Logo 112Drenthe

Redactie brand 0 reactie(s) zo 02 juli 2023, 20:23

Grote brand in het centrum van Coevorden, bewoners omliggende huizen geëvacueerd

COEVORDEN – In Coevorden is zondagavond brand uitgebroken in een woning boven een winkelpand aan de Friesestraat in het centrum van de stad. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 en is met meerdere auto’s aanwezig om de brand te blussen.

Wat betekent GRIP?

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.


GRIP heeft betrekking op de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing door de hulpverleningsdiensten van de veiligheidsregio. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.

De opschalingsniveaus zijn:

GRIP 1: Bronbestrijding
GRIP 2: Bronbestrijding -en effectgebied
GRIP 3: Bedreiging van welzijn van bevolking
GRIP 4: Gemeenteoverschrijdend incident
GRIP 5: Bovenregionaal incident

De brand is aan de achterzijde van het pand uitslaand. De brandweer zet alles op alles om overslag naar andere gebouwen te voorkomen. De bewoners van de omliggende huizen zijn geëvacueerd.

Er zou in elk geval één persoon gewond zijn geraakt.

112 Coevorden

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Coevorden lees je in onze categorie 112 Nieuws Coevorden. Alle 112 alarmeringen uit Coevorden kan je live volgen via 112 meldingen Coevorden.

Locatie

112 Melding

19:38:28 02-07-23 04 (GRIP 1) (Grote BR) BR woning Scapino Coevorden Friesestraat Coevorden 030399 Brandweer Drenthe (Voorlichter)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.