Logo 112Drenthe

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 16 augustus 2022, 8:26

Levensloopbestendige nieuwbouw Coevorden is groot succes

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16 aug 2022 om 18:36 uur

De levensloopbestendige woningen van nieuwbouw in Coevorden zijn een daverend succes. Mede dankzij een voorbeeldwoning elders in het land konden woningzoekers zelf ervaren hoe een dergelijke woning er in de praktijk uit komt te zien. Naar verwachting is de bouw in Coevorden eind dit jaar gereed.

Het succes van deze nieuwbouw in Coevorden

Het succes van de levensloopbestendige nieuwbouw Coevorden is te danken aan de ontwikkeling op basis van huidige woonwensen. Niet alleen starters, maar ook senioren hebben het lastig op de huidige woningmarkt. Door in te spelen op de woonbehoeften van mensen worden woningen niet alleen duurzaam maar ook levensloopbestendig ontwikkeld.

Dit betekent onder andere en complete woonlaag op de begane grond met slaapkamer en badkamer. Middels een makkelijk toegankelijke trap is er op de eerste verdieping nog ruimte voor meerdere slaapkamers en een techniekkast voor alle duurzame voorzieningen.

Met deze levensloopbestendige woningen kunnen bewoners rekenen op een onderhoudsvrije en duurzame woning die klaar is voor de toekomst. Met nieuwbouwproject “De Centrale” is ingezet op de bouw van 13 van deze levensloopbestendige woningen.

Nieuwbouwproject aan de hand van voorbeeldwoningen

Nieuwbouwplan “De Centrale” is ontwikkeld aan de hand van voorbeeldwoningen elders in het land. Wegens groot succes van deze woningen werd besloten dit door te ontwikkelen naar andere regio’s, waaronder Coevorden.

Door dit principe konden geïnteresseerden ook een duidelijk beeld krijgen hoe een dergelijke nieuwbouwwoning in Coevorden er in de praktijk uit gaat zien. Alle woningen worden namelijk opgeleverd inclusief een luxe badkamer, keuken en vloerbekleding in de woning.

Geïnteresseerden konden de voorbeeldwoningen bezichtigen voorafgaand aan een definitieve inschrijving. Mede hierdoor was er ruimschoots animo voor de levensloopbestendige nieuwbouw.

Kavels van 135 tot 300m2 in Coevorden

De kavelgroottes van de woningen variëren van afmetingen van 135 m2 tot 300m2. Hierbij hoort een afgeschermde achtertuin, een eigen berging en voldoende parkeerplaatsen in de openbare ruimte. Met een woonoppervlak van gemiddeld 100m2 bieden is er volop ruimte om comfortabel te wonen.

Hoewel de koop voor deze 13 woningen al afgerond is kunnen geïnteresseerden een woonprofiel aanmaken via www.nieuwwonendrenthe.nl. Via dit platform bundelen makelaars in de regio de woonwensen van geïnteresseerden om de ontwikkeling van vergelijkbare, levensloopbestendige woningen te stimuleren als uitbreiding van nieuwbouw in Coevorden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.