Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:29:32 (bnn-03) Ass. Ambu (ass.: Til Assistentie) Groningerweg Eelderwolde 038131 Prio Middel Eenheid | Eelde - Blusgroep A Brandweer Tynaarlo Drenthe
vrijdag 03 juli 2020

Archief

Afpersingsbrieven vanavond in uitzending Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 18 februari 2020 18:00

NEDERLAND - Als een medewerker van een bedrijf aan de Bolstoen in Amsterdam op woensdagochtend 12 februari een postpakket opent, ontploft het pakket. In de begeleidende afpersingsbrief wordt betaling van bitcoins geëist. De politie vraagt in Opsporing Verzocht het publiek om tips in deze en andere zaken.


Bij de ontbranding van de brief raakt niemand gewond. De politie houdt er sterk rekening mee dat deze brief past in de reeks eerder verstuurde bombrieven, die op verschillende locaties in het land zijn aangetroffen. Ook de brief in Kerkrade van eerder die ochtend maakt deel uit van het onderzoek.

 

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 18 februari vanaf 20.35 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 19 februari om 11.55 uur te zien op NPO 2.

 

Zie ook:

Jongen (15) gewond bij steekpartij in woning Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 18 februari 2020 21:01

EMMEN - In een woning aan de Laan van de Bork in Emmen heeft dinsdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning moet onderzoek van de politie uitwijzen. Een 15-jarige jongen is daarbij gewond geraakt en is overgebracht met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

 

Politie en ambulance medewerkers zijn de woning binnengegaan. Er zijn twee ambulance's ter plaatse, ook was de traumahelikopter vanaf Eelde onderweg maar die werd boven Ees gecanceld.

De politie heeft twee minderjarige verdachten ter plaatse aangehouden. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Gewonde bij botsing in Exloo, auto's total loss

Gemaakt: Woensdag, 19 februari 2020 15:55

EXLOO - Op de kruising van de Oude Dijk en de Buinerweg in Exloo zijn woensdagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Het ongeluk is gebeurd door een voorrangsfout. Bij het ongeluk is ook een lantaarnpaal naast de weg geraakt. Deze staat nu scheef.

Politie in Emmen gaat dronken minderjarigen filmen tijdens carnaval

Gemaakt: Donderdag, 20 februari 2020 17:31

EMMEN - In Emmen starten de politie dit weekend samen met de gemeente Emmen en Halt met 'De Confrontatie'. Hierbij dragen agenten tijdens evenementen een bodycam en filmen ze zorgwekkend of bekeuringswaardig gedrag van minderjarigen onder invloed. Dit doen ze om de jongeren en de ouders/verzorgers op een later moment via deze beelden te confronteren met het gedrag. Hierbij is een medewerker van Halt aanwezig.

 

Het doel is om jongeren bewust te maken van de risico's van het gedrag. De politie wil natuurlijk herhaling van overmatig drankgebruik voorkomen, maar ook de kans verkleinen dat ze slachtoffer worden van een beroving, mishandeling of zedendelict. Het beeldmateriaal wordt na het gesprek meteen gewist.

Hennepkwekerij aangetroffen in Emmen na klachten over hennepgeur

Gemaakt: Donderdag, 20 februari 2020 17:37

EMMEN - Op woensdag 19 februari werd kwam er bij de politie een melding binnen van een hennepgeur rondom de Landschapslaan in Emmen. Door agenten werd ter plaatse een onderzoek verricht waarbij er 1 persoon werd gezien welke vuilniszakken in een bestelbus aan het laden was. Uit nader onderzoek bleek er in deze vuilniszakken hennepafval te zitten.


In de woning waaruit de vuilniszakken kwamen werd een tweede persoon aangetroffen, evenals 3 ruimtes welke geschikt waren voor het kweken van hennep. Beide verdachten werden hierop aangehouden.


Bij de verdachten werd tevens een groot geldbedrag aangetroffen. Dit is voor onderzoek in beslag genomen.

Persoon ernstig gewond bij ongeval op bouwplaats in Elim

Gemaakt: Donderdag, 20 februari 2020 19:04

ELIM - Op een bouwplaats aan de Pereboom in Elim is donderdagmiddag 20 februari een persoon ernstig gewond geraakt tijdens een ongeval.


De brandweer, politie en ambulance kwamen ter plaatse, en de traumahelikopter kwam een trauma-arts brengen. Het slachtoffer is met onbekend maar ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd op de bouwplaats is nog niet bekend. Als het om een bedrijfsongeval gaat, zal de arbeidsinspectie onderzoek doen naar de toedracht

Veel schade na aanrijding op kruising in Schoonebeek

Gemaakt: Vrijdag, 21 februari 2020 20:06

SCHOONEBEEK - Op de kruising Kanaalweg / Burgemeester Osselaan zijn vrijdagavond twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen.


Eén persoon is gecontroleerd in de ambulance maar de verwondingen vielen mee. Wel mocht een bestuurder plaats nemen achter in de politie auto, waarom is nog niet duidelijk

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren moet een onderzoek van de politie uitwijzen. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval. Een bergings bedrijf heeft beide voertuigen geborgen.

Lichtgewonde bij aanrijding tussen busje en auto in Assen

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 16:02

ASSEN - Op de Weverstraat in Assen zijn zaterdagochtend 22 februari een busje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen.


Een inzittende raakte licht gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Over de oorzaak van het ongeluk is niets bekend gemaakt.

Opvallend veel scooters gestolen in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 16:49

EMMEN - Sinds ongeveer een week worden er in Emmen opvallend veel scooters gestolen. Op 24 januari vond een eerste diefstal plaats in de Rietlanden. Vervolgens in de periode van 16 februari tot 18 februari 9 stuks.

 

De scooters werden gestolen vanuit de wijken Emmerschans, Rietlanden, Emmen centrum en Bargeres. De meeste scooters (zes) werden gestolen in de Bargeres. Opvallend is ook dat in die laatste wijk inmiddels vier van de gestolen scooters weer terug gevonden zijn. De scooters waren in alle gevallen beschadigd. De politie heeft op dit moment nog geen idee wie hiervoor verantwoordelijk is.

 

Mocht u informatie hebben die kunnen leiden naar de daders dan hoort de politie dat graag. De meeste scooters werden in de nachtelijk uren gestolen.

Vergeten pannetje op het vuur zorgt voor woningbrand op recreatiepark Ermerstrand in Erm

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 17:03

ERM - De bewoner van een chalet aan de Steenbakkersweg op het recreatiepark Ermerstrand in Erm liet zaterdagmiddag een pan op het vuur staan. Hierdoor brak er brand uit in de woning.

 

De brandweer had de brand snel onder controle. Een ambulance is ter plekke om de bewoner te controleren. De woning heeft veel roetschade opgelopen.

 

Volgens Alarmeringen Drenthe kwam de melding om 15:29 uur binnen bij de hulpdiensten.

Auto raakt van de weg in Emmen en knalt tegen lantaarnpaal

Gemaakt: Zondag, 23 februari 2020 17:02

EMMEN - In Emmen op de Phileas Foggstraat heeft zondagmiddag 23 februari een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en knalde tegen een lantaarnpaal.


Bestuurder is onderzocht in de ambulance maar de verwondingen vallen mee. De auto is er minder aan toe, die is totall-los en is weggesleept. 


De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Misschien heeft het slechte weer hier een aandeel in gehad er was regen en harde wind ten tijde van het ongeval.

Rook uit stopcontact bij school in Eexterveen

Gemaakt: Zondag, 23 februari 2020 17:09

EEXTERVEEN - Zondagmiddag 23 februari moesten de brandweerlieden van Annen en Gieten uitrukken naar een brand in OBS De Springplank aan de Dorpsstraat in Eexterveen.


Een interieur verzorgster was er bezig met schoonmaak werkzaamheden toen zij ineens merkte dat de stroom wegviel bij het stofzuigen. Ze zag rook uit het stopcontact komen en in tegenwoordigheid van geest schakelde zij de stroom uit in de meterkast. Daarna belde ze 112 en die vertelden haar dat ze naar buiten moest gaan en de komst van de brandweer afwachten.

 

Brandweer Annen die als eerste terplaatse was heeft een nacontrole uitgevoerd. De schade betrof wat gesmeulde kabels in het stopcontact.

Pizzabezorger in Assen onder dreiging van vuurwapen beroofd van zijn wisselgeld

Gemaakt: Zondag, 23 februari 2020 21:18

ASSEN - Aan de Maria in Campislaan in Assen is zondagavond 23 februari een pizzabezorger overvallen. Een 15 jarige pizzabezorger is onder dreiging van een vuurwapen beroofd van zijn wisselgeld.

 

De politie vraagt uit te kijken naar twee donker uitziende mannen. Niet zelf benaderen maar de politie te bellen. Hoe het met de pizzabezorger is dat is niet bekend

Bedreiging met vuurwapen aan de Fokkingeslag in Emmen

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 17:18

EMMEN - Op maandag 24 februari 2020 heeft tussen 14:00 en 14:30 uur aan de Fokkingeslag in Emmen een bedreiging plaatsgevonden met een vuurwapen. De politie heeft twee personen aangehouden.

 

De politie komt graag in contact met de melder en met eventuele getuigen van de bedreiging.

Busje in Eext strandt in tunnel door hevige regenval

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 20:52

EEXT - Op de Heiakkers in Eext is maandagavond een busje blijven steken in de tunnelbak onder de N34 van Gieten naar Zuidlaren. Door het water is de motor afgeslagen. De tunnelbak stond door de hevige regenval vol water.


De gemeente had uit voorzorg borden geplaatst dat doorgaand rijverkeer was afgesloten het hekwerk stond er wel komende vanuit Eext of dat vanaf de andere kant ook zo was is onbekend.

 

Brandweer Annen bracht uitkomst met als enige auto binnen korps Aa en Hunze met een lier voorop de auto. Het was even aanhaken en lieren maar...De twee dames in de auto kwamen met de schrik en droge voeten vrij.

Wie herkent dader van overval op Poiesz supermarkt in Assen

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 16:29

ASSEN - Dinsdagmorgen 25 februari omstreeks 09:00 uur heeft er een gewapende overval plaats gevonden bij de Poiesz supermarkt aan 't Sticht in Assen.


Wilt u uitkijken naar deze verdachte? Bij aantreffen niet zelf benaderen maar bel 112!

Veel schade na brand in woning Hoogeveen

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 16:38

HOOGEVEEN - De Hoogeveense brandweer werd dinsdagmorgen om 09:40 uur gealarmeerd vanwege brand in een woning aan de Grote Kerkstraat. Een minuut later werd al opgeschaald naar 'middelbrand'.

 

Voor alle zekerheid werd ook de hoogwerker uit Meppel opgeroepen, maar de brand was gelukkig snel onder controle. De benedenverdieping liep zware roetschade op.

Getuigen gezocht van mishandeling in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 16:45

EMMEN - Op woensdag 19 februari 2020 omstreeks 08.45 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden ter hoogte van het fietspad aan de Laan van de Bork te Emmen. Het slachtoffer betreft een medewerker van de Emco.

 

De dader is een blanke man, 30-40 jaar oud, kaal, droeg een bomberjack en liep met twee zwart/witte honden (mogelijk staffords).


De politie zou graag willen weten wie deze dader is en vragen daarom uw hulp. Heeft u iets gezien of herkent u de dader naar aanleiding van dit signalement? Meld dit dan a.u.b. via 0900-8844.

Gewonde bij aanrijding op de Annerweg in Anloo

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 16:49

ANLOO - Op de Annerweg in Anloo zijn twee dinsdag 25 februari twee auto's op elkaar gebotst. Het ongeval ontstond nadat een bestuurder van een auto komende vanuit Anloo onwel werd en vervolgens een andere auto aanreed die van Annen kwam. Hierna botste de auto met de onwel wordende man achter het stuur frontaal op een boom.

 

De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht met onbekend letsel. Het voertuig raakte total loss. De bestuurster van de andere auto bleef ongedeerd. De Annerweg is deels afgesloten. Berger Hamstra heeft beide voertuigen afgesleept.

Man uit vijver in Borger gered na hulpgeroep

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 21:51

BORGER - Aan de Bronnegerstraat bij het Hunebedcentrum is dinsdagavond een persoon te water geraakt. De man, die op weg was naar een lezing in het Hunebedcentrum, kon de ingang niet vinden van het centrum. Hij liep rond het centrum en is hierbij in een vijver gegleden die op het terrein ligt. Omdat het behoorlijk modderig was kond de man er niet uitkomen.

 

Zijn hulpgeroep werd gehoord door een bewoner van de naast gelegen Leefgemeenschap "De Gouden Zon"die het raam open had staan. Hierop ging een begeleider poolshoogte nemen en trof de man in kwestie aan in het water.


Brandweer Borger heeft de man uit het water gehaald en overgedragen aan het ambulance personeel. Deze hebben de man onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis met onderkoelings verschijnselen.


Volgens een onbevestigd bericht heeft de man ruim 3 kwartier in de vijver gelegen.

Dodelijke ongevallen op bouwplaats nog altijd hoog

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 16:34

Er vinden nog altijd veel ongevallen plaats op bouwterreinen, soms met dodelijke afloop. Het zo veilig mogelijk uitvoeren van werkzaamheden vraagt om maatregelen.

 

Vorig jaar kwam een bouwvakker onder een shovel terecht en overleed aan de gevolgen van zijn verwondingen. De man vervoerde betonnen draagbalken toen de graafmachine begon te kantelen. Het slachtoffer probeerde uit de graafmachine te springen, sprong dezelfde kant op als het kantelende voertuig en raakte bekneld. 

 

Naast risico’s met voertuigen op de bouwplaats is werken op grote hoogte eveneens een risicofactor. Voeg daar nog werken met zware machines aan toe, scherp gereedschap en groot materiaal en het is duidelijk dat wie op een bouwplaats werkt, blootgesteld wordt aan nogal wat situaties die vragen om veiligheidsmaatregelen. 

 

Onder andere bouwvakkers moeten hier goed van op de hoogte zijn. In een VCA cursus wordt dat geleerd. Door zich bewust te zijn van de risico’s en daar maatregelen tegen te nemen, kunnen ongevallen op de bouwplaats zoveel mogelijk worden voorkomen. 

 

Cursus op locatie, intern of online

VCA staat voor VGM (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers Basisveiligheid. Er is ook een groen-variant speciaal voor medewerkers die in de groensector werken zoals hoveniers. 

 

Er is een VCA basis cursus van een dag voor medewerkers op de werkvloer en een VCA vol training voor leidinggevenden en zzp’ers. De cursussen zijn zowel op locatie als intern bij een bedrijf te volgen. Ook in Assen is VCA Assen een mogelijkheid. 

 

De cursus kan ook online worden gevolgd. Dit is de E-learning variant. In dat geval wordt er een centraal examen afgelegd. 

 

Ook voor zzp’ers 

Het dagcursus basis examen duurt een uur en bestaat uit veertig vragen die punten opleveren. Voldoende punten? Als iemand het minimaal aantal punten heeft gehaald, is deze persoon geslaagd. Er bestaat de mogelijkheid een voorleesexamen te volgen, met vijftien minuten extra examentijd. Bij een vol-examen gaat het om zeventig vragen die in 75 minuten beantwoord moeten worden. Ook kan een examen in een andere taal worden uitgevoerd. 

 

Wie het examen met goed gevolg aflegt, wordt geregistreerd in het Centraal Diploma Register. Dat is belangrijk, zeker als zzp’er, zodat een opdrachtgever weet dat de medewerker het veiligheid diploma daadwerkelijk op zak heeft. 

 

Veel dodelijke ongevallen in bouw 

Het is van groot belang dat meer werknemers in de bouw- en groensector, in fabrieken en op andere plaatsen waar op hoogte of met grote machines wordt gewerkt, deze veiligheidscursussen volgen. Het aantal dodelijke ongevallen in de bouw is immers nog altijd historisch hoog. In 2018 vielen er twintig doden, gelijk aan het aantal in 2017. De bouw is daarmee de sector waarin de meeste fatale ongelukken plaatsvinden, blijkt uit cijfers van Inspectie SZW.

Reconstructie bij kanaal Ubbena met verdachte vader dode peuter

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 16:45

UBBENA - Woensdag 26 februari wordt in Ubbena een reconstructie uitgevoerd van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van een 3-jarige jongen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het slachtoffer raakte woensdag 18 december aan het einde van de middag te water in het Noord-Willemskanaal.


Door politieagenten werd het kind uit het water gehaald. Het kindje werd gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waar hij overleed op oudejaarsavond. De vader, een 39-jarige man uit Utrecht die betrokken was bij het te water raken van zijn zoon, werd ter plekke aangehouden. De man zit vast op verdenking van doodslag en onttrekking aan het wettig gezag.

Dieven gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven opgepakt

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 17:21

ARNHEM - Woensdag 19 februari heeft de politie in Arnhem twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. De mannen van 23 en 24 jaar oud, bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.


In de vroege ochtend van woensdag 19 februari trof de politie in Arnhem tijdens een controle in de auto van de mannen inbrekerswerktuigen aan. Omdat dit op grond van de Algemene Plaatselijk Verordening verboden is zijn de twee verdachten aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. In daarop volgend onderzoek van medewerkers van de regionale eenheid Oost-Nederland en de Landelijke Eenheid bleek al snel dat de mannen in de nacht van zondag 16 op maandag 17 februari betrokken waren bij de diefstal van vijf gps-systemen van tractoren bij een bedrijf in Varsseveld. Ze werden aan de hand van camerabeelden van het bedrijf herkend. De schade bij deze diefstal bedroeg ruim 50.000 euro. Hierop zijn de Litouwers op het politiebureau nogmaals aangehouden maar nu als verdachten van diefstal. Van de buit ontbreekt nog elk spoor.

 

Noord-Holland
De politie ontdekte verder dat ze de avond voor de aanhouding in de kop van Noord-Holland zijn geweest. Vermoedelijk hebben de verdachten ook daar toegeslagen. En de week eerder in Noord-Brabant, waar ook aangifte van diefstal van gps-apparatuur is gedaan.

 

Miljoenen
Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van diefstal van gps-apparatuur uit tractoren van boeren uit het hele land. De boeren gebruiken deze systemen niet om de weg te wijzen maar om efficiënter en duurzamer te werken. De boeren weten dan bijvoorbeeld tot op de centimeter nauwkeurig waar machines moeten inzaaien. Een gps-systeem kost ongeveer 20.000 euro. De totale schade loopt al in de miljoenen. De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid coördineert de landelijke opsporing van de daders. De politie roept boeren en iedereen die iets gezien heeft of andere informatie heeft over de mogelijke daders, dit met de politie te delen via 0900-8844. Daarnaast vraagt de politie de boeren vooral om maatregelen te nemen om diefstal van de gps-apparatuur te voorkomen. Een slot op de schuur is niet voldoende. Demonteer de apparatuur van de tractor en berg het op.

 

Mobiel banditisme
De politie vermoedde al langer dat de boeren slachtoffers waren van zogenaamd 'mobiel banditisme'. Dat zijn rondtrekkende internationale dadergroepen die, in wisselende samenstelling, verschillende vormen van vermogenscriminaliteit plegen zoals diefstallen, inbraken, overvallen en oplichting. Om onder de radar te blijven verwisselen ze veelvuldig van voertuig. Ze maken daarom veel gebruik van huurvoertuigen en verblijven op vakantieparken.

 

Speerpunt
High Impact Crimes is de verzamelnaam voor de delicten die deze bendes plegen en omdat de impact van deze delicten groot is, op zowel slachtoffer als de directe omgeving, heeft de bestrijding van 'mobiel banditisme' prioriteit bij de politie. Een kenmerk van de bendes is dat ze zich snel en veel door het hele land verplaatsen. Ze maken daarvoor gebruik van de hoofdinfrastructuur en omdat dat precies het werkterrein van de Landelijke Eenheid is, is de bestrijding van mobiel banditisme een belangrijk speerpunt van deze eenheid.

Auto botst tegen brug bij Emmer-Compascuum

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 17:57

EMMER-COMPASCUUM - Bij Emmer-Compascuum op de N379 - Oosterdiep OZ is aan het einde van de middag door onbekende oorzaak een voertuig tegen de brug aan gebotst. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend.


Het betreft een eenzijdig ongeval. De bestuurder van het voertuig is voor onderzoek en eventuele behandeling in de ambulance. Het verkeer ondervindt hinder van het ongeval.

Maximumsnelheid omlaag, ook voor hulpdiensten

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:12

NEDERLAND - Op 16 maart daalt de maximum snelheid op snelwegen overdag naar 100 km/u gaat. Hiermee daalt ook de maximum snelheid voor hulpdiensten. Die ligt met zwaailicht en sirene namelijk op 40 km/u boven de limiet voor het andere verkeer.

 

Nu mogen hulpdiensten nog maximaal 170 km/u rijden. Dit gebeurt niet vaak maar bij een reanimatie telt elke seconde. 

 

Wat is jouw mening? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Vlammen slaan uit het dak van eetcafé in Papenvoort [video]

Gemaakt: Donderdag, 27 februari 2020 20:35

PAPENVOORT - Bij lunch- en eetcafé De paap in Papenvoort is donderdag aan het eind van de middag een grote brand uitgebroken. Meerdere brandweerkorpsen uit o.a Rolde, Gieten, Borger, Schoonoord en de hoogwerker uit Assen zijn aan het blussen.

 

De vlammen slaan uit het dak. Bij de brand is de uitbater van het café gewond geraakt. Hij sprong na de brand uit het raam en had ademhalingsproblemen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was de enige die tijdens de brand aanwezig was. Ook waren er twee katten in het pand, hoe het daar mee gesteld is dat is niet bekend.

 

Mogelijk zitten er nog katten binnen, maar de brandweer kan op dit moment nog niet naar binnen. ,,Dat is nog te gevaarlijk", liet bevelvoerder Jan-Hendrik Bloem weten. ,,Op dit moment zijn we aan het blussen en proberen we ervoor te zorgen dat het niet groter wordt.''

 

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Auto raakt van de weg in Emmen door gladheid

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 21:48

EMMEN - Op de Rondweg van Emmen vond vrijdagavond 28 februari tegen negen uur een ongeval plaats. Politie, ambulance en brandweer werden met spoed opgeroepen.

 

Het betrof een eenzijdig ongeval. Vermoedelijk is de bestuurder overvallen door de gladheid en zodoende van de weg geraakt. De auto kwam terecht in de bosschage langs de Rondweg. De bestuurder is voor onderzoek in de ambulance.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 17:36

EMMEN - Vrijdagavond 28 februari 2020 omstreeks 22.15 uur heeft er een aanrijding auto-fiets plaats gevonden op de Wolfsbergenweg in Emmen ter hoogte van de Praxis en Oude Roswinkelerweg. De bestuurder van de auto is na het ongeval doorgereden.

 

De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact oopnemen via telefoonnummer 0900-8844.

 

 

Gewapende overval op cafetaria in Assen

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 20:46

ASSEN - Rond 19.45 uur zaterdagavond heeft in een cafetaria aan de Vaart NZ in Assen een gewapende overval plaatsgevonden. De overvaller kwam de cafetaria binnen en hij bedreigde een medewerker met een mes. De dader wist geld buit te maken. Hij ging er lopend vandoor in de richting van de Gouwe.


Inmiddels is een Burgernetmelding over dit incident verspreid. De overvaller heeft het volgende signalement: blanke man, gezet postuur, 1.70m lang, draagt een witte jas met zwarte vlakken en een capuchon. Zie je iemand lopen die voldoet aan dit signalement?


De politie zoekt met meerdere eenheden naar de dader. De forensische opsporing zal in de cafetaria een sporenonderzoek verrichten. De medewerker raakte gelukkig niet gewond bij de overval.

Afgelopen weekend drie inbraken in bedrijfsbussen Emmen

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:31

EMMEN - Afgelopen weekend zijn er op 3 plekken in de gemeente Emmen inbraken in bedrijfsbussen geweest. Aan de Weytackers en het Valkenveld in Emmen en aan de Verlengde Vaart ZZ in Erica. De ruiten zijn ingeslagen.

 

Ze hebben plaats gevonden tussen zaterdag 29 februari 18:00 uur en zondag 1 maart 11.00 uur. Het lijkt erop dat men op zoek is geweest naar gereedschap.

 

Iets verdachts gezien? Bel met de politie via telefoonnummer 0900-8844.