Logo 112Drenthe

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 20 oktober 2022, 19:02

Hoe kun je veilig blijven op het strand? 

Laatst bijgewerkt: woensdag 26 okt 2022 om 19:09 uur

De zomer komt eraan! Als je van plan bent om tijdens je vakantie naar stranden te gaan, moet je goed voorbereid zijn. De Nederlandse stranden staan ​​bekend om hun relaxte sfeer en geweldige surfspots. Maar je leuke dag op het strand kan worden verstoord als je niet goed thuis bent in strandveiligheid. Hoewel de kustlijn wordt bewaakt door strandwachten, moet je nog steeds leren over mogelijke gevaren die de oceaan met zich meebrengt. We geven om je welzijn, daarom hebben we deze lijst met strandveiligheidstips samengesteld, zodat je met een gerust hart met je strandtas kunt genieten van stranden!

Test eerst het water

Duiken in de oceaan is spannend en kan een grote adrenalinestoot zijn. Aan de andere kant is het niet zo veilig als springen in een zwembad in de achtertuin. Je weet nooit wat er onder water is, dus duik niet voorover van rotsen. Bekijk van tevoren waar je in gaat duiken, zodat je niet voor grote verrassingen komt te staan! Vergeet niet om je telefoontasje dames dan af te doen, je smartphone zal immers niet van het water genieten.

Bekijk de strandveiligheidsborden

Dus je bent helemaal hyped en kan niet wachten om in het verfrissende water te duiken en af ​​te koelen. Stop alstublieft een seconde en lees de strandveiligheidsborden voordat je zelfs maar je voet in het water zet. Die ene seconde kan je leven redden. Iemand heeft de borden daar met een reden geplaatst, om je te informeren over de gevaren die in de buurt zijn, dus let goed op.

Zwem met iemand anders

Wat er ook gebeurt in het leven, het is altijd beter om iemand aan je zijde te hebben. En dat geldt nog meer als het gaat om zwemmen in de oceaan. Vooral als je een adrenalineliefhebber bent en graag op ontdekkingstocht gaat. Je weet nooit wat er kan gebeuren, dus zorg ervoor dat iemand samen met jou op verkenning gaat die alarm kan slaan. We weten dat alleen zwemmen verleidelijk is, maar denk alsjeblieft aan de veiligheid op het strand!

Zwem niet als je alcohol drinkt

Misschien stel je je een leuk dagje uit op het strand voor met je vrienden met een paar koude vrienden die je in je rugzak kind meeneemt. Drink echter niet te veel, want hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer je beoordelingsvermogen wordt aangetast. Dus om veilig op het strand te blijven, moet je niet dronken zwemmen. Je reacties zijn langzamer, dus je reageert niet op tijd als er iets gevaarlijks gebeurt. Ook heb je het sneller koud, dus ook hier zijn temperatuurschokken mogelijk!

Pas op voor kwallen

Veel mensen onderschatten hoe gevaarlijk sommige oceaanwezens zijn en de ontmoeting kan ertoe leiden dat je in het ziekenhuis belandt! Op of aanraken van een kwal is bijvoorbeeld erg pijnlijk. Raak ze dus niet aan, ook al zien ze er interessant en mooi uit. Helaas kan zelfs een dode kwal je pijn doen. Als je of iemand in je groep echter wordt gestoken, zoek dan onmiddellijk een badmeester of roep medische hulp in.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.