Logo 112Drenthe

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 06 maart 2023, 16:34

Geld lenen in Drenthe minder populair dan gemiddeld

Laatst bijgewerkt: woensdag 8 mrt 2023 om 15:46 uur

Drentenaren leenden in 2022 gemiddeld 12.667 euro, als zij een lening afsloten. Dat is 7 procent minder dan de gemiddelde Nederlander. Die leende 13.595 euro in dat jaar. Dit blijkt uit de Datamonitor leningen van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Meeste leningen in Drenthe voor auto of verbouwen

De vergelijkingssite keek naar voor welke doelen inwoners van Drenthe een lening afsloten. “Voor een auto of een verbouwing wordt in Drenthe het vaakst geleend”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “27,1 procent van leningen aanvragen uit Drenthe was voor een auto en 15,7 procent voor een verbouwing.”

De verbouwing is daarmee in Drenthe een populairder leendoel dan gemiddeld in Nederland. In het Nederland leent gemiddeld 14,7 procent voor een verbouwing en 28 procent voor een auto.

Drentenaar leent relatief vaak voor een camper of caravan

Verder valt op dat Drentenaren relatief vaker lenen voor een camper of caravan. Hier kiest 3,5 procent voor, tegenover 1,4 procent gemiddeld in Nederland.

Tip! Voordelig lenen in Drenthe? Bij geld lenen via Geld.nl, maak je altijd eerst een vergelijking. De rentes verschillen namelijk flink per kredietverstrekker, waardoor je tot wel 393 euro minder betaalt voor de goedkoopste lening dan voor duurste lening. Door te vergelijken bespaar je dus een hoop geld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.