Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:07:20 Loos Alarm, Oorzaak Koken (inci-07) Oms Alarm Ap277 De Lage Kamp Groningerweg... Prio Eenheid | Eelde - Blusgroep A Brandweer Tynaarlo Drenthe
maandag 16 september 2019

Archief

Tankwagen met mest kantelt bij oprit N34 bij Coevorden

Gemaakt: Zaterdag, 20 april 2019 02:08

COEVORDEN - Op de oprit van de N34 bij Coevorden is vrijdagavond 19 april een tankwagen met mest gekanteld. Dit gebeurde bij buurtschap het Klooster, waar een nieuw viaduct aangelegd wordt, net buiten de grens met Overijssel.

 

De vrachtwagen reed net vanaf een rotonde de oprit van de N34 op waarna het door onbekende oorzaak kantelde. De brandweer en ambulancediensten kwamen ter plaatse, ook een traumahelikopter landde in de buurt. De chauffeur is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De oprit is afgesloten voor het verkeer.

Brandweer rukt uit voor brand in afvalbult bij Hoogeveen

Gemaakt: Zaterdag, 20 april 2019 15:49

HOOGEVEEN - Op zaterdag 20 april rond 13:40 uur is de brandweer uitgerukt naar de Europaweg in Hoogeveen. Door een nog onbekende oorzaak ontstond er brand in een afvalberg achter op een erf van een boerderij.

 

De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen. Er kwam korte tijd veel rook vrij bij de brand.

Bodycam waardevol voor politie op straat

Gemaakt: Woensdag, 24 april 2019 16:00

NEDERLAND - De bodycam is een waardevolle toevoeging voor de uitoefening van politiewerk. Dat blijkt uit experimenten en onderzoek in alle politie-eenheden. Professioneel gebruik van de camera's kan het de-escalerende effect van het politieoptreden versterken. De beelden kunnen achteraf bovendien belangrijk ondersteunend bewijs vormen. De politie gaat tweeduizend bodycams aanschaffen, die agenten tijdens hun dienst kunnen dragen.

 

Bodycam
'Sensoren, zoals camera's, zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is tegenwoordig gewoon om alles wat we meemaken te filmen en deze beelden te delen met anderen. Ook in politiewerk wordt het gebruik van sensoren en beeldtechnologie steeds belangrijker', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. In experimenten door het hele land – zogenoemde proeftuinen – onderzocht de politie welke bijdrage de bodycams leveren aan politiewerk binnen de basisteams.

 

Het onderzoek richtte zich op de juridische aspecten, de techniek en het gebruik. De bodycams zijn ook uitgeprobeerd bij verkeershandhavingsteams, objectbewaking, hondengeleiders en evenemententoezicht. Bij het onderzoek werkte de politie samen met de Noordelijke Hoge School Leeuwarden.

 

Minder geweld
In Amsterdam werd het onderzoek gedaan door wetenschapper Sander Flight, in opdracht van Politie & Wetenschap. Uit dit deelonderzoek blijkt dat in basisteams waar bodycams werden gebruikt aanzienlijk minder geweld tegen politieambtenaren plaatsvond. De agenten die bodycams droegen, kregen minder vaak te maken met bedreigingen en lichamelijke agressie.

 

Veiligheidsgevoel
Uit de overige experimenten blijkt dat meer dan 80 procent van de agenten ervaart dat de bodycam de-escalerend kan werken. Hoofdagent Nick van den Berge uit Den Haag legt uit: 'Vooral in situaties die uit de hand dreigen te lopen, kan het helpen als ik zeg dat ik opnames maak. Als er geen alcohol of drugs in het spel is, heeft de wetenschap gefilmd te worden vaak een positief effect op het gedrag van mensen.'

 

Uit het onderzoek blijkt dat agenten de camera's vooral als nuttig ervaren in bekeuringssituaties. Van de dragers zegt 85 procent zich er veiliger door te voelen en 73 procent voelt zich gesteund in het werk.

 

Ondersteunend bewijs
Behalve het de-escalerende effect van de bodycam, hebben ook de beelden zelf toegevoegde waarde. Ze kunnen bijvoorbeeld als ondersteunend bewijs worden toegevoegd bij een proces-verbaal. Het beeldmateriaal kan dan dienen om de observatie van betrokkenen te ondersteunen. 'Want zelfs bij een heel uitgebreid proces-verbaal zeggen de beelden nog altijd meer dan woorden', zegt Nick.

De beelden kunnen ook worden gebruikt om een situatie achteraf te evalueren in een team of met een burger. Nick: 'De bodycam neemt natuurlijk ook mijn eigen gedrag op. Als iemand het niet eens is met mijn optreden, kunnen we aan de hand van de beelden in gesprek gaan.' Burgers die beelden willen inzien, kunnen daarvoor een verzoek indienen.

 

Verbeterpunten en aanbevelingen
Uit de verschillende onderzoeken blijkt dat er ook nog aandachtspunten zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om de ICT-voorzieningen die nodig zijn voor adequate opslag, verwerking, het uitkijken en ter beschikking stellen van de camerabeelden. Die techniek is nu nog niet in alle politie-eenheden aanwezig. Ook moet er volgens de onderzoekers meer aandacht besteed worden aan de voorlichting over de regels voor het gebruik van bodycams. Bij een deel van de agenten is die kennis nu nog onvoldoende. Volgens Van der Plas is dat een belangrijk aandachtspunt: 'Als we het vertrouwen van de burger willen behouden, moeten we de bodycam op een zorgvuldige manier inzetten. Kennis bij politiemensen is dan een voorwaarde. Net zoals dat je goed moet weten wanneer een bodycam in je voordeel of juist averechts kan werken. Een mogelijkheid zou zijn om hier bijvoorbeeld al tijdens de opleiding van nieuwe agenten aandacht aan te besteden.'

 

Vervolg
Op basis van het onderzoek wil de politie de bodycam in beperkte omvang structureel onderdeel maken van de operationele uitrusting van basisteams. In totaal wil het korps tweeduizend bodycams aanschaffen; 100 tot 200 per eenheid. Een van de eerste stappen is het vinden van een leverancier voor de apparatuur. Daarvoor wordt zeer binnenkort een aanbestedingsprocedure opgestart. Al met al neemt de implementatie nog wel wat tijd in beslag. Dit moet zorgvuldig gebeuren, zodat de agenten met goed materiaal uitgerust worden. Dat betekent niet dat er tot die tijd geen bodycams worden ingezet. De politie-eenheden kunnen de huidige apparatuur blijven gebruiken tot de nieuwe bodycams zijn geïmplementeerd.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 01:54

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Schoorsteenbrand in Ruinen snel onder controle

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 17:43

RUINEN - Op zaterdag 27 april werd de brandweer rond 13:00 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Stoffersweg in Ruinen.

 

Door een snelle inzet van de brandweerkorpsen uit Ruinen en Meppel was de brand snel onder controle. Met hulp van een hoogwerker is het schoorsteenkanaal geveegd. De oorzaak van de brand is onbekend.

Automobilist in Nieuw-Buinen negeert stopteken en gaat er met hoge snelheid vandoor

Gemaakt: Zondag, 28 april 2019 07:43

NIEUW-BUINEN - Op zaterdag 27 april voerde de politie Borger-Odoorn een laser snelheidscontrole uit op het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen. Er passeerde een automobilist met een snelheid van 146 kilometer per uur, terwijl daar 80 kilometer per uur is toegestaan.

 

Na de overtreding werd geprobeerd de bestuurder een stopteken te geven, maar deze ging er met nog hogere snelheid vandoor. De snelheden liepen op tot rond de 200 kilometer per uur. Uiteindelijk werd de bestuurder, in samenwerking met agenten van de landelijke eenheid, in Valthermond tot stoppen gebracht. Daar probeerde hij het voertuig nog te verstoppen. De bestuurder is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. De bestuurder kan een flinke bekeuring tegemoet zien.

 

Er zaten meerdere personen in de auto die door het gedrag van de bestuurder onnodig in gevaar zijn gebracht.

Vrouw gewond op straat aangetroffen in De Krim

Gemaakt: Zondag, 28 april 2019 17:22

DE KRIM - Zaterdagavond 27 april vonden agenten een gewonde vrouw op de Dommerswijk in De Krim. Er was een melding binnen gekomen dat een vrouw gewond op straat zou liggen. De gewonde vrouw wist niet meer wat er gebeurd was.

 

Na uitgebreid onderzoek door o.a. de VOA blijkt dat de vrouw is aangereden en dat het voertuig die de aanrijding veroorzaakte doorgereden is. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Het 54-jarige slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar ze is behandeld aan haar verwondingen.

 

De aanrijding vond plaats op de Dommerswijk in de Krim, vlak voor de bocht, gezien vanaf de Krim.


Was jij gisteravond rond 22.45 uur de buurt van de Dommerswijk in de Krim? En heb je iets opvallends gezien? Dan hoort de politie dat graag! Je kan bellen naar 0900 8844.

Brand bij kinderopvang in Kloosterveen

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 16:44

ASSEN - Maandag 29 april werd de brandweer opgeroepen voor een brand in Kloosterveen. De brand woedde bij een kinderopvang aan de Boomgaard.

 

Aan de buitenkant van het pand was bij de gevel brand ontstaan. De brandweer van Assen-West heeft de brand geblust. Een deel van de muur moest aan de buitenkant worden gesloopt. Door adequaat optreden kon de schade worden beperkt.

Inbraak via dak bij juwelier aan de Dalipassage in Emmen

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 18:36

EMMEN - In de vroege ochtend van maandag 29 april omstreeks 04.20 uur werd er ingebroken bij een juwelier in de Dalipassage. Via het dak hebben de dader(s) zich de toegang tot de winkel verschaft. Er zijn diverse sieraden buit gemaakt.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord wat mogelijk betrekking heeft op deze inbraak, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Grote zoekactie na aantreffen fiets bij water in Assen

Gemaakt: Dinsdag, 30 april 2019 17:39

ASSEN - Aan het eind van de middag op dinsdag 30 april 2019 werden de hulpdiensten in Assen groots opgeroepen voor een persoon te water. Op de kruising Maasstraat / Lekstraat was een fiets aangetroffen nabij het water onder bijzondere omstandigheden.

 

In het water is een zoekslag gemaakt door een duiker waarbij niets is aangetroffen. Echter wil de politie graag weten wie de eigenaar is van de fiets. De eigenaar kan zich melden op het politiebureau of contact opnemen met 0900-8844.

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden in Roden

Gemaakt: Dinsdag, 30 april 2019 21:31

RODEN - Dinsdagmiddag werden er op de Trambaan in Roden twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Het gaat om twee mannen van 44 en 49 jaar oud uit Groningen.

 

Een oplettende burger zag dat de mannen zich verdacht gedroegen in Leek, en dat men er "betrapt" uit zag. Ze renden met een gevulde tas naar een auto en gingen er met hoge snelheid vandoor in de richting van Roden. Agenten troffen de auto vervolgens geparkeerd op de Trambaan in Roden en zijn op de auto gaan posten. Enige tijd later kwamen de twee genoemde mannen aan bij het voertuig waarna ze door de agenten zijn gecontroleerd. Tijdens deze controle werd bij de 49 jarige man een geprepareerde tas aangetroffen met een aantal goederen die minuten eerder waren gestolen bij de Kruidvat in Roden. In het voertuig van de mannen werden ook nog goederen aangetroffen, even eerder gestolen bij meerdere winkels in Leek. Ook werd in het voertuig nog een geprepareerde tas gevonden, speciaal gemaakt voor het plegen van diefstallen.

 

De heren zijn aangehouden en ingesloten in Assen. De politie doet verder onderzoek, en legt daarna de zaak voor aan het Openbaar Ministerie.

Vermissingen: wist u dat…

Gemaakt: Woensdag, 01 mei 2019 17:53

Vandaag begint de themamaand ´Mis je Mei?´ waarin de politie extra aandacht vraagt voor vermisten. Weet u wat de politie doet rond vermissingen? En wat u kunt doen als bijvoorbeeld een bekende van u vermist raakt in het buitenland? Kortom, wist u dat...´

 

... 24 uur wachten bij vermissingen een fabeltje is?
Bij veel mensen heerst de hardnekkige gedachte dat de politie pas na 24 uur gaat zoeken naar een vermiste. Dit is niet waar. De eerste 24 uur zijn juist cruciaal. Het klopt dat veel weglopers na enkele uren weer terugkomen. Daarom bekijken we bij een vermissing goed wat onze volgende stappen worden. Bij iedere vermissing wordt het verhaal goed aangehoord en wordt een zo goed mogelijke inschatting gemaakt. Het is daarbij belangrijk dat de politie gelijk alle informatie krijgt die iets over de urgentie van de vermissing kan zeggen.


De meeste vermissingen van kinderen worden binnen 6 uur na de vermissing gemeld bij de politie.

 

... bij het zoeken naar vermisten personen ook een helikopter kan worden ingezet?
Bij urgente vermissingen wordt met regelmaat een helikopter ingezet van de Luchtvaart Politie. In veel gevallen kan deze ´heliview´ een goede bijdrage leveren aan het opsporen van vermiste personen. Zo is de heli uitgerust met high-tech camera's waaronder een warmtebeeldcamera.


De helikopter is echter geen wondermiddel en heeft ook zijn beperkingen. De camera kan niet door bladeren kijken en het voertuig heeft een beperkte vliegduur. Tevens kan het weer een rol spelen bij het wel of niet kunnen vliegen.


In de toekomst zullen in de gebieden die zich daar voor lenen en waar de omstandigheden het toelaten vanuit het project Onbemande Luchtvaartuigen steeds vaker drones bij zoekacties worden ingezet.
Iedere inzet is maatwerk.

 

... er naast Amber Alert ook andere oproepen mogelijk zijn?
Vermissingen kunnen op verschillende manieren bij het publiek onder de aandacht worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan Burgernet, Vermist Kind Alert en Amber Alert.

Burgernet kan snel door de meldkamer worden ingezet. Dit is heel lokaal. Het gaat om verspreiding van politieberichten binnen een postcodegebied, wijk of (gedeelte van een) stad.

Vermist Kind Alert is onderdeel van Amber Alert maar niet landelijk. Het gebied is groter dan Burgernet. Denk hierbij aan een stad of gebied met meerdere steden. Ook wordt hierbij niet het landelijke sms-alert uitgezonden. Dit kan worden ingezet bij ernstige zorgen om het welzijn van het vermiste kind.

 

Amber Alert is het landelijke alerteringssysteem. Dit alert bereikt ongeveer 12 miljoen mensen en kan worden ingezet bij een vermist of ontvoerd kind waarbij het sterke vermoeden is dat dit in levensgevaar verkeert.

 

Alle inzetten worden zorgvuldig overwogen dus als een middel niet wordt ingezet, is dit vanwege een reden waar de politie vaak geen openheid over kan geven.

 

... u een vermissing in het buitenland ook kunt melden?
Soms raken Nederlanders vermist in het buitenland. Een dergelijke vermissing kan ingewikkeld zijn. Wat moet iemand dan doen? Het is raadzaam om deze vermissing bij de politie te melden, en vooral aan te geven waarom er zorgen bestaan over iemand. De politie kan via haar Internationaal Rechtshulp Centrum contact zoeken met een buitenlandse overheid. Burgers kunnen de vermissing ook melden bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Daar zijn ze 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het 24/7 BZ contactcenter, telefoonnummer: +31247247247.
Buitenlandse Zaken doet zelf geen onderzoek maar kan contact opnemen met de lokale autoriteiten. Wilt u in het buitenland gaan zoeken neem dan eerst contact op met de (reis)verzekeringsmaatschappij.


Slachtofferhulp Nederland kan ondersteuning bieden aan achterblijvers van (langdurige) vermissingen.

Darknetmarket ‘WallStreet Market’ gesloten na internationale actie

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 16:14

NEDERLAND - In een onderzoek dat gestart is door de Nederlandse politie heeft de Duitse politie drie personen aangehouden. In samenwerking met de Duitse politie heeft de politie de administrators van de darknetmarket 'WallStreet Market' weten te mede-identificeren. Ook zijn er kopieën geleverd van de data op de infrastructuur die zich deels in Nederland bevond. WallStreet Market was wereldwijd de grootste markt op het darknet waar illegale goederen zoals drugs, botnets, malware, vals geld maar ook rijbewijzen, scans en bankdocumenten werden aangeboden. Nederlandse verkopers hebben op deze manier tientallen miljoenen euro's verdiend.

 

Darkweb
Al langere tijd hebben de Duitse politie, de Amerikaanse FBI en de Nederlandse politie WallStreet Market op de korrel. Sinds 2017 werd er door de betrokken partijen onderzoek gedaan naar deze markt. Nederlandse rechercheurs hebben hier langere tijd intensief aan gewerkt. Hieruit bleek dat servers uit het netwerk van deze darkmarket zich in Nederland bevonden. Op het hoogtepunt waren er op deze markt meer dan 5000 online dealers actief en meer dan anderhalf miljoen accounts van kopers.

 

In het weekend van 20 april was de markt opeens niet meer goed toegankelijk. De politie kwam erachter dat er een exit-scam aan de gang was. Kopers en verkopers werden buitengesloten en konden niet meer bij betalingen en tegoeden. Het geld werd in grote getalen weggesluisd uit de markt.

 

Aanhoudingen
Omdat tijdens het onderzoek drie verdachten in beeld zijn gekomen die konden worden aangemerkt als administrators van deze markt, zijn de Duitse autoriteiten meteen tot actie over gegaan. De drie mannen, woonachtig in Duitsland en met de Duitse nationaliteit zijn op 24 en 25 april aangehouden.

 

Analyse gegevens
Uit de eerste analyse van de gegevens komt naar voren dat er van de meer dan 5000 'verkopers' minimaal 200 Nederlands lijken te zijn. Samen waren deze Nederlandse online dealers verantwoordelijk voor 40.000 advertenties. De Nederlandse 'verkopers' hebben hiermee meer dan 100 miljoen euro omgezet. De verwachting is dat de aantallen en bedragen nog groeien.

In Nederland heeft de politie bij een hostingbedrijf kopieën gemaakt van de servers. De data die hierbij is aangetroffen wordt geanalyseerd. De politie gaat verder met het onderzoek en het identificeren van de vendors. We verwachten na analyse onder de Nederlandse dealers aanhoudingen te verrichten.

 

Niet ongrijpbaar
Verkopers, kopers en ook beheerders van illegale marktplaatsen wanen zich vaak ongrijpbaar voor politie en justitie. Door het uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken naar deze criminelen wordt duidelijk dat het darkweb helemaal niet zo anoniem is als de gebruikers mogelijk denken. Door internationale samenwerking is de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van deze markten wederom grote schade toegebracht.

 

Poging woninginbraak aan de Boslaan in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 16:42

EMMEN - Op donderdag 2 mei omstreeks 00.50 uur heeft er een poging woninginbraak aan de Boslaan in Emmen plaats gevonden. Daarbij heeft de bewoner gerommel gehoord, is gaan kijken en zag iemand bij de achterdeur rommelen. Deze is er vervolgens vandoor gegaan.


Heeft u rond dit tijdstip in de buurt van de Boslaan/Stationsplein iets vreemds gezien, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

Politie waarschuwt voor het vervoer van lachgas

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 17:21

NEDERLAND - Steeds vaker treft de politie grote hoeveelheden lachgas in drukhouders aan bij controles in auto's. Dat vormt een potentieel gevaar voor de bestuurder en overige weggebruikers. Het vervoer van meer dan twee kilo lachgas is alleen onder strikte voorwaarden toegestaan. Dit vervoer wordt dan niet meer gezien als particulier vervoer, maar als bedrijfsmatig vervoer. Dit soort vervoer is gebonden aan voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

 

Vervoer onder strikte voorwaarden
Het vervoer van lachgas is niet verboden. Met minder dan twee kilo lachgas mag je de weg op, maar moet de gasfles wel dicht zijn en vaststaan. Vervoer je echter meer dan twee kilo, dan valt dit onder de ADR, de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Arnoud van Vliet, Team Transport en Milieucontrole (TMC): 'Dan gelden extra eisen voor het voertuig en de chauffeur. Denk daarbij aan ladingzekering, etikettering van de gasflessen en een specifieke opleiding. De meeste particulieren voldoen niet aan die eisen. Particulieren vallen slechts onder de vrijstelling van de ADR als zij minder dan 2 kg lachgas in drukflessen vervoeren.'

Verschillende schuren opengebroken in Coevorden

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 16:29

COEVORDEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 mei 2019 hebben in Coevorden vier inbraken in schuren plaats gevonden.


Tussen vrijdag 3 mei te 23.00 uur en zaterdag 4 mei te 00.30 uur heeft er een schuurinbraak aan de Clematisstraat plaats gevonden. Er werd gereedschap weggenomen. (reg. nr 2019112663)
Tussen vrijdag 3 mei te 23.35 uur en zaterdag 4 mei te 07:45 uur heeft er een inbraak in een garagebox aan de Vincent van Goghstraat plaats gevonden. Hierbij zijn kratten bier en vlees gestolen.


Tussen vrijdag 3 mei 23.50 uur en zaterdag 4 mei te 00.30 uur heeft er een schuurinbraak aan de Prakkestraat plaats gevonden. Daarbij zijn geen goederen weggenomen. Er is een donkerkleurige scooter met windscherm vlak na deze inbraak gezien.


Op zaterdag 4 mei 2019 omstreeks 04.00 uur heeft er een schuurinbraak aan de Rembrandtlaan plaats gevonden. Er zijn 2 personen gezien. Ook hier is niets weggenomen.


Bent u getuige van één van deze inbraken, heeft u iets vreemds in de buurt van deze adressen gezien of heeft u camera's in de buurt waar iets verdacht op staat, dan hoort de politie dit graag. Bel naar 0900-8844.

Brandweer redt te water geraakte ree in Schoonoord

Gemaakt: Zondag, 05 mei 2019 18:48

SCHOONOORD - De brandweer van Schoonoord is zondag 5 mei uitgerukt voor een te water geraakte ree aan de Kerklaan. De brandweer is ter plaatse gekomen heeft het dier uit het water gehaald.

 

De ree is later overgedragen aan medewerkers van de ter plaatse gekomen dierenambulance.

Drie weken geleden net niet, nu net wel het rijbewijs kwijt

Gemaakt: Maandag, 06 mei 2019 01:02

STAPHORST - Zondagavond 5 mei is het rijbewijs ingevorderd van een automobilist die met een gemiddelde snelheid van 180 km/u reed waar 120 was toegestaan. Dit op de A28 tussen Zwolle en Staphorst.


Het bleek dat hij drie weken geleden door de videoauto van Team Verkeer Noord-Nederland was staande gehouden. Toen reed hij gemiddeld 128 na correctie waar 80 was toegestaan. 48 te hard, dus nèt geen invordering. Het OM neemt een beslissing in beide zaken.

Rhododendrons gestolen bij begraafplaats in Erica

Gemaakt: Maandag, 06 mei 2019 16:58

ERICA - Afgelopen week, tussen zaterdag 27 april 2019 en zaterdag 4 mei 2019, zijn bij de ingang van de begraafplaats aan de Kerkweg in Erica meerdere, zeker 20 stuks, nieuw aangeplante Rhododendrons, weggenomen. Een aantal hadden roze bloemen de rest was nog in de knop. Hoogte circa 40 tot 50 centimeter.


Tevens zijn er bij de Maria Kapel bij de Rooms Katholieke Kerk 6 nieuw geplante Azalia's weggenomen. De Azalia's waren in bloei, oranje van kleur, zoals op de foto te zien is. Hoogte circa 40 centimeter.

 

De beheerder van de Rooms Katholieke begraafplaats deed van de diefstal aangifte bij de politie. Bent u getuige van deze diefstal, of heeft u informatie dat kan leiden tot het terug vinden van de gestolen planten, wilt u dan contact opnemen met de politie. Dat kan via 09008844, meld misdaad anoniem 08007000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

Woningoverval op 82-jarige vrouw in De Krim nogmaals in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Maandag, 06 mei 2019 18:11

DE KRIM - Op maandag 10 december 2018 rond 19.30 uur werd een 82-jarige vrouw met geweld overvallen in haar woning wanneer ze haar voordeur opent. De vrouw werd door de twee overvallers in haar krappe meterkast opgesloten en werd de volgende ochtend na 15 uur pas door twee vriendinnen uit haar benarde positie bevrijd. Na enige tijd vertrekken de overvallers en blijken ze diverse spullen, waaronder een opvallende zitmaaier meegenomen te hebben.


Al eerder, op dinsdag 15 januari werd aandacht besteed aan deze heftige zaak in Opsporing Verzocht. Dit leverde ruim 50 tips op. Het rechercheteam heeft, onder andere naar aanleiding van deze tips, meerdere aanvullende vragen. Deze worden wederom in Opsporing Verzocht behandeld. Daarnaast werd vandaag een sms bericht verstuurd naar circa 1000 personen die rond het tijdstip van de overval in de buurt van de woning waren. Mogelijk waren zij belangrijke getuigen voor de politie.

 

De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond 7 mei om 20.30 uur op NPO1 en zal de volgende dag rond 12.00 uur worden herhaald op NPO2.

Inbraak woning Hertenlaan in Assen tijdens vakantie bewoners

Gemaakt: Woensdag, 08 mei 2019 16:28

ASSEN - Tussen 30-04-2019 18:00 uur en 02-05-2019 22:uur heeft er een inbraak plaatsgevonden aan de Hertenlaan in Assen. Dit is gebeurd terwijl de bewoners op vakantie waren.

 

Heeft u in de tussenliggende periode verdachte personen danwel voertuigen gezien in de omgeving? Of heeft u misschien wel personen rondom de woning zien lopen, wilt u dan contact met de politie opnemen via 0900-8844?

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Forse toename valse sms’jes

Gemaakt: Woensdag, 08 mei 2019 16:55

Heeft u een sms'je ontvangen met daarin een link? Wees dan alert. Oplichters versturen namelijk sms-berichten in grote aantallen. De Fraudehelpdesk ziet daarbij een enorme toename.

 

Het kan dan gaan om nep-boetes, bijvoorbeeld namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete, met daarin een echte betaallink. U gaat via die link echt naar uw bank en betaalt daarmee de zogenaamde boete. Alleen betaalt u die niet aan het CJIB, maar aan een oplichter.

 

Het kan ook gaan om een phishing-bericht, zogenaamd namens uw bank. In de sms vraagt 'uw bank' om via een link in te loggen omdat anders uw rekening wordt geblokkeerd, uw pas vervalt of omdat er anders een bedrag zal worden afgeschreven. Op deze manier proberen fraudeurs achter uw inloggegevens te komen.

 

Via de link wordt u namelijk verwezen naar een nep-website die sprekend lijkt op die van uw bank. Als u hier inlogt, worden uw inloggegevens meteen doorgestuurd naar de fraudeur. De oplichter probeert vervolgens met die gegevens uw bankrekening te plunderen.

 

Advies:
Wees terughoudend met het plaatsen van uw telefoonnummer op internet.

Krijgt u een boete, rekening of ander verzoek om geld per sms, WhatsApp of e-mail? Bel dan altijd ter controle! Betaal nooit een rekening op basis van een tekstbericht alleen.

 

Zorg dat u bekend bent met het juiste internetadres van uw bank en 'bookmark' deze in uw browser. Als u werkelijk iets moet overmaken, doe dit dan door in te loggen via deze bookmark. Klik niet op (betaal)linkjes in mails, sms of WhatsApp.

 

Wordt er in een mail of sms gevraagd in te loggen omdat er anders iets vervelends gebeurt en u twijfelt? Neem dan contact op met de betreffende organisatie via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit op de link in het bericht.

 

Wilt u weten wat werkelijk het webadres is in een link? Plak de link dan in de Linklezer van de Fraudehelpdesk.

 

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Brandweer wedstrijden hoofdklasse in Nijkerk [video]

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 18:25

NIJKERK - Zaterdag 11 mei zijn de brandweer wedstrijden hoofdklasse in Nijkerk gespeeld. Iedereen was van harte welkom om te komen kijken naar de spelende ploegen.

 

Volgens het scenario kreeg de brandweer een melding van een brand bij De Heus aan de Nijverheidsstraat. Bij aankomst werd meteen assistentie opgeroepen omdat bleek dat een auto aan de zijkant van het gebouw door een markt gereden was. Eén persoon is daarbij meegesleurd en in het water beland. De bijrijdster van de auto moest door de brandweer worden bevrijd. De bestuurder van de auto is naar binnen gerend en heeft brand gesticht.

 

Uitslag

1 VR-GELDERLAND-ZUID post NEERIJNEN WEST - 2

2 VNOG post PUTTEN

3 VR-DRENTHE post BEILEN

4 VR-GELDERLAND-ZUID post KESTEREN - 2

5 VR-LIMBURG NOORD post BEESEL-REUVER - 2

33 bekeuringen uitgeschreven tijdens controle in Gieten

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 20:05

GIETEN - Zaterdag 11 mei is er een verkeerscontrole gehouden op het OV-knooppunt in Gieten, waar de N33 en N34 elkaar kruisen.


Er zijn 101 voertuigen gecontroleerd, waarbij extra aandacht werd besteed aan voertuigen met aanhangwagens/caravans. Tevens werd er gecontroleerd op alcohol.

 

Tijdens deze controle werden er 33 bekeuringen uitgeschreven, waarvan de meesten betrekking hadden op het niet in orde hebben van de aanhangwagen/caravan.

 

Verder is er 1 persoon aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Brandweer blust autobrand op de Gentiaan in Hollandscheveld

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 21:00

HOLLANDSCHEVELD - Op zaterdag 11 mei rond 20:30 uur is de brandweer met spoed uitgerukt naar de Gentiaan in Hollandscheveld voor een autobrand. Bij aankomst sloegen de vlammen al onder de motorkap vandaan.

 

Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan.

Auto volledig in vlammen aan de Schweitzerstraat in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 01:01

HOOGEVEEN - Op in de nacht van zondag op maandag 13 mei werd iets ma middernacht de brandweer gealarmeerd voor een auto brand aan de Schweitzerstraat in Hoogeveen.

 

Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in het brand. De brandweer kon de brand snel blussen. Bij de brand raakte niemand gewond. Het voertuig is volledig uitgebrand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Poging diefstallen uit bedrijfsauto's in Coevorden

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 18:28

COEVORDEN - Afgelopen nacht zijn in Coevorden 2 pogingen diefstal uit bedrijfsbussen geweest. Deze vonden plaats aan de Comm. Cramerlaan en Vincent van Goghstraat.

 

Bij beide bedrijfsauto's is een raam ingeslagen. De daders reden vermoedelijk op scooters.

 

heeft u iets gezien of gehoord, bel met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Zitmaaier en gereedschap gestolen in Oosterhesselen

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 20:38

OOSTERHESSELEN - Vanmiddag, op maandag 13 mei tussen 12.30 uur en 16.00 uur, zijn een zitmaaier (zie foto), kettingzagen en een bosmaaier aan de Wethouder K. Schepersweg in Oosterhesselen weggenomen.

 

Heeft u in de buurt van deze Wethouder K. Schepersweg, Goldbergsweg, Armhuisweg, Smalthaarweg, Waterveensweg of omliggende gebieden iets verdachts gezien, dan wel de zitmaaier gezien, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen van brandstichting coniferenhaag in Steenwijksmoer

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 16:14

STEENWIJKSMOER - Zaterdag 11 mei 2019 omstreeks 01.30 uur is er brand gesticht in een coniferenhaag aan de Veenschapsweg 71 te Steenwijksmoer.  Door deze brand is er gevaar ontstaan voor omliggende woningen, schuren en dieren op het erf.

 

Heeft u iets gezien of gehoord, of andere relevante informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, meld misdaad anoniem 0800-7000.

Inwoner van Coevorden aangehouden voor wrede woningoverval De Krim

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 16:20

DE KRIM / COEVORDEN - Op dinsdagmorgen 14 mei werd een 43-jarige inwoner van Coevorden aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval op een 82-jarige inwoonster van De Krim. De bejaarde vrouw werd op maandagavond 10 december 2018 overvallen door twee mannen in haar woning aan de Kikkerveldweg. Hierbij werd de vrouw door de mannen opgesloten in haar meterkast. Pas 15 uur later werd de vrouw uit haar benarde situatie bevrijd door twee ongeruste vriendinnen. De overvallers gingen er uiteindelijk met o.a. haar zitmaaier vandoor.


Aan deze wrede overval werd meerdere malen uitvoerig aandacht besteed in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Onder de Loep (RTV Oost). Dit leverde tientallen tips op. Mede hierdoor kon de vanmorgen aangehouden verdachte worden opgespoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.