Logo 112Drenthe

Omgekeerde vlag
Redactie overig 0 reactie(s) di 02 augustus 2022, 16:06

Gemeente Meppel verwijdert omkeerde vlaggen van gemeentelijke eigendommen

MEPPEL – De gemeente Meppel is omkeerde vlaggen en linten van gemeentelijke eigendommen aan het verwijderen. De vlaggen en linten worden weggehaald omdat we steeds meer signalen ontvangen dat inwoners van de gemeente Meppel er aanstoot aan geven.

Wat betekent de omgekeerde Nederlandse vlag?

In het hele land hangen Nederlandse vlaggen, ondersteboven. Het is een protest tegen de nieuwste stikstofplannen.


De omgekeerde vlag werd voor het eerst gebruikt in 2019 tijdens boerendemonstraties in Den Haag, en dook vervolgens op bij demonstraties tegen het coronabeleid, vorig jaar. Het is een teken dat stamt uit de zeevaart: een omgekeerde vlag betekende vroeger dat het schip in nood verkeerde. Sinds een maand zie je ze overal op het platteland.

De gemeente Meppel heeft alle begrip voor het protest tegen de stikstofplannen van het kabinet en neemt met het verwijderen van de vlaggen en linten niet het recht op demonstratie af. Ook is de gemeente Meppel niet van standpunt gewijzigd.

We brengen door het verwijderen van de driekleur de neutraliteit van onze eigendommen terug. Want, iedereen moet veilig en prettig in Meppel kunnen wonen, werken en verblijven. Dat is voor iedereen even belangrijk. Het protest kan én mag gevoerd worden, maar gemeentelijke eigendommen zijn hier niet voor bedoeld. Vlaggen op particuliere terreinen of panden laten we vanzelfsprekend hangen.

Standpunt gemeente Meppel

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 30 juni 2022 heeft de gemeenteraad van Meppel een standpunt ingenomen over de stikstofplannen van het kabinet door unaniem een motie aan te nemen. Deze motie heeft er voor gezorgd dat het college van burgemeester en wethouders brieven heeft gestuurd naar onder andere Gedeputeerde Staten, leden van de Tweede Kamer, de minister van Natuur en Stikstof het Ministerie van LNV. In deze brieven brengt het college de grote zorgen over die leven bij de gemeenteraad van Meppel over het welbevinden van haar inwoners werkzaam in de agrarische sector en wordt er meer aandacht gevraagd voor de samenhang tussen beleid en gevoel, met het doel om perspectief te bieden en tot gedragen oplossingen te komen voor dit vraagstuk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.