Redactie brand 0 reactie(s) za 20 mei 2023, 18:41

ABWC wedstrijd 1e ronde gewestelijk Klasse Brandbestrijding in Gieten

GIETEN – Verschillende brandweer ploegen kwamen vandaag in actie tijdens de wedstrijd 1e ronde gewestelijk Klasse Brandbestrijding in Gieten.

Volgens het scenario was bij het bedrijf Boter brand in de werkplaats en in de afzuiging op zolder. Ook lagen er twee slachtoffers op zolder die door de brandweer gered moeten worden. Twee medewerkers konden zelf naar buiten.

Wat is de Klasse Brandbestrijding?

In de klasse Brandbestrijding worden vaardigheidstoetsen geënsceneerd die inspelen op kerntaak Brandbestrijding en in het bijzonder brandbestrijding in gebouwen. De bluswerkzaamheden kunnen worden uitgebreid met reddings-, lichte hulpverlenings en/of bergingswerkzaamheden. De mogelijkheid bestaat dat ondersteunende voertuigen worden ingezet bij de aanpak van het incident. Deze wordt door het organiserende korps beschikbaar gesteld. De bevelvoerder van de deelnemende ploeg bepaalt of en hoe deze worden ingezet, conform de praktijk. Dit alles onder tijdsdruk, met een zo realistisch mogelijk scenario. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.