Logo 112Drenthe

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 06 september 2022, 18:26

Handige tips om veilig te blijven fietsen

Laatst bijgewerkt: dinsdag 18:27 uur
ASSEN – Fietsen is heerlijk, gezond en ook nog eens gezellig. Logisch dus dat je zo lang mogelijk wilt blijven fietsen, ook als je een jaartje ouder wordt. Maar hoe ga je om met drukke fietspaden? Hoe fiets je veilig op een e-bike? En hoe blijf je vitaal op de fiets? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN). VVN organiseert Het Nieuwe Fietsen op donderdag 22 september van 13:00 tot 15:30 in Kloosterveste, Vesteplein 5 in Assen.

Het Nieuwe Fietsen is een bijeenkomst waarbij verschillende onderwerpen over verkeersveiligheid aan bod komen. Je bespreekt de onderwerpen aan de hand van stellingen, filmpjes, feiten en foto’s. Samen met andere fietsers, zodat je met elkaar ervaringen kunt delen en leuke routes en tips uit kunt wisselen. Én natuurlijk onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers. Als er behoefte aan is, dan is er de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden. De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Wil je meedoen? Opgeven kan door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar: 088 – 524 89 00.

Doortrappen Drenthe

Het Nieuwe Fietsen is onderdeel van het programma Doortrappen Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker (en veilig) te fietsen. Het programma bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten. Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.