Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:26:10 Bnn-02 Br Woning (rietendak, Schoorsteen) Nijlanderstraat Rolde 038250 038465... Prio Hoog Eenheid | Rolde - Blusgroep A Brandweer Aa & Hunze...
dinsdag 22 juni 2021

Archief

Auto raakt door gladheid van de N34 bij Gasselte

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 16:02

GASSELTE - Zondag 0m 11.15 uur kwam er een melding van een ongeval op de N34 ter hoogte van Gasselte. Hier is door gladheid een auto in de bermsloot gegleden.

 

Er waren geen gewonden en bleef het alleen bij blikschade. De N34 is zeer glad en bijna onbegaanbaar.

Door aanhoudend winterweer, vandaag geen NS-treinen meer

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 17:05

NEDERLAND - Het aanhoudende winterweer zorgt voor zoveel hinder van het treinverkeer dat NS en ProRail hebben besloten vandaag geen NS-treinen meer te rijden. Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden.

 

Later vandaag volgt meer informatie over het treinverkeer van morgen. De NS adviseert reizigers de reisplanner en de nieuwsberichten goed in de gaten te houden.

Vrachtwagen vast in de sneeuw in Gieten, N33 redelijk begaanbaar

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 16:31

GIETEN - Een vrachtwagen van Peter Appel (jumbo) is maandag blijven steken in de sneeuw op de hoek Dingspelstraat en later Kerspelstraat. Er moest grof geweld aan te pas komen van een bergings voertuig die hem doortrok naar de Stationsstraat. Een aantal mensen waren zo bereidwillig om het verkeer tegen te houden zodat de voertuigen snelheid konden houden.


Ook bleven er personenauto's steken. Hoofdzakelijk zonder winterbanden en achterwiel aangedreven. De N33 was redelijk begaanbaar maar men moest wel in het spoor blijven rijden. Daar tegenover was de N34 helemaal schoon..

Zwaan vastgevroren op het ijs in Beilen

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 17:11

BEILEN - Maandagmiddag 8 februari rond 16.20 uur hebben omwonenden van de Domoweg in Beilen de brandweer ingeschakeld voor een vastgevroren zwaan.

 

De brandweer heeft met een tak het ijs rond om de zwaan koppot gemaakt waarna de zwaan weer los kwam.

Uitslaande brand in woonboerderij in Dalen

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 20:20

DALEN - Aan de Stationsstraat in Dalen is maandagavond brand uitgebroken in een oude vrijstaande woonboerderij. De brand is inmiddels uitslaand volgens VRD.

 

Brandweer Coevorden kreeg ondersteuning van korps Zwinderen, Schoonebeek en Emmen. De brand zou uitgebroken zijn in de badkamer van de woning. De bewoners konden tijdig de woning verlaten.


Wat de oorzaak van de brand is, moet onderzoek uitwijzen. Ook werd burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden in kennis gesteld.

Strenge vorst: NS rijdt alleen met Sprinters

Gemaakt: Dinsdag, 09 februari 2021 15:43

NEDERLAND - Vanwege de strenge vorst rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Komende nacht rijdt het Nachtnet ook niet.

 

Ook afgelopen nacht heeft het hard gevroren. Vrieskou en vocht kunnen zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarom rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat ze zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming kunnen brengen. Waar het kan, worden treinen verlengd.

 

De situatie op het spoor blijft echter onzeker, de NS adviseert u als dat mogelijk is uw reis uit te stellen. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.

 

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook vandaag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Reist u naar het buitenland? Ga eerder op reis en plan extra tijd in voor een eventuele overstap. Raadpleeg de site van andere OV-bedrijven om te zien of er aanpassingen zijn in hun dienstregeling.

Auto glijdt van de weg en botst tegen boom in Exloo

Gemaakt: Dinsdag, 09 februari 2021 15:58

EXLOO - Op de Oude Dijk in Exloo is dinsdagochtend een automobilist tegen een boom gebotst. Vermoedelijk gleed de auto door gladheid van de weg.


De bestuurder werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Brand bij zonnepaneel op dak van bedrijfspand in Hoogeveen

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 16:00

HOOGEVEEN - Woensdagmiddag 10 februari rond 12.30 uur is brand ontstaan op het dak van het bedrijfspand van Benel aan de Buitenvaart in Hoogeveen.

 

De brand zou ontstaan zijn bij de zonnepanelen. Hoe deze heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. De brandweer doet verder onderzoek naar de brand en verricht daarbij metingen.

Ernstig ongeval op de N34 bij Borger

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 17:03

BORGER - Op de N34 tussen Exloo en Borger heeft woensdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden met meerdere voertuigen. Bij het ongeval waren 2 personen auto's een taxibus en een vrachtwagen betrokken.

 

Hulpdiensten rukten groots uit. Ook een traumaheli is ter plaatse gekomen voor ondersteuning. De weg is door het ongeval in beide richtingen afgesloten. Hoeveel gewonden er zijn is momenteel onbekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Gewonde bij steekpartij in Hoogeveen, verdachte aangehouden

Gemaakt: Donderdag, 11 februari 2021 16:09

HOOGEVEEN - Donderdagmiddag 11 februari rond 14.20 uur is een persoon neergestoken in het Steenberger Park aan de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen.

 

De verdachte kon direct na de melding worden aangehouden. Hij verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding door twee politieagenten.Het gebied is groots afgezet en politie doet onderzoek naar het steekincident.

Traumahelikopter landt in de sneeuw op bungalowpark in Hoogersmilde

Gemaakt: Donderdag, 11 februari 2021 16:49

HOOGERSMILDE - Donderdagmiddag 11 februari rond 16.00 uur landde een traumahelikopter in de sneeuw op een grasveld aan de Bosweg in Hoogersmilde.

 

Op het bungalowpark had een incident plaatsgevonden waar bij een trauma-arts aanwezig moest zijn. Nadat het slachtoffer stabiel was is deze overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het landen op stijgen werd veel sneeuw verplaatst.

Vrachtwagenchauffeur gewond bij stofexplosie in Gasselternijveen

Gemaakt: Zaterdag, 13 februari 2021 04:38

GASSELTERNIJVEEN - Bij aardappelmeelfabriek Avebe in Gasselternijveen heeft vrijdagavond een explosie plaatsgevonden. Hierbij is iemand gewond geraakt.

 

De explosie vond plaats in bulkwagen. Door de druk is de cabine van de truck vernield. De chauffeur is hierbij gewond geraakt. Hij is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe was sprake van een stofexplosie.

Winkelcentrum in Emmen staat blank door kapotte sprinkler

Gemaakt: Zaterdag, 13 februari 2021 16:45

EMMEN - Winkelcentrum De Vlinder aan het Mondriaanplein in Emmen is door een heftige waterlekkage met onmiddellijke ingang gesloten. Lange tijd gingen de sprinklers af, waardoor in het winkelcentrum een laag water kwam te staan.

 

De brandweer is aanwezig om het probleem te verhelpen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe is de oorzaak een gebroken sprinklerkop.

Woning onbewoonbaar na forse brand in Meppel

Gemaakt: Zaterdag, 13 februari 2021 17:16

MEPPEL - Op zaterdag 13 februari rond 16 uur is brand ontstaan in een vrijstaande woning aan de Kastanjelaan in Meppel. De brand werd opgeschaald naar het sein 'middelbrand'.

 

Meerdere brandweereenheden waren aanwezig. Brandweerlieden hebben de brand geblust. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen. Door de brand heeft de woning forse schade opgelopen en is onbewoonbaar.

Schaatsers door de brandweer van het ijs gehaald in Assen

Gemaakt: Zaterdag, 13 februari 2021 18:13

ASSEN - Aan de Parelstoep in Assen zijn vandaag aan het eind van de middag twee schaatsers van door het ijs gezakt. Beide schaatsers moesten door de brandweer naar de kant worden geholpen. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen van de schaatsers zijn.


De schaatsers zakten door het ijs toen ze onder de brug richting Marsdijk over het Noord Willemskanaal door schaatsten.

Brand bij agrarisch bedrijf met melkvee in Noor Sleen

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 16:34

NOOR SLEEN - Bij een boerderij aan De Hullen in Noord-Sleen is zondag 14 februari brand uitgebroken. De brandweer sprak van een 'grote brand' en riep meerdere brandweerkorpsen uit de buurt op voor assistentie. De brand was snel onder controle, en kon niet uitgroeien tot een uitslaande brand.


In de schuur stond melkvee. De melkveehouder laat de dieren controleren door een dierenarts, meldt de Veiligheidsregio Drenthe.

Code rood voor maandagochtend vanwege gladheid door ijzel

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 18:15

NEDERLAND - Weggebruikers krijgen maandagochtend in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven.

 

Alle niet strikt noodzakelijke reizen worden afgeraden. In het hele land, en dan met name op lokale wegen, is aanhoudende gladheid mogelijk door sneeuwresten.

 

Alle test- en vaccinatielocaties zijn tot 12.00 uur gesloten.

Brand in voormalige sportschool Klazienaveen

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 21:37

KLAZIENAVEEN - In een voormalige sportschool aan het Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen is brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere brandweerwagens naar de brand gekomen, en is op zoek naar de brandhaard.


Alle bewoners wisten op tijd naar buiten te komen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De stroom in de straat is uitgevallen. Enexis is onderweg om de storing te verhelpen.

Gewonde bij aanrijding op kruising in Roden

Gemaakt: Maandag, 15 februari 2021 16:56

RODEN - Een bestelbus en een personenauto zijn maandagmiddag op de kruising tussen de N372 en de Dwazziewegen met elkaar in botsing gekomen.

 

Het ongeval vond rond half vier 's middags plaats. Twee ambulances kwamen ter plekke om bestuurders op eventuele verwondingen te controleren. Een gedeelte van de kruising is afgesloten voor de hulpverlening.

Auto tegen de boom in Gasselte door gladheid

Gemaakt: Maandag, 15 februari 2021 19:14

GASSELTE - Op de Kamplaan in Gasselte, richting Bronneger, belandde maandagmiddag een auto tegen een boom, door gladheid op de weg. De auto raakte zwaar beschadigd en de bestuurder werd na controle door een ambulance naar huis gebracht. De Kamplaan werd tijdelijk afgesloten.


Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de auto geborgen. De gemeente was inmiddels door de meldkamer op de hoogte gebracht en heeft ter plaatse extra zout gestrooid.

Uitslaande brand verwoest schuur aan de Noord in Noordscheschut

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 19:49

NOORDSCHESCHUT - Aan de Noord in Noordscheschut woedde dinsdagavond een felle uitslaande brand in een schuur vlak naast een woning. De brandweer werd volgens 112 Alarmeringen Drenthe om 19:02 uur opgeroepen voor de brand en schaalde meteen op naar een zogenoemde middelbrand. De schuur kon al snel als verloren worden beschouwd.

 

In de schuur bevond zich asbest. Het woonhuis werd na drie kwartier blussen veiliggesteld. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Avondklok blijft gewoon van kracht, in elk geval tot hoger beroep

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 20:39

NEDERLAND - De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

 

Het hoger beroep tegen het vonnis van de rechter, die oordeelde dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, wordt vrijdag behandeld.

Automobilist raakt van de N33 tussen Rolde en Gieten

Gemaakt: Woensdag, 17 februari 2021 17:15

ANDEREN - Op de N33 tussen Rolde en Gieten is woensdag ter hoogte van Anderen een auto van de weg geraakt en op de kop in de berm tot stilstand gekomen. Hoe de bestuurder de macht over het stuur verloor, zoekt de politie nog uit.


Door het ongeval is de rijstrook van de N33 in de richting van Rolde naar Gieten voorlopig afgesloten. Verkeer uit beide richtingen kan nog wel van de weg gebruikmaken, maar wordt over één rijstrook geleid.


De automobilist is door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen en een berger zorgt ervoor dat de beschadigde auto wordt afgevoerd. Hoe lang het duurt voordat de N33 weer volledig begaanbaar is, is niet bekend.

Brandweer doet onderzoek naar gedumpte vaten in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 18 februari 2021 17:15

HOOGEVEEN - Donderdagmiddag 18 februari rond 14.45 uur heeft de politie een aantal gedumpte vaten aangetroffen aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen.

 

De brandweer doet onderzoek wat in de vaten aan vloeistoffen zit. Het gebied rond het bedrijventerrein is afgezet.

Kappers laten het licht aan, anders gaat het licht uit #lichtvoordathetuitgaat

Gemaakt: Donderdag, 18 februari 2021 19:55

NEDERLAND - Kappers in het hele land doen donderdagavond in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. Er is geld nodig en de kapsalons moeten zo snel als kan open.

 

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kappers om hulp en aandacht. Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek.

Auto door gladheid tegen boom op de Oosteinde in Gasteren

Gemaakt: Vrijdag, 19 februari 2021 16:44

GASTEREN - Op de Oosteinde in Gasteren is vrijdag 19 februari een auto van de weg geraakt. Volgens een omstanders is de weg spekglad.

 

De bestuurster van het voertuig raakte niet ernstig gewond, ze is behandeld in de ambulance en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De gemeente is inmiddels op de weg tussen Anloo en Gasteren aan het strooien. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de auto geborgen.

Ernstig ongeval door glad wegdek in Zeijen

Gemaakt: Vrijdag, 19 februari 2021 17:06

ZEIJEN - Op de Peesterweg in Zeijen ging het vrijdag 19 februari mis. Hier raakten drie auto's betrokken bij een aanrijding en ook hier melden de fotografen dat de weg spekglad is.

 

Bij dit ongeval zijn inzittenden gewond geraakt, maar over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. De brandweer bevrijdde een inzittende uit één van de auto's. Een slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Opvriezing

De ongelukken gebeuren op weggedeelten die in de schaduw liggen. De gladheid is zeer plaatselijk en ontstaat vermoedelijk door opvriezing vanuit de nog bevroren ondergrond.

Auto beschoten in wijk Pittelo in Assen, geen gewonden

Gemaakt: Zaterdag, 20 februari 2021 16:34

ASSEN - Een geparkeerde auto aan de Lekstraat in Assen is zaterdagochtend rond 06.00 uur beschoten. Niemand raakte gewond. 

 

Volgens de politie heeft het schietincident te maken met een ruzie op de Collardslaan in Assen. Deze ruzie zou tussen 04.30 en 05.00 uur plaats hebben gevonden. De politie heeft de Lekstraat en de Collardslaan momenteel afgesloten voor onderzoek.

Auto raakt te water in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Zondag, 21 februari 2021 05:39

EMMER-COMPASCUUM - Aan het Hoofdkanaal OZ in Emmer-Compascuum raakte in de nacht van zaterdag op zondag een auto te water. Het ongeval gebeurde rond half vier.

 

De brandweer uit Emmer-Compascuum en Emmen kwamen naar de locatie. De vrouwelijke bestuurster zat alleen in de auto en is na controle per de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een passant is in het water gesprongen om de vrouw te redden. Deze man is ook gecontroleerd maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hoe de auto te water heeft kunnen raken is onbekend.


De weg was tijdelijk afgesloten voor onderzoek en berging van het voertuig.

Vrouw op fiets aangereden door brommer in Emmen, bromfietser rijdt door

Gemaakt: Zondag, 21 februari 2021 17:25

EMMEN - Vandaag, zondag 21 februari 2021 is er omstreeks 14.00 uur een vrouw op een fiets (e-bike) van achteren aangereden door een man op een grijze bromfiets. De man heeft blond haar en droeg een beige vest.


De fietser kwam vanuit de richting Rondweg en reed op het fietspad bij het winkelcentrum in Angelso. De fietser kwam ten val en is met letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De bromfietser kwam ten tijde van de aanrijding ook ten val. Hij sprak kort met de vrouw en reed daarna weg, richting de Rondweg in Emmen, waar hij vandaan kwam. De bromfiets heeft flinke schade opgelopen.


Indien je de aanrijding hebt gezien en of meer kan vertellen over deze aanrijding, neem dan contact op met de politie 0900-8844.