Logo 112Drenthe

Redactie ongeval 0 reactie(s) do 29 december 2022, 16:27

Nederlandse vrachtwagen met kippen belandt in Duits kanaal over de grens bij Coevorden

LAAR (D) – Op de Kanalstraße in Laar, net even over de grens bij Coevorden, voltrok zich donderdagmorgen een drama. Een vrachtwagencombinatie uit Nederland nam een brug te vroeg over het Coevorden-Piccardie-Kanaal.

De brug was ingericht voor verkeer tot 3 ton dit was door de chauffeur niet opgemerkt in het donker en wilde met zijn 40 tonner de brug over. Hierbij ging het helemaal mis.

De truck haalde de brug wel maar de aanhanger gleed naast de brug en kwam in het water terecht. De aanhanger was geladen met kratten kippen. Volgens de politie van Emlichheim betroffen het enkele duizenden kippen die op weg waren naar een slachterij. Bij het ongeval kwamen veel kippen om het leven.

De brandweer was aanwezig bij het incident om onder andere een oliescherm in het water te leggen om verspreiding van olie tegen te gaan in het Coevorden-Piccardie-Kanaal .

Voor de kippen die niet meer levensvatbaar waren kwam een speciale eenheid om de kippen uit hun lijden te verlossen. De brug over het Coevorden-Piccardie-Kanaal is voorlopig afgesloten.

112 Coevorden

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Coevorden lees je in onze categorie 112 Nieuws Coevorden. Alle 112 alarmeringen uit Coevorden kan je live volgen via 112 meldingen Coevorden.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.