Logo 112Drenthe

Redactie overig 0 reactie(s) vr 29 september 2023, 18:38

Agent gewond bij aanhouding verdachte uit trein op station Assen

ASSEN – Op donderdagochtend 28 september om 10:00 uur ontving de politie een melding van een 24-jarige man uit Delfzijl die zonder geldig vervoers- en identificatiebewijs zou reizen. Bij aankomst van de agenten weigerde de man de trein te verlaten. Dit leidde tot een aanhouding waarbij de man zich hevig verzette. Eén van de agenten werd hierbij in het gezicht geslagen.

Bij de poging om de verdachte uit de trein te verwijderen, volgde een stevige worsteling. Met behulp van toegesnelde agenten werd de verdachte aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen hem is aangifte gedaan van geweld tegen politieambtenaren.

Geweld tegen politie is onacceptabel

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. We tolereren dat niet. Dit soort incidenten, waarbij agenten zijn mishandeld, hebben hoge prioriteit bij de politie en ook het Openbaar Ministerie behandelt dit soort zaken met prioriteit. De straffen kunnen oplopen tot het dubbele van wat normaal wordt opgelegd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.