Logo 112Drenthe

Redactie regio 0 reactie(s) ma 07 november 2022, 16:53

Dak- en thuislozenopvang Assen in de winter dag en nacht open

Laatst bijgewerkt: maandag 16:53 uur
ASSEN – De dak- en thuislozenopvang in Assen is tijdens de komende winterperiode 24 uur per dag geopend, zeven dagen per week. De opvang aan de Havenkade, biedt vanaf 1 november tot 1 april dag en nacht opvang aan dak- en thuislozen. De opvang is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om zelf in een alternatief te voorzien.

Wethouder Jan Broekema: “Wanneer de ander je ziet als mens en je serieus neemt, doet dat iets met je. Daarom bieden we in Assen in elk geval gedurende de koude wintermaanden zowel ‘s nachts als overdag een plek voor dak- en thuislozen”.

De maatschappelijke opvang wordt verzorgd door het Leger des Heils en WerkPro.

Dag- en nachtopvang

Sinds de uitbraak van Corona in 2020 is de nachtopvang tijdens de periodes van lockdown en in de wintermaanden 24/7 opengesteld. Uit onderzoek is gebleken dat mensen, hoop en perspectief kregen en tot rust kwamen*. De opvang is nu zowel doordeweeks als in het weekend overdag bereikbaar tijdens de wintermaanden. In het voorjaar van 2023 bekijkt de gemeente Assen hoe de dak- en thuislozenopvang er in de komende tijd uit zal zien.

Dak- en thuislozen die gebruik willen maken van de winteropvang kunnen zich melden bij de Havenkade.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.