Logo 112Drenthe

Redactie regio 0 reactie(s) za 24 december 2022, 20:19

112Drenthe is nu ook te vinden op Mastodon

De toekomst van Twitter lijkt op dit moment onzeker nadat een groot aantal medewerkers is vertrokken als gevolg van het chaotische beheer van het bedrijf door Elon Musk. Veel mensen voelen zich niet meer thuis op Twitter en zijn op zoek naar iets anders.

Een van de meest populaire Twitter-alternatieven is Mastodon. Dit sociale-mediaplatform werkt op dezelfde manier als Twitter, maar in plaats van dat iedereen op een enkele openbare website post, worden gebruikers verzameld op servers die ‘instanties’ worden genoemd. Er zijn geen advertenties, geen algoritme en het beheer wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

Lees hier hoe je lid wordt van Mastodon en aan de slag gaat op het platform

Zoals gezegd werkt Mastodon met meerdere servers. Je server is een beetje zoals je thuisbasis, en de meeste berichten die je ziet (althans in het begin) komen van die server, dus kies er één die bij je interesses past. Elke server heeft zijn eigen regels en moderatieteam. Maar maak je geen zorgen: je kunt mensen volgen, ongeacht hun server.

112Drenthe heeft gekozen voor de Nederlandse server: Mastodon.nl. Na het aanmelden krijg je een e-mail met een bevestigingslink. Open de e-mail en klik op de link. Hierna kan je meteen beginnen met lezen en posten. Het geeft je ook een lijst met andere voorgestelde Mastodon-gebruikers die je kunt volgen. Zoals gezegd kan je ook Mastodon-gebruikers van andere servers volgen.

Wil jij 112Drenthe volgen op Mastodon? Klik op deze uitnodiging voor Mastodon en blijf op de hoogte van het laatste 112 nieuws uit de provincie Drenthe.

De Mastodon app is te vinden in de Apple app store en Google Play store.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.