Logo 112Drenthe

Redactie regio 0 reactie(s) wo 01 februari 2023, 14:25

‘Herbergier’ voor dementerende ouderen opent binnenkort ook in Assen

Laatst bijgewerkt: woensdag 1 feb 2023 om 15:49 uur

ASSEN – Woensdag 1 februari werd het hoogste punt van de bouw bereikt en dit werd gevierd met de aanwezige bouwlieden. In een Herbergier wonen mensen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De franchiseformule Herbergier is eigendom van De Drie Notenboomen. Op dit moment zijn er (sinds 2007) 47 Herbergiers door heel Nederland waar een thuis wordt geboden aan gemiddeld 17 bewoners die 24-uurszorg nodig hebben. ,,In een huiselijke en ongedwongen sfeer waar de bewoners worden omringd met datgene wat zij écht nodig hebben: veiligheid, aandacht, warmte en geborgenheid.”

De zorgondernemers John Smit en Marianne Grimberg, een gedreven stel met veel ervaring in de zorg en het onderwijs, kijken ontzettend uit naar de opening van ‘hun’ Herbergier medio mei 2023 aan de Molenstraat 273 in Assen. Zij worden de kersverse zorgondernemers voor de Herbergier in Assen en zijn zelf ook woonachtig in de Herbergier. John heeft een achtergrond als (wijk)verpleegkundige met veel ervaring in de ouderenzorg. Marianne heeft als leerkracht speciaal onderwijs onder andere veel ervaring in observeren, coördineren en coachen. ,,Wij willen aansluiten bij wat mensen zelf nog kunnen. Het gaat om welzijn, uw wensen en mogelijkheden zijn ons uitgangspunt.” Juist de kleinschaligheid en een huiselijke woonomgeving maken de Herbergier bijzonder gewoon.

De zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Er zijn appartementen beschikbaar vanaf 27m2 tot en met 56 m2 en prijzen variëren. Er worden 17 kamers -voorzien van badkamer met douche, toilet en wastafel-gerealiseerd die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Tevens zijn er enkele appartementen beschikbaar voor echtparen.

Foto’s : AS Media

20230201120436.jpg 20230201120441.jpg 20230201120439.jpg 20230201120442.jpg

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.