Logo 112Drenthe

Flinke brand in schuur achter woning in Ter Apel
Redactie brand 0 reactie(s) di 21 juni 2022, 12:47

Flinke brand in schuur achter woning in Ter Apel

Laatst bijgewerkt: dinsdag 21 jun 2022 om 15:52 uur

TER APEL – Een brand heeft een schuurtje achter een woning aan de Peregrinusstraat in Ter Apel in de as gelegd. In de schuur lagen onder andere lasapparatuur en gasflessen. Volgens P2000 werd om 10:55 uur de brandweer opgeroepen waaronder de brandweer uit Emmen.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Om woningen er omheen te beschermen, schaalde de brandweer op naar grote brand en kwamen meerdere brandweerauto’s een hoogwerker en een tankwagen ter plaatse. Na zo’n half uur was het vuur gedoofd.
Niemand raakte gewond, meldt de brandweer op Twitter. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

112 Ter Apel

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Ter Apel lees je in onze categorie 112 Nieuws Ter Apel. Alle 112 alarmeringen uit Ter Apel kan je live volgen via 112 meldingen Ter Apel.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.