Logo 112Drenthe

Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 24 februari 2023, 16:37

Deze man pint met een gestolen pinpas in Zuidlaren. Kent u deze man?

ANNEN / ZUIDLAREN – Een 67-jarige man uit het Drentse Annen kreeg op 14 december 2022 een telefoontje van iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. Deze persoon gaf aan dat er een verdachte transactie op de bankrekening van meneer was geregistreerd. Het slachtoffer werd vervolgens bewogen om geld over te maken naar zijn betaalrekening en zijn pincode vrij te geven. Niet veel later werd de pinpas van meneer aan de deur opgehaald en werden hiermee forse bedragen gepind. De politie is op zoek naar de man die heeft gepind met de gestolen pinpas.

Omschrijving

Het slachtoffer werd gebeld door een persoon die zich voordeed als medewerker van de bank van meneer. Deze persoon vertelde dat er een verdachte transactie was geregistreerd. De zogenaamde bankmedewerker won daarna het vertrouwen en liet het slachtoffer geld overmaken naar zijn betaalrekening. Ook heeft het slachtoffer daarbij zijn pincode moeten geven. Kort daarna werd de pinpas bij hem thuis opgehaald. Op dezelfde dag is in drie transacties, bij een geldmaat in Zuidlaren, een bedrag van een paar duizend euro gepind door de verdachte. Vervolgens is bij een andere geldmaat verderop in de straat nogmaals een groot bedrag gepind.

Vragen

Herkent u de man die geld opneemt met de gestolen pinpas? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Tipt u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

112 Annen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Annen lees je in onze categorie 112 Nieuws Annen. Alle 112 alarmeringen uit Annen kan je live volgen via 112 meldingen Annen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.