Logo 112Drenthe

Redactie overig 0 reactie(s) za 06 augustus 2022, 16:49

Alcomobilist en bestuurder onder invloed van drugs op de bon

EMMEN – Afgelopen nacht omstreeks 00.15 uur heeft de politie aan de Brinkenweg in Emmen een 23-jarige man uit Emmen in zijn auto staande gehouden. De parkeerplaats aldaar stond onder rook en tevens was er een rookspoor naar deze auto. Er ontstond een vermoedden dat bestuurder burn-outs / donuts had gedraaid.

Hij bleek geen rijbewijs en id te kunnen tonen en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 350 ugl en kreeg daarvoor een rijverbod van 2 uur. Naast dit proces-verbaal kreeg hij ook een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Omstreeks 1.30 uur heeft de politie in Nieuw-Schoonebeek een voertuig gecontroleerd waarbij de auto WAM gesignaleerd stond. De bestuurder, een 53-jarige man uit Emmen kreeg hiervoor een WAM vordering waarbij hij binnen 21 dagen moet aantonen dat de auto verzekerd was. Daarnaast blies hij een ‘A’, wat zorgde dat hij mee moest naar het politiebureau. Op het bureau blies hij echter 220 UGL. Daarmee bleef hij onder de grens van 235 UGL en hij kreeg hier dus geen proces-verbaal voor. Hij mocht daarmee zijn weg vervolgen.

Op de Brinkenweg in Emmen hebben agenten omstreeks 03.00 uur nog een 30-jarige bestuurder uit Emmen aangehouden omdat hij een positieve speekseltest had. Hij bleek onder invloed van drugs te rijden. Op het politiebureau is er door de GGD arts bloed van hem afgenomen en na verhoor en uitreiken van een rijverbod van 24 uur mocht ook hij weer gaan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.