Logo 112Drenthe

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 21 september 2022, 16:52

Crisisnoodopvang voor 50 personen in woonboerderij Assen

ASSEN – Het college van Burgemeester en Wethouders van Assen heeft ingestemd met het voorstel om extra crisisnoodopvangplaatsen voor zo’n 50 asielzoekers te realiseren. De gemeente stelt hiervoor een woonboerderij aan de Graswijk beschikbaar. Asielzoekers kunnen daar vanaf begin oktober voor een periode van drie maanden verblijven. Met deze opvangplaatsen ontlast de gemeente de overloop bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel.

Crisisnoodopvang in Drenthe

Om de opvang van vluchtelingen in Ter Apel te ontlasten hebben het kabinet en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met elkaar afgesproken op korte termijn voldoende extra opvangplekken te realiseren. Voor de Drentse gemeenten houdt dat in, dat zij samen zorgen voor 450 plekken voor de crisisnoodopvang van asielzoekers. Assen neemt hiervan ongeveer 50 plekken voor haar rekening.

Graswijk

Vanwege de urgentie van de opgave is de gemeente op zoek gegaan naar locaties die op korte termijn kunnen worden ingezet als crisisnoodopvanglocatie. Hierbij is een woonboerderij aan de Graswijk 23 in beeld gekomen. Deze woonboerderij is eigendom van de gemeente Assen. De woonboerderij is kort geleden vrij gekomen en kan per direct zonder noemenswaardige aanpassingen worden ingezet als opvanglocatie.

Tijdelijke opvang

De opvangplaatsen worden in eerste instantie gerealiseerd voor een periode van drie maanden, van begin oktober 2022 tot eind december 2022. De gemeente kan er voor kiezen de opvanglocatie langer in gebruik te houden als de situatie omtrent het huisvesten van vluchtelingen daar om vraagt.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.