Logo 112Drenthe

Redactie brand 0 reactie(s) wo 12 oktober 2022, 20:36

Hulpdiensten rukken groots uit voor lekkende gaskachel in woning Elim

ELIM – De meldkamer nam woensdagmiddag het zekere voor het onzekere en stuurde ruim voldoende bluswater naar het adres aan de Ds van Elvenstraat in Elim, nadat daae een gasexplosie en een uitslaande brand wes gemeld. Blusgroepen uit De Krim, Slagharen, Zuidwolde en Zwinderen reden met spoed naar de opgegeven plek. De politie zette de straat af en hield het publiek op veilige afstand.

Al snel werd duidelijk dat er geen sprake was van een ontplofte gaskachel, noch van een uitslaande brand, maar dat de gaskachel, waarschijlijk door lange opslag verouderderde (broze) slangen gas lekte, dat bij het ontsteken ontbrand was.

Het voorval liep nog relatief goed af: niemand raakte gewond.

TIP: bent u van plan te besparen op de gasrekening door een butaan gaskachel, die jarenlang niet gebruikt is, vervang dan in ieder geval de slangen voordat u de kachel voor het eerst aansteekt, ook al zijn de slangen pas twee jaar oud. Anders staat de brandweer straks ook bij u voor de deur!

112 Elim

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Elim lees je in onze categorie 112 Nieuws Elim. Alle 112 alarmeringen uit Elim kan je live volgen via 112 meldingen Elim.

Locatie

112 Melding

14:48:00 12-10-22 P 1 BNN-02 BR woning Ds van Elvenstraat Elim 038867 038693 042332 Brandweer Drenthe (Zwinderen) (Besturing Kazerne)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.