Logo 112Drenthe

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 19 september 2022, 22:05

Geld lenen? Let dan hierop

Sta jij op het punt om een grote uitgave te doen, maar beschik je zelf niet over voldoende financiële middelen om dit te kunnen realiseren? Dan kan geld lenen uitkomst bieden. Wel is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst is het natuurlijk van belang dat jij je afspraken die je hebt gemaakt met een eventuele geldverstrekker kunt nakomen. Dus kun jij het afgesproken maandelijkse bedrag verspreid over de overeengekomen periode keurig terugbetalen? Daarnaast is het ook verstandig om jezelf af te vragen of het verstandig is om een lening aan te gaan voor een bepaalde uitgave. Om je hierin te kunnen ondersteunen, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Waar wil je geld voor lenen?

Wil je geld lenen voor een nieuwe auto, een vakantie of een nieuwe elektrische fiets? Dan moet je je afvragen in hoeverre deze noodzaak er daadwerkelijk is. Geld lenen kost namelijk geld, waardoor het verstandig is te kijken of een bepaalde uitgave belangrijk is ja of nee? Je kunt je voorstellen dat dit voor een vakantie natuurlijk niet aan de orde is, terwijl een andere auto of fiets wel noodzakelijk kan zijn. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om te investeren met geleend geld, hierbij kun je denken aan zonnepanelen of de aanschaf van een tweede woning.

De hoogte van het bedrag

Wanneer je geld wilt lenen voor bijvoorbeeld een nieuwe of andere auto, dan is het wel zo prettig dat je voor jezelf weet; hoeveel kan ik lenen voor een andere auto? Daarbij is het wel belangrijk je te realiseren dat je natuurlijk naarmate de geleende bedrag hoger wordt, ook de terug te betalen rente over dit bedrag meestijgt. Je kunt dus wel gaan voor een dure auto, maar wanneer dit niet noodzakelijk is, is het dus ook niet heel erg verstandig om te doen. Zo krijg je onnodige extra kosten, die je misschien beter voor andere zaken kunt gebruiken. Je hoeft namelijk ook niet het maximaal mogelijke bedrag te lenen. Leen dus alleen wat jij nodig hebt voor het doen van een bepaalde uitgave.

Houd rekening met een BKR-registratie

Wanneer je geld leent, dan zul je worden geregistreerd bij het BKR. Althans, wanneer het bedrag hoger is van 250 euro. Het kan dus raadzaam zijn, om wanneer je ook voornemens bent een huis te kopen op termijn, deze lening nog even uit te stellen of misschien zelfs bij vrienden of familie te vragen. Stel je televisie, wasmachine of droger is stuk, dan kun je dit bedrag vaak beter bij familie of vrienden lenen, dan dat je hiervoor een persoonlijke lening afsluit. Uiteraard komt hierbij ook vaak een stuk schaamte kijken, maar het kan wel verstandig zijn om je hier overheen te zetten. Een registratie bij het BKR betekent namelijk dat je minder geld op kunt nemen zolang deze lening nog niet volledig is afgelost. Zelf een krediet van enkele honderden euro’s kan er dus voor zorgen dat je net niet voldoende kunt opnemen voor het kopen van je favoriete woning. Houd hier dus rekening mee!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.