Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:17:12 Graag Telefonisch Contact I.v.m. Arbeidshygiene Prio Eenheid | Kazernealarm Brandweer Emmen Drenthe
zaterdag 20 juli 2019

Archief

Automobiliste in Valthe raakt van de weg na uitwijken voor inhalende auto

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 16:26

VALTHE - Op vrijdag 22 februari, omstreeks 10.45 uur, vond op de Exloerweg in Valthe een verkeersongeval plaats. Ter hoogte van de t-kruising met de Vlintweg reed een bestuurster van een kleine grijze personenauto in de richting van Valthe. Ze was daar net voorbij een snoeiwagen van de gemeente gereden.

 

Bij de Vlintweg kwamen haar twee personenauto's tegemoet. In de flauwe bocht haalde 1 van die personenauto's, een donkerblauwe, laag model stationwagen, een andere personenauto, een kleine grijze personenauto, in. Om een aanrijding met de inhalende auto te voorkomen moest de vrouw krachtig afremmen.

 

Zij raakte hierbij van de weg en kwam in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand. De auto raakte zwaar beschadigd en de bestuurster raakte gewond aan haar hoofd.

 

Zowel de blauwe station wagen als de kleine grijze personenauto reden door in de richting van Exloo. Helaas zijn er op dit moment geen getuigen bekend. Ook zijn er van de auto's die door reden richting Exloo geen verdere gegevens bekend.

 

Als u getuige bent geweest, of weet wie de inhalende bestuurder of bestuurster is geweest, wilt u dan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Politie gaat meer controleren in het centrum van Assen

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 16:41

ASSEN - Aankomende week start de politie, in samenwerking met de Handhaving van de Gemeente Assen en de afdeling Infra van de politie met verscherpt toezicht houden in het centrum van Assen.


Aanleiding hiertoe zijn aanhoudende klachten van onveilige situaties in en om het centrum van Assen. Ze gaan met name controleren op parkeeroverlast, laden en lossen, en fietsers die buiten de fietsstroken en/of fietspaden fietsen. Daarnaast gaan we ook handhaven op andere overtredingen en overlast.

Meerdere auto inbraken in de wijk Kloosterveen in Assen

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 17:38

ASSEN - In de wijk Kloosterveen in Assen zijn tussen woensdag 20 februari en donderdag 21 februari 2019 meerdere auto inbraken geweest. De daders hebben het voornamelijk voorzien op BMW's.

 

De auto's worden van binnen gestript, alle apparatuur en toebehoren wordt weggenomen. Heeft u iets gezien neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Traumahelikopter naar Oranje voor gewonde motorcrosser

Gemaakt: Zondag, 24 februari 2019 17:09

ORANJE - Een motorcrosser is zondagmiddag 24 februari gewond geraakt toen hij ten val kwam in de buurt van Oranje in Midden-Drenthe. Het slachtoffer is met zijn met crossmotor van een zandpad geraakt en in een sloot beland.

 

Een traumaheli landde in het weiland om bijstand te verlenen. De gewonde motorcrosser is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vreemd apparaat gevonden bij school in Coevorden

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 16:58

COEVORDEN - Enige tijd geleden is onderstaand apparaat gevonden nabij de middelbare school de Nieuwe Veste in Coevorden. De politie heeft hier tot op heden geen eigenaar bij kunnen vinden.

 

Bent u of kent u de eigenaar? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Politie treft hennepkwekerij aan in woning Assen

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 18:33

ASSEN - Woensdag 27 februari trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan in een woning, gelegen aan de Groningerdwarsstraat in Assen.

 

De politie had meldingen binnengekregen dat er nabij de woning een sterke henneplucht werd waargenomen. Na onderzoek bleek er een hennepkwekerij van 400 planten in de woning te zitten. De kwekerij is gesloopt en de woning is door Actium afgesloten.


Er is ook illegaal stroom afgetapt, hiervan wordt aangifte gedaan van diefstal van de stroom.

 

Er is geen verdachte aangehouden bij deze kwekerij, het verdere onderzoek loopt nog. Het is niet uit te sluiten dat er nog verdachten zullen worden aangehouden.

Meeste aanmeldingen voor Camera in Beeld in Oost-Nederland

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 18:54

OOST-NEDERLAND - In januari stroomden de aanmeldingen voor Camera in Beeld binnen. Na 12 dagen stond de teller op bijna 4000 nieuw aangemelde beveiligingscamera's! Dit was het resultaat van een landelijke campagne. In Oost-Nederland was het succes het grootst met 688 nieuwe aanmeldingen.

 

Camera in Beeld
Met camerabeelden worden misdrijven opgelost, zoals woninginbraken, autobranden, overvallen of geweldsdelicten. Bij autobranden bijvoorbeeld is het moeilijk om daders te pakken. Het gebeurt vaak 's nachts waardoor er weinig of geen getuigen zijn. Daarnaast zit er tijd tussen de brandstichting en de daadwerkelijke brand, waardoor de dader al weg is voordat iemand iets doorheeft. Camerabeelden kunnen dan helpen om de dader op te sporen. Misschien hebt u met uw camera net een stukje van de straat in beeld waarop we de brandstichter zien lopen.

 

Hoe werkt Camera in Beeld?
Camera in Beeld is een beveiligde databank van de politie. In deze databank staat wie zijn beveiligingscamera heeft aangemeld. Zo kunnen we in het geval van een misdrijf snel zien of er in de omgeving camera's hangen. Als we denken dat uw beelden kunnen helpen in het onderzoek, dan nemen we contact met u op om te vragen of we de beelden mogen bekijken. We kunnen de beelden dus alleen zien als u ze aan ons geeft. Wie weet wordt de dader door uw beelden herkend. Meteen aanmelden? Klik dan hier.


Hoe zit het met privacy?
U mag alleen een beveiligingscamera ophangen om uw eigendommen te beschermen, niet om de openbare weg te filmen. Dat is in strijd met de privacywetgeving. Toch is het soms onvermijdelijk om een stukje van de openbare weg te filmen. Wanneer u bijvoorbeeld uw oprit filmt, dan kan het zijn dat u een deel van de stoep in beeld heeft. Dat is toegestaan. Het is wel belangrijk dat u zichtbaar aangeeft dat u een camera hebt door een sticker of bordje bij uw deur te plaatsen.

 

Aanmelden
Hangt er een camera aan uw huis? Laat het de politie weten door uw camera aan te melden bij Camera in Beeld. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u ook uw eigen buurt veiliger te maken. Ook als uw camera niets opneemt, een zogenaamde dummy, is dat waardevolle informatie voor de politie. We weten dan dat er geen beelden beschikbaar zijn. In totaal zijn al meer dan 200.000 camera's geregistreerd in Nederland.

Politiewagen in Valthermond botst tegen fietsenrek op de rijbaan

Gemaakt: Donderdag, 28 februari 2019 17:22

VALTHERMOND - Afgelopen nacht, 28 februari 2019, omstreeks 2.41 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een politievoertuig en een fietsenrek welke op de rijbaan was geplaatst. Deze aanrijding vond plaats op het Zuiderdiep , ter hoogte de kruising Wilhelminalaan, in Valthermond. Het dienstvoertuig was met spoed aanrijdend naar een melding en kon het obstakel niet op tijd ontwijken met een aanrijding tot gevolg. Getuigen hebben een tweetal jongeren gezien die het voorwerp op de weg hebben geplaatst. Het dienstvoertuig heeft aanzienlijke schade opgelopen. De agenten zijn ongedeerd gebleven.

 

Mocht u aanvullende informatie hebben, of bent u getuige van dit voorval geweest, dan komt de politie graag met u in contact. Dit mag via het algemene telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van 2019051770. Camerabeelden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Woninginbraak Veenkampenweg Emmen, sieraden terug gevonden in Hoogeveen. Wie weet meer?

Gemaakt: Donderdag, 28 februari 2019 17:35

EMMEN / HOOGEVEEN - Op woensdag 27 februari tussen 19.15 uur en 20.45 uur heeft er een woninginbraak aan de Veenkampenweg in Emmen plaats gevonden. Hierbij zijn geld en sieraden weggenomen. Een deel van de sieraden is later op de avond, omstreeks 22.25 uur, aan de Wolfsbosstraat in Hoogeveen terug gevonden. Degene die deze sieraden heeft weggegooid stapte vermoedelijk uit een donkerrood voertuig. Mogelijk dat dit voertuig ook in de buurt van de Veenkampenweg in Emmen is gezien.


Mocht u verdachte personen of voertuigen in de buurt van de Veenkampenweg, de Oosterstraat en Angelsloërdijk hebben gezien, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844. Mocht u in de buurt camerabeelden hebben, dan horen we dit ook graag.

 

Mannen met inbrekersgereedschap aangehouden in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 16:39

EMMER-COMPASCUUM - Rond middernacht zijn door de politie vier personen aangehouden terzake voorbereidingshandelingen van een woninginbraak in Emmer-Compascuum. Vier mannen zouden daar verdacht om een woning heen lopen.

 

Aanrijdende kregen de agenten te horen dat de mannen in een auto waren gestapt en weg waren gereden. Ter hoogte van de Middenweg OZ is dit voertuig staande gehouden en zijn de mannen en het voertuig gecontroleerd. Ze bleken onder meer inbrekerswerktuigen, bivakmutsen en meerdere kentekenplaten bij zich te hebben. Ook waren ze verdacht gekleed. Door onder meer deze feiten en omstandigheden zijn ze allen aangehouden en loopt er onderzoek naar hen. De politie is blij met de oplettende melder en de goede informatie die deze kon geven

Politie zoekt getuigen van brandstichting auto in Nieuw-Buinen

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 16:02

NIEUW-BUINEN - In verband met een brandstichting van een auto afgelopen nacht rond 01:00 uur, aan de Linnaeuslaan in Nieuw Buinen, is de politie op zoek naar getuigen.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Meld het de politie via telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van 2019053906.

Auto gestolen vanuit Barger-Compascuum

Gemaakt: Zondag, 03 maart 2019 17:15

BARGER-COMPASCUUM - Tussen zaterdag 2 maart 22.00 uur en zondag 3 maart 09.00 uur is aan de Postweg te Barger-Compascuum een auto gestolen. Het betreft een zilvergrijze Chrysler 300C.

 

Wanneer u iets heeft gezien of u heeft camerabeelden in de omgeving van deze locatie, neemt u dan contact op met de politie op nummer 0900-8844 o.v.v. BVH 2019054984.

Ruit ingegooid bij woninginbraak in Schoonebeek

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 16:54

SCHOONEBEEK - Op zaterdag 2 maart 2019 heeft er tussen 20.15 uur en 22.30 uur aan de Spanjaardspad in Schoonebeek. Aan de achterzijde van het pand is een ruit vernield en op die manier is de woning betreden. Er zijn verschillende goederen weggenomen, waaronder een mobiele telefoon, televisie en een laptop.


Mocht u in de buurt iets gezien hebben, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Politie waarschuwt voor stoffeerders aan de deur

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 16:41

NOORD-NEDERLAND - In het noorden van Nederland zijn stoffeerders actief die voor enorme bedragen hun diensten leveren. Ze richten zich vooral op kwetsbare ouderen en gaan hierbij zeer brutaal te werk. Deze werkwijze valt onder het strafbare feit oplichting.

 

Bent u slachtoffer van deze manier van oplichting, of kent u iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Man (26) uit De Krim overleden na bedrijfsongeval in Coevorden

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 17:08

COEVORDEN - Op woensdag 6 maart is bekend geworden dat het slachtoffer van het bedrijfsongeval bij verpakkingsfabriek Solidus Solutions in Coevorden is overleden. Het gaat om een 26-jarige man uit De Krim.

 

De man was op 21 februari de verpakkingsfabriek Solidus Solutions aan het schoonmaken, toen hij door een dakraam ruim vijf meter naar beneden viel en op de grond terechtkwam.

 

De man was actief voetballer bij DKB '44 uit De Krim. De voetbalclub uit De Krim heeft vanwege het overlijden alle trainingen en activiteiten voor deze week afgelast. Ook spelen de teams van DKB '44 komende zaterdag geen wedstrijden.

Partij nepkleding aangetroffen in woningen Assen

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 17:22

ASSEN - De politie heeft donderdag 7 maart in Assen twee personen aangehouden die worden verdacht van de handel in nep merkkleding. In de woningen van de verdachten trof de politie een partij namaakschoenen en kleding aan.

 

Medewerkers van de Dienst Infratructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de 36-jarige man en 27-jarige vrouw uit Assen op het spoor door advertenties op het internet waarbij dure merkkleding voor weinig geld werd aangeboden. Na kort onderzoek werden de twee verdachten vandaag in hun woningen aangehouden. Vooral in de woning van de vrouw werden veel namaak schoenen, jassen, truien, mutsen en shirts aangetroffen. De aanwezige nep merkkleding, werd in berslag genomen.

 

Volksgezondheid
De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en de herkomst van de kleding in. Alle merkhouders doen aangifte van inbruik op het merkenrecht. De goederen kunnen in sommige gevallen, door gebruik van verkeerde lijm of verfsoorten, ook schadelijk voor de volksgezondheid zijn.

Vrouw uit Dalfsen aangerand in trein tussen Emmen en Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 08 maart 2019 15:51

HARDENBERG - Donderdagavond 7 maart heeft de politie een 23-jarige man aangehouden voor het aanranden van een 21-jarige vrouw uit Dalfsen. De verdachte, die in gemeente Hardenberg woont, zou even daarvoor in de trein tussen Emmen en Zwolle de vrouw hebben aangerand.

 

Op het station in Dalfsen werd de politie gealarmeerd en hebben agenten het slachtoffer opgevangen. Door een duidelijke verklaring van zowel het slachtoffer als de conducteur hadden ze al vrij snel een vermoeden wie de verdachte moest zijn en waar hij woonde. Na kort aanvullend onderzoek hebben agenten in Hardenberg de verdachte opgespoord en aangehouden. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag gehoord.

Gouden ketting met rode robijnen weggenomen bij woninginbraak in Emmen

Gemaakt: Zondag, 10 maart 2019 18:21

EMMEN - Op zaterdag 9 maart tussen 20:20 uur en 20:36 uur heeft er een woningInbraak aan de Jonkershof in Emmen plaats gevonden. Een kunststofdeur op het balkon op de eerste etage is open gebroken. Er is gezien dat twee personen via het balkon weer wegvluchten. Helaas kon een signalement niet worden gegeven.


Er zijn onder andere Engelse ponden, chinees papiergeld en een gouden ketting met rode robijnen weggenomen.


Heeft u iets gezien of weet u meer over deze inbraak, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Vrouw (72) in Assen beroofd van haar tas

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 18:45

ASSEN - Op zondag 10 maart is er een 72-jarige vrouw beroofd van haar tas. Dit is tussen 12.30 en 12.50 uur gebeurd aan de Gymnasiumstraat in Assen. Mevrouw is bij de beroving ten val gekomen en heeft daardoor een fikse hoofdwond opgelopen.


De dader reed op een fiets, komende uit de richting van de Vaart Z.Z. Na de beroving is de dader de Ulohof ingefietst. Er is geen signalent bekend.


Heeft u iets gezien of gehoord met betrekking tot deze beroving bel dan met de politie via 0900-8844. Heeft u een soortgelijk incident meegemaakt en heeft u dit niet gemeld, dan vraagt de politie u zich alsnog te melden.

Hennepkwekerij ontmanteld in Nieuw-Weerdinge

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:32

NIEUW-WEERDINGE - Vandaag is er in Nieuw Weerdinge een hennepkwekerij ontmanteld. In de kwekerij werden ongeveer 1600 planten aangetroffen en geruimd. Onderzoek naar deze kwekerij is in volle gang.

 

Mocht u informatie hebben dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Meld u uw informatie liever anoniem? Dat kan via het nummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Mooie fiets aangetroffen in Coevorden. Wie is de eigenaar?

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 16:25

COEVORDEN - Op zondag 10 maart troffen agenten in Coevorden zo maar een mooie fiets aan op straat. Doordat deze onbeheerd was, besloten zij om de fiets mee te nemen naar het bureau in de hoop dat de eigenaar zich zal melden. Helaas is dat tot op heden niet gebeurd.

 

Ben of ken jij de eigenaar van deze fiets? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Daklijsten losgewaaid door storm op het Vledderplein in Meppel

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 22:17

MEPPEL - Op donderdag 14 maart rond 19:50 uur is de brandweer uitgerukt naar de Vledderplein in Meppel. Door de storm waren daklijsten los gekomen.

 

Omdat de aannemer morgen pas kon komen heeft de brandweer alles vastgezet. De huizen zijn pas 14 maanden oud.

Automobilist rijdt door na aanrijden fietser in Assen

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 16:10

ASSEN - De politie is op zoek naar een getuige van een aanrijding waarbij de veroorzaker is weggereden. Dit voorval vond plaats op donderdag 14 maart omstreeks 16.30 uur op de Diepenbrocklaan in Assen.

 

Een fietser is ter hoogte van de Zwartwatersweg door een onbekend gebleven bestuurder van een personenauto aangereden en heeft hierbij (licht) letsel opgelopen. Ten tijde van de aanrijding was er een vrouw die alles heeft gezien en het slachtoffer hierna nog heeft geholpen. Helaas zijn de gegevens van deze vrouw niet bekend bij de betrokkenen en/of de politie.

 

Bent u of kent u deze vrouw die getuige is geweest van het ongeval, of bent u of kent u de bestuurder van de personenauto? Neemt u dan contact op met de politie middels 0900-8844.

Politie zoekt getuigen van straatroof in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 16:17

EMMEN - Zaterdag 16 maart omstreeks 22.30 uur is er een straatroof geweest op de Oude Markeweg in Emmen.


Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Hulpdiensten rukken massaal uit voor achtergelaten auto onderaan talud bij Nieuw-Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 20 maart 2019 14:32

NIEUW-AMSTERDAM - De hulpdiensten zijn woensdagochtend 20 maart massaal uitgerukt omdat er een voertuig te water zou zijn geraakt op de N853 De Vierslagenweg bij Nieuw-Amsterdam.

 

Ter plaatse bleek het voertuig onder een talud in een droge sloot te liggen. Het voertuig bleek verlaten. Van de bestuurder was geen spoor. Alle hulpdiensten konden weer retour. De politie doet onderzoek en een berger heeft het voertuig afgevoerd.