Logo 112Drenthe

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) za 01 oktober 2022, 19:28

Besparen op je energierekening met deze praktische tips

Met de stijgende energieprijzen zijn we ons er natuurlijk steeds meer van bewust dat het van belang is dat we zoveel mogelijk besparen op de kosten. Waar het voor de meesten een enorme uitdaging blijkt om dit te kunnen doen, valt het in de praktijk vaak reuze mee. Om je hierbij een handje te kunnen helpen, hebben we een aantal praktische tips waarmee je direct kunt beginnen met besparen. Uiteraard ontkom je er niet aan dat je dagelijks het nodige stroom- en ook gas verbruikt, maar hoe fijn is het dat je aan het einde van het jaar enkele honderden euro’s voordeliger uit bent?

Minder lang douchen

Vooral in de winter is het natuurlijk ontzettend verleidelijk om lekker lang onder de warme douche te blijven staan. Toch is dit één van de zaken waarmee jij ontzettend eenvoudig flink wat euro’s kunt besparen. Vooral gezien je eigenlijk met een aantal minuten al klaar kunt zijn, maar we vaak onnodig nog wat langer blijven staan omdat we net uit een lekker warm bed komen. Door jezelf aan te wennen direct onze haren en ook het lichaam te wassen, zal je merken dat het je een hele hoop scheelt aan het einde van de maand. Vooral wanneer je een gezin met twee kinderen hebt, dan kun je wel nagaan welke impact of het heeft. Overigens is het ook verstandig je tanden niet onder de douche te poetsen. Ook dit scheelt je dagelijks al snel 2 tot 4 minuten.

Zet de verwarming ‘s avonds eerder laag

Wanneer je lekker warm op de bank zit, dan is het verstandig om de verwarming een uurtje voordat je voornemens bent een paar graden lager te zetten. De temperatuur daalt namelijk niet zo snel, dat je het in het laatste uur nog koud krijgt. Door je verwarming iedere avond een uur eerder omlaag te zetten, scheelt je dit gemiddeld zo’n 5 % gasverbruik per maand. Afhankelijk van de isolatie van je huis, is het misschien zelfs wel mogelijk om het twee uur van te voren te doen. Mocht je nu echt willen besparen, dan kun je ook gewoon met een trui op de bank gaan zitten. Heb je dit allemaal al gedaan, gebruik dan ook eens de online Energievergelijker om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, om te kijken of je ook hier op kunt besparen.

Houd de ramen en deuren gesloten

Je zult verstelt staan hoeveel warmte of er verloren gaat wanneer je een paar minuten de deur of het raam open laat staan beneden. Vooral in de wintermaanden kost dit ontzettend veel energie om de temperatuur weer opnieuw op dezelfde hoogte te krijgen als dat deze daarvoor was. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je het uit op z’n tijdens even goed ventileert, maar daar zijn als het goed is enkele ventilatieroosters voor. Boven op de slaapkamer is het wel heerlijk om het raam iedere ochtend even een uurtje open te zetten, zodat het goed kan doorwaaien. Zo ruikt alles weer heerlijk fris.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.