Logo 112Drenthe

Redactie misdaad 0 reactie(s) do 02 februari 2023, 17:09

Man (73) uit Meppel slachtoffer van pinpasfraude, politie op zoek naar de dader

MEPPEL – Een 73-jarige man is woensdagavond in Meppel slachtoffer van pinpasfraude geworden. Een zogenaamde bankmedewerker wist op sluwe wijze de pinpas van het slachtoffer in te nemen. De politie is hard op zoek naar de dader en kunnen hierbij uw hulp goed gebruiken.

Verdachte transactie onderschept

De man was thuis toen er werd gebeld. De persoon aan de telefoon vertelde de Meppelaar “dat een verdachte transactie was onderschept op zijn bankrekening en zijn pinpas moest worden ingenomen voor controle”. Vervolgens kwam een zogenaamde medewerker van de bank aan de deur en nam het pasje in, met de belofte dat hij straks weer terug zou komen. Toen dit niet gebeurde, kreeg de man argwaan en sloeg hij alarm.

Heeft u iets gezien?

De verdachte was een man van ongeveer 20 jaar oud. Hij heeft een getinte huidskleur en droeg die avond zwarte kleding met een zwarte pet. Ook had hij een wit mondkapje voor. De verdachte was rond kwart voor zes in Meppel. Met de gestolen bankpas werd er al rond twintig over zes een bedrag gepind in Wolvega. Heeft u iemand met bovenstaand signalement gezien in de omgeving van Meppel en/of Wolvega rond deze tijdstippen? Of hebt u andere informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek? Neem contact op met de politie op het nummer 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Voorkom dat u wordt opgelicht

Slachtoffers van deze slinkse vorm van oplichting kunnen veel geld kwijtraken. Onthoud dat een bank nooit via de telefoon om inloggegevens en pincodes zal vragen. Ook zal de bank nooit iemand bij u langs sturen om bankpassen op te halen of vragen om een pas op te sturen.

Wanneer uw bank u ongevraagd en onverwacht belt en u snel actie moet ondernemen (bijvoorbeeld om uw geld veilig te stellen), vraag dan naar de naam en het personeelsnummer van de medewerker. Hang op zodra u de naam en het personeelsnummer heeft genoteerd. Laat u niet wijsmaken dat het een zeer dringende noodsituatie zou zijn. Bel daarna uw bank via het nummer dat bij u bekend is.

Bent u slachtoffer geworden?

Doe dan altijd aangifte! Voor de politie is het heel belangrijk dat er aangifte wordt gedaan. Zo krijgen wij goed in beeld waar de oplichtingen plaatsvinden en kunnen we de daders opsporen.

112 Meppel

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Meppel lees je in onze categorie 112 Nieuws Meppel. Alle 112 alarmeringen uit Meppel kan je live volgen via 112 meldingen Meppel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.