:27

TER APEL – In twee woningen aan de Hooiland en de Oudeweg en twee loodsen aan de Nomdenweg en de Westerstraat in Ter Apel vonden woensdagochtend 22 november invallen plaats vanwege een drugsonderzoek. Er werden een drie mannen (43 jaar uit Emmen en twee uit Ter Apel van 46 en 62 jaar) aangehouden. De 43-jarige werd woensdagochtend aangehouden op de N379 ter hoogte van Roswinkel en de 46-jarige in een woning aan de Oudeweg. De 62-jarige werd aangehouden in zijn loods aan de Westerstraat. Zij worden verdacht zich bezig te houden met de handel in verdovende middelen.

 

Onderzoek
De politie kreeg meerdere signalen dat de mannen zich bezig zouden houden met de handel in drugs. Naar aanleiding daarvan werd een onderzoek gestart. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen en invallen. In de loods aan de Nomdenweg werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. De verdachte uit Emmen is eigenaar van die loods. De 62-jarige werd aangehouden in zijn loods aan de Westerstraat. Hij had een faciliterende rol. Hij stelde de loods van zijn bedrijf beschikbaar. In de loods aan de Westerstraat en de woning aan de Oudeweg werden drie vuurwapens en munitie gevonden. In de loods aan de Westerstraat en de woning aan de Hooiland werd tevens een aanzienlijke hoeveelheid geld gevonden.

 

Inzet
Meerdere agenten, tactische rechercheurs, Forensische Opsporing, geld- en drugshonden, de BRATRA (Brand – en Traangaseenheid) een specialistisch onderdeel van de Mobiele Eenheid en een gespecialiseerd zoekteam van Defensie werden ingezet.

 

Politiehonden
De politie gebruikt voor haar werk honden. Zo zet de politie speurhonden in om drugs of explosieven op te zoeken en surveillancehonden bij het dagelijks politiewerk. De surveillancehond is een zogenoemd geweldsmiddel, zoals de wapenstok, pepperspray en het vuurwapen dat ook zijn. Politiehonden worden samen met de politiepaarden ook wel Levende Have genoemd.

 

Zoekteam Defensie
Ook werd een gespecialiseerd zoekteam van Defensie ingezet. Er bestond een vermoeden dat er mogelijk verborgen plaatsen aanwezig waren in een van de locaties. Dit bleek uiteindelijk niet het geval. Deze zoekteams van Defensie kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. De zoekspecialisten gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem te kijken. Andere apparatuur wordt gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken. Politie en justitie doen wel vaker een beroep op de zoekteams van Defensie.

 

Ondermijning
Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlast gevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

 

Aanpak
De aanpak van de georganiseerde criminaliteit is een landelijke prioriteit voor de politie en het Openbaar Ministerie. Vaak wordt illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Ondermijning is een complex probleem dat deels zichtbaar en (groten)deels onzichtbaar is. Het tegengaan van ondermijnende criminaliteit en het weerbaar maken van de samenleving is niet alleen een taak van de politie, maar van de gehele samenleving. Overheidsinstellingen, private partijen en burgers moeten en kunnen samen een vuist maken tegen ondermijning. Of beter nog, ondermijning voorkomen.

Hilversummer aangehouden na snelkraak kledingzaak

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 17:16

EMMEN - De politie heeft dinsdagnacht een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een snelkraak in een kledingzaak aan de Notaris Oostingstraat.

 

Even na 3.00 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken. Agenten zagen dat er ingebroken was en startten een zoekactie in de directe omgeving. Daarbij werd een bestelauto gecontroleerd op de Ermerweg. In de auto lag kleding, afkomstig uit de winkel waar net was ingebroken. De 19-jarige bestuurder werd aangehouden. De bestelauto is in beslag genomen. De politie gaat er van uit dat er meerdere daders zijn geweest en is een nader onderzoek begonnen.

 

Camerabeelden
Woont of werkt u misschien in de omgeving van de Notaris Oostingstraat en heeft u mogelijk beelden van een bewakingscamera waar de politie iets mee kan? Meld dit dan ook! Registreer dan gelijk uw bewakingscamera voor de databank 'Camera in Beeld'. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad, zoals deze overval, zich camera's bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Brandweer inzet in Roden vawege vreemde lucht in straat

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 23:33

RODEN - Woensdagavond om even na elf uur is de brandweer gestuurd naar de Schonauwen in Roden. Daar werd door de aanwonenden een sterke gaslucht geroken.

 

De brandweer en ook Enexis kan nog geen gaslek vinden. Er zijn nu vermoedens dat de lucht uit het riool komt en zo de woningen is ingetrokken. De lucht ruikt volgens een omstander dan ook meer naar brandstof dan naar gas. Een bewoonster raakte onwel door de lucht en wordt in de ambulance behandeld.Het is nog onbekend of ze naar het ziekenhuis wordt overgebracht. Wel heeft de brandweer uit voorzorg de deuren van enkele woningen opengezet. De bewoners hoeven de huizen nog niet verlaten.

 

De brandweer heeft het riool met water doorgspoeld om de lucht te verdrijven.

Uitslaande brand in leegstaande woning Emmen

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 00:56

EMMEN - Een leegstaande woning aan de Oude Meerdijk in Emmen is door een uitslaande brand geheel verwoest.

 

De brand die rond middernacht uitbrak in de woning sloeg snel omzichheen. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de woning. De woning is volledig afgebrand.

Automobilist zwaar gewond bij frontale aanrijding in Bovensmilde

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 16:41

BOVENSMILDE – Op de Hoofdweg in Bovensmilde heeft donderdagmiddag een frontale aanrijding plaatsgevonden waarbij een bestuurder zwaar gewond is geraakt. De brandweer heeft de man uit de auto gehaald. Ook het mobiel medisch team is ingezet.

 

De hoofdweg is ter hoogte van huisnummer 220 afgesloten voor het doorgaande verkeer. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De verkeers analisten van de politie doen ter plaatse onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval. De bestuurder van de andere auto raakte licht gewond en ging eveneens voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Auto vliegt in brand op parkeerplaats in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 16:45

HOOGEVEEN – Een auto vloog donderdagmiddag in brand op de parkeerplaats aan de Markt in Hoogeveen. De auto smeulde achter het dashboard door vermoedelijk kortsluiting. De brandweer heeft de brand geblust.

 

Omdat de eigenaar niet bij de auto aanwezig was moest de brandweer een zijraampje inslagen om zich toegang tot de wagen te kunnen verschaffen.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval in Sleen

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 22:56

SLEEN - Bij een ongeval op de N381 ter hoogte van Sleen is een bestuurder van een personenauto gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm van de Twee provinciënweg N381. De brandweer werd opgeroepen voor assistentie maar hulp bleek niet nodig. Het slachtoffer is voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

Grootschalige controle in het centrum van Assen

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 23:17

ASSEN - Vanmiddag en vanavond heeft er een grootschalige controle plaatsgevonden in en rondom het centrum van Assen. Deze controle stond in het teken van verkeersveiligheid en overlastgevende personen.


Tijdens deze controle zijn er veel personen gecontroleerd en diverse processen-verbaal aangezegd. Opvallend veel voertuigen werden bestuurd door personen zonder rijbewijs. Weet dat u, zonder rijbewijs, niet verzekerd bent! Indien u een verkeersongeval veroorzaakt zijn de gevolgen hiervan vaak niet te overzien!


Controles, zoals bovengenoemd, zullen in de toekomst vaker plaatsvinden, niet alleen in het centrum, maar ook in de overige wijken van Assen.


Onderstaand de geschreven processen-verbaal:
24 x het niet voeren van fietsverlichting
5 x foutief parkeren
8 x rijden zonder rijbewijs
3 x rijden in een voetgangersgebied
2 x het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van een motorvoertuig
1 x het rijden met een lekke uitlaat
1 x niet dragen van de autogordel
1 x losliggende lading
2 x negeren gesloten verklaring
1 x het bedelen bij omstanders
1 x ontbreken van de linkerspiegel
3 x nuttigen van alcohol op de openbare weg
1 x inbeslagname motorvoertuig i.v.m. het rijden zonder rijbewijs
34 x rollentestbank waarvan 4 processen-verbaal vanwege een te hoge constructiesnelheid.