Logo 112Drenthe

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 21 september 2022, 10:13

Nieuwe stoel uitkiezen: 5 tips

Laatst bijgewerkt: woensdag 21 sep 2022 om 19:14 uur

Lekker kunnen zitten is belangrijk! Ben je op zoek naar een fijne nieuwe stoel voor in de woonkamer of elders in huis? Dan is het goed om van tevoren na te gaan wat je wensen zijn. Er zijn namelijk veel soorten stoelen en mogelijkheden qua vormgeving. Met onderstaande tips helpen we je op graag op weg bij je zoektocht.

1. Type stoel

Er is veel variatie als het om soorten stoelen gaat. Welk type stoel past bij jouw behoefte? Een overzicht van de belangrijkste soorten stoelen om uit te kiezen:

  • Relaxstoel;
  • Eetkamerstoel;
  • Klapstoel;
  • Bureaustoel;
  • Zitzak;
  • Schommelstoel
  • Fauteuil;
  • Massagestoel;
  • Chaise longue.

Het zal duidelijk zijn dat je een schommelstoel voor heel andere doeleinden gebruikt dan een bureaustoel. Ook binnen de verschillende typen stoelen zijn nog variaties mogelijk. Zo heb je naast traditionele schommelstoelen van hout ook hele moderne uitvoeringen met zachte bekleding.

2. Kies voor een bepaalde stijl

Als je eenmaal voor een bepaald type stoel gekozen hebt, zul je erachter komen dat er ook heel veel stijlen zijn om uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een chaise longue in een romantische Franse stijl of kies juist voor modern design. Zo’n zitmeubel is ook verkrijgbaar met een strak ontwerp dat perfect past bij een industrieel interieur. Kies iets uit dat past bij de stijl van je overige meubels.

3. De grootte

Om te zorgen dat je nieuwe stoel goed bij de inrichting van je huis past, is het slim als je stoel de juiste afmetingen heeft. Te groot of te klein, dat wil je niet. Het moet allemaal in verhouding staan tot je interieur en de grootte van de kamer. Let dus om te beginnen op de hoogte, de breedte en de diepte van je nieuwe stoel. Ook de hoek van de rugleuning en de hoogte van de poten zijn van belang. 

4. Kleur, vering en materiaal

Welke kleur en welk materiaal vind je mooi? En wat vind je lekker zitten? Dit zijn kenmerken die zeer persoonlijk zijn. Ook is het zinvol om na te gaan welk materiaal bij jouw levensstijl en huisgenoten past. Heb je kinderen of huisdieren? Dan zal bekleding met stevig materiaal dat eenvoudig schoon te maken je veel frustratie besparen. Qua zitcomfort kun je veelal kiezen voor een zitting die stevig is of juist zachter. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele fauteuil met losse kussens als je lekker wilt kunnen relaxen.

5. Stoel testen

Een stoel staat niet enkel in je kamer om naar te kijken. Natuurlijk moet je hem mooi vinden, maar hij moet vooral goed zitten. Test je stoel dus voordat je hem koopt. Controleer of de zitdiepte goed is en dat je rug genoeg steun krijgt. Stel de verkoper vragen over het materiaal waar de stoel van gemaakt is en welke soorten bekleding mogelijk zijn. Ga ook na hoe je de stoel goed onderhoudt en of je garantie op je aankoop krijgt. Dit geldt zowel voor nieuwe als tweedehands stoelen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.