Logo 112Drenthe

Redactie brand 0 reactie(s) za 24 juni 2023, 6:00

Grote brand verwoest woning in Staatsbos tussen Borger en Rolde

BORGER – Een automobilist die op de N857 reed tussen Rolde en Borger zag rond 03.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een rode gloed boven de bomen uitkomen. Hierop reden ze het bospad op en zagen daar een vakantiehuis in brand staan. Direct werd 112 gebeld

De brand werd al snel opgeschaald naar grote brand. Helaas kon niet worden voorkomen dat de woning door het vuur volledig werd verwoest. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Om de brand te blussen werden korpsen uit verschillende Drentse plaatsen opgeroepen, waaronder Borger, Gieten, Schoonoord, Rolde en 2e Exloërmond. Voor alle zekerheid werd ook het grootwater transport uit Vries opgeroepen, maar deze hoefden niet in actie te komen.

Het was voor de chauffeurs van tankwagens passen en meten om de tankautospuiten van water te voorzien op de smalle bospaden.

Na ruim drie kwartier was de brand zo goed als onder controle en kon men beginnen met de nablus werkzaamheden.
Ook kwam de netwerkbeheerder Enexis naar de locatie om de woning af te sluiten van de nuts voorzieningen.

Over de oorzaak is niets bekend.

112 Borger

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Borger lees je in onze categorie 112 Nieuws Borger. Alle 112 alarmeringen uit Borger kan je live volgen via 112 meldingen Borger.

Video

Locatie

112 Melding

03:16:20 24-06-23 P 1 BNN-02 BR woning Rolderstraat Borger Brandweer Drenthe (Voorlichter)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.