Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:56:40 Loos: Inzet Vervalt. (bnn-09) Oms Brandmelding Argusvlinder Argusvlinder Meppel Prio Eenheid | Ruinerwold - Blusploeg Brandweer De Wolden Drenthe
zaterdag 26 september 2020

Archief

Verdachten proberen politieauto van de weg te drukken tijdens achtervolging in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 29 april 2020 17:00

EMMEN - Op de Hondsrugweg in Emmen heeft de politie woensdag 29 april drie personen aangehouden na een achtervolging.

 

Het lijkt erop dat bij de achtervolging is geprobeerd de politieauto van de weg te drukken. Daarbij is de achtervolgde auto zelf van de weg geraakt. Drie personen zijn aangehouden.

Advies overheid: verwijder NL-Alert-app vanwege data-lek!

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 21:13

NEDERLAND - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vandaag melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een data-lek in de aanvullende informatie-app van NL-Alert. Deze app is vrij nieuw en is aanvullend op het algemene NL-Alert alarmmiddel van de overheid in het geval van een noodsituatie. De app kan sinds begin maart worden gedownload door gebruikers van een Android- of iOS-toestel voor aanvullende informatiediensten. Intussen hebben circa 58.000 gebruikers deze extra informatie-app gedownload. Zij krijgen het advies om deze aanvullende NL-Alert-app te verwijderen van hun telefoon. Het verwijderen van de aanvullende app heeft geen gevolgen voor het ontvangen van alarmberichten van NL-Alert zelf, want het is een heel ander systeem.

 

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat nader onderzoek wordt gedaan naar de omvang van het data-lek in de aanvullende app en hoe het heeft kunnen ontstaan. Om naast alarmberichten van NL-Alert aanvullende informatiediensten via de app te kunnen leveren, bijvoorbeeld met pushberichten, moeten op dat moment locatiegegevens worden verzameld van de gebruikers die zich dan in een getroffen gebied begeven. Er zijn echter ook locatiegegevens en mogelijk andere persoonsgegevens, zoals informatie over het besturingssysteem en andere geïnstalleerde apps, bij een externe notificatiedienst terecht gekomen zonder dat de gebruikers daarvoor toestemming hebben gegeven. Deze externe dienst is verzocht het verzamelen van data via de app per direct te staken en de al verzamelde data te vernietigen.

 

Dichten data-lek
Er worden nu maatregelen genomen om de aanvullende app op een andere, veiliger manier in te richten. Zolang dit proces niet is voltooid, is het advies de app te verwijderen. Er zal binnen enkele dagen een update van de app worden verspreid, waarin de betreffende externe dienst is verwijderd. Daarmee wordt het lek zo snel mogelijk gedicht.

 

De NL-Alert app is een waardevolle aanvulling op de crisiscommunicatiemiddelen van de overheid. Tegelijkertijd moeten burgers erop kunnen vertrouwen dat er op zorgvuldige wijze met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Minister Grapperhaus heeft de Auditdienst Rijk (ADR) gevraagd onderzoek te doen naar de gang van zaken. De ADR heeft hiermee ingestemd.

 

Zodra er meer bekend is over het data-lek zal die informatie worden verspreid via de website van NL-Alert en wordt ook weer de Tweede Kamer geïnformeerd.

Man vernielt ruit van woning in Emmen en probeert gereedschap te stelen

Gemaakt: Vrijdag, 01 mei 2020 16:41

EMMEN - Op 30 april 2020 omstreeks 07.45 uur heeft de politie aan de Wekingeslag in Emmen een 34-jarige man uit Assen aangehouden in verband met poging diefstal gereedschap en een vernieling van een raam.


De politie kreeg een melding van een mogelijke inbraak en een verdacht persoon die aldaar rond liep. De melder had de man staande gehouden. Een getuige had de man eerder die morgen al verdacht zien lopen bij het pand. Tijdens de fouillering bleek hij inbrekerswerktuigen en drugs bij zich te hebben, daarop is de man aangehouden.


Onderzoek loopt nog steeds en de man zit nog vast.

Brandstichting na diefstal fiets uit schuur Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 01 mei 2020 17:05

COEVORDEN - In de nacht van 30 april op 1 mei 2020 heeft er aan de Rubensstraat in Coevorden een inbraak in een schuur plaatsgevonden. Uit deze schuur is een elektrische fiets weggenomen, vervolgens is er brand gesticht in deze schuur. Ook is er deze nacht een poging inbraak gedaan in de woning behorende bij deze schuur.


Iets verdachts gezien? Meld dit dan aan de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Auto in vlammen aan de Fokkingeslag in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 05 mei 2020 17:11

EMMEN - In de nacht van maandag op dinsdag 5 mei, omstreeks 00.40 uur heeft er een autobrand aan de Fokkingeslag in Emmen plaats gevonden. Bij aankomst van de politie sloegen de vlammen al uit het dak van auto. Er is door de agenten geprobeerd deze te blussen. Er kon echter niet worden voorkomen dat de brandweer de binnenzijde van de auto moest nablussen. Er was inmiddels een gat door het dak geslagen.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien of weet u wie bij deze brandstichting betrokken is? Neem contact op via 0900-8844. Wilt u anoniem melden, bel dan naar 0800-7000.

Duo opgepakt voor brandstichting pizzeria Roden

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 16:03

RODEN - De politie heeft de afgelopen periode twee inwoners van Zoetermeer aangehouden. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij een brand die 15 maart jongstleden een pizzeria in het centrum verwoestte.

 

Uit onderzoek bleek bij de brand in de pizzeria aan het Julianaplein sprake was van opzet. Woensdag 29 april werd een 23-jarige inwoner van Zoetermeer in zijn woonplaats aangehouden. Maandag 5 mei werd in diezelfde plaats een 37-jarige man aangehouden. Tijdens het onderzoek bleken camerabeelden uit de omgeving erg waardevol. Om die reden vraagt de politie vaak om beelden van beveiligingscamera's bij rechercheonderzoeken.

Huiselijk geweld melden via codewoord ‘masker 19’

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 17:14

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor slachtoffers die in deze tijd niet naar een veilige plek kunnen om huiselijk geweld telefonisch te melden.

 

Huiselijk geweld melden kan in eerste instantie door telefonisch contact op te nemen met Veilig Thuis of – bij een levensbedreigende situatie – met de politie. In sommige gevallen is het voor slachtoffers lastig om te bellen zonder dat de dader dit merkt, zeker nu iedereen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis is.

 

Minister De Jonge: "Als het thuis niet veilig is, is deze tijd extra zwaar. Juist nu mag vrouwen niets in de weg staan om huiselijk geweld te melden. Iedere drempel om te melden moeten we wegnemen. Het codewoord bij de apotheek is een extra mogelijkheid voor slachtoffers om hulp te vragen."

 

Alle apotheken in Nederland ondernemen actie als iemand het codewoord noemt. Als een slachtoffer het codewoord 'masker 19' gebruikt bij de apotheek, en alleen is, nodigt de apotheker diegene uit om in een aparte ruimte samen Veilig Thuis te bellen. Als het slachtoffer samen met een ander de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis. Het melden van huiselijk geweld via een codewoord bij de apotheek is al eerder in een aantal andere landen ingevoerd.

 

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of heb je vermoedens van huiselijk geweld in je omgeving? Je kunt iets doen door erover te praten of door advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Ben je in direct gevaar? Bel dan 112.

Auto volledig in brand aan de Willem Marisstraat in Coevorden

Gemaakt: Donderdag, 07 mei 2020 17:18

COEVORDEN - Aan de Willem Marisstraat in Coevorden vatte donderdagmiddag een auto vlam terwijl deze stond geparkeerd langs de stoep. Wat hier de oorzaak van is dat is niet bekend, maar kortsluiting word niet uitgesloten aangezien de brand onder de motorkap is begonnen, maar dat dat zal onderzoek moeten uitwijzen.


Brandweer Coevorden werd opgeroepen om het vuur te blussen. Maar de BMW 1 serie uit 2006 was niet meer te redden. Er vielen geen gewonden.

Scooterrijdster gewond bij aanrijding met auto in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 17:32

EMMEN - Op de Statenweg in Emmen heeft vrijdagmiddag 8 mei een ongeval plaatsgevonden. Een scooterrijdster en passagiere zijn in botsing gekomen met een auto. Wat de toedracht van het ongeval dat is niet bekend en zal onderzocht moeten worden.

 

Er kwamen twee ambulances naar het ongeval. De scooterrijdster is eerst voor behandeling in de ambulance geweest en daarna overgebracht naar ziekenhuis. Haar passagiere kwam met de schrik vrij.

Zwaargewonde bij ernstig ongeval in Veenoord

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 21:14

VEENOORD - Vrijdagavond 8 mei heeft rond 20.15 uur heeft zich aan de Boerdijk in Veenoord een ernstig ongeval met twee auto's voorgedaan. De hulpdiensten zijn momenteel aanwezig omdat een persoon ernstig gewond is geraakt.

 

De traumahelikopter is ook ter ondersteuning opgeroepen. De straat is vanwege het ongeval afgesloten. Waarschijnlijk hebben de auto's elkaar bij een inhaalmanoeuvre geschampt, waardoor een auto tegen een muur aan botste. Een persoon raakte daardoor bekneld. Hij is inmiddels bevrijd en met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Politie zoekt getuigen van ernstig ongeval in Veenoord

Gemaakt: Zaterdag, 09 mei 2020 16:41

VEENOORD - Op vrijdag 8 mei, omstreeks 20.15 uur heeft er op de Boerdijk in Veenoord een aanrijding plaats gevonden. Graag zou de politie in contact komen met de bestuurder van een Mercedes welke mogelijk getuige is geweest van de aanrijding. Uiteraard komt de politie ook graag in contact met andere personen die mogelijk het een en ander gezien hebben.

 

U kunt contact via telefoonnummer 0900-8844. Reg.nr. 2020119963.

 

Zie ook:

Snelheidscontrole in Emmense wijk Rietlanden na klachten buurtbewoners

Gemaakt: Zaterdag, 09 mei 2020 19:57

EMMEN - Na aanhoudende klachten over hard rijdende motoren in de Emmense wijk Rietlanden is er vandaag, zaterdag 09 mei 2020, een snelheidscontrole gehouden aan de Veldstukken.

 

Bij deze laser controle zijn drie motorrijders voorzien van proces-verbaal. Hoogst gemeten gecorrigeerde snelheid te hard is 53 km/h, wat invordering rijbewijs is geworden. De andere snelheden waren gecorrigeerd 47 km/h en 41 km/h te hard.


Aan de Veldstukken is de toegestane snelheid 50 km/h.

Twee gewonden bij ernstig ongeval in Gasselte [video]

Gemaakt: Maandag, 11 mei 2020 16:57

GASSELTE - Bij een zwaar ongeval op de N34 bij Gasselte zijn maandagmiddag een busje en een personenauto op elkaar gebotst. Bij de botsing, waarbij één van de voertuigen over de kop sloeg, zijn twee personen gewond geraakt. Zij zijn de inzittenden van beide voertuigen. Één van hen raakte door het ongeval bekneld en werd door brandweer uit het voertuig bevrijd.

 

De N34 is tussen Borger en Gieten was tijdelijk afgesloten, evenals de aansluiting van de N378 (Stadskanaal - N34).

Grote brand in loods bij Attero in Wijster [video]

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 07:45

WIJSTER - Bij Attero in Wijster is woensdagmorgen 13 mei brand uitgebroken. Volgens de brandweer staat een loods met balen kunststof in brand.

 

Rond half zeven werd de brandweer opgeroepen en direct is opgeschaald naar 'grote brand'. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Ook is er een ambulance ter plaatse.

 

Er komt veel rook vrij bij de brand. De brandweer waarschuwt mensen die last van de rook hebben om ramen en deuren te sluiten.

 

Video: Staikel Movies

Auto vliegt tijdens het rijden in brand in Hoogeveen

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 15:49

HOOGEVEEN - De brandweer in Hoogeveen kreeg woensdag 13 mei een melding van een autobrand aan de Schutstraat in Hoogeveen. Tijdens het rijden merkte de bestuurder rook bij de accu van de auto. De bestuurder heeft direct de auto aan de kant gezet en de hulpdiensten gebeld.

 

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. De brandweer heeft de auto geblust maar kon niet voorkomen dat de auto totaal verloren ging.

Auto slaat over de kop bij ongeval in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 16:50

EMMER-COMPASCUUM - Op de Veenakkers in Emmer-Compascuum is woensdagmiddag door onbekende oorzaak een auto over de kop geslagen. De bestuurder is met zijn auto via de bermsloot op zijn dak in het naast gelegenweiland tot stilstand gekomen.


De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Een berger zal het voertuig uit het weiland slepen.

Hoogbejaarde beleeft angstige momenten in De Punt

Gemaakt: Donderdag, 14 mei 2020 21:50

DE PUNT - De brandweer van Vries werd donderdagavond opgeroepen voor een eenzijdig ongeval aan De Tip bij Tynaarlo.

 

Na een speurtocht en veel gebel werd de uiteindelijke locatie gevonden en dat bleek het fietspad te zijn tussen De Punt en Haren langs het Noord- Willemskanaal ter hoogte van De Witte Molen.

Hier wilde een oudere man met zijn auto draaien op het fietspad maar dat ging even niet helemaal goed en de auto bleef balanceren op de rand van het Noord- Willemskanaal. Een toevallige passant heeft de onfortuinlijke man uit de auto gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst.

 

De man bleek niet gewond maar wel hevig geschrokken.

Binnenbrand bij bedrijf in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 16:57

EMMEN - Bij een bedrijf aan de Eerste Bokslootweg in Emmen is vrijdagochtend 15 mei brand uitgebroken. Volgens onbevestigde berichten zou er en vrachtauto in de loods vlam hebben gevat.

 

Toen de brandweer arriveerde kwam uit één van de loodsen veel rook vrij. Even na elf uur was de brand onder controle en begon de brandweer met het ventileren van het gebouw. Een ambulance medewerker heft de eigenaar op verwondingen gecontroleerd.

Drostengroep Scouting Coevorden voor ruim €500 benadeeld door brand

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 21:49

COEVORDEN - Aan het begin van de zaterdagavond moest de brandweer van Coevorden uitrukken naar de Gramsbergerstraat in Coevorden.. Hier stond een papiercontainer in brand. De brandweer knipte het slot door en heeft de brand geblust.

 

De brandweer maakte van de bluswerkzaamheden geen langdurig gedoe en zette het straatwaterkanon er op, Aangezien water genoeg voor handen was in het naast gelegen Coevorden Vechtkanaal.

De oorzaak is brandstichting de daders zijn door video beelden vastgelegd en zullen een thuisbezoekje kunnen verwachten van de politie.

 

De schade word geraamd op zo'n 500 euro, oud papier container was eigendom van Drostengroep Scouting Coevorden.

Hulpdiensten zoeken naar kind in water Assen na aantreffen kledingstuk

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 17:11

ASSEN - Hulpdiensten zijn zondag 17 mei massaal uitgerukt na het aantreffen van een kledingstuk van kind aan de Zeilmakerstraat in Assen.


Brandweer Assen werd opgeroepen alsmede het waterongevallen team. De Zeilmakerstraat loopt parallel aan de Europaweg Noord in Assen. Voorbijgangers hadden een jasje gevonden van een kind, maar het kind was nergens te vinden. Voor de zekerheid een zoekactie opgestart door de brandweer.


Na een lange zoektocht door de brandweer, werd er niets aangetroffen en ging de brandweer retour kazerne

Asielzoekers op straat door gaslek in Eelde

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 16:38

EELDE - Ruim veertig bewoners van asielzoekers centrum in Eelde stonden maandag 18 mei tijdelijk op straat door gaslek in het pand. De brandweer deed onderzoek naar de herkomst. Tot die tijd bleven de bewoners op gepaste afstand.


Netwerkbeheerder Enexis werd opgeroepen voor een nauwkeurige meting en reparatie.

Auto slaat over de kop op de A37 bij Holsloot

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 21:04

HOLSLOOT - Op de aansluiting van de N34 naar de A37 heeft zich maandagavond een éénzijdig ongeval voor gedaan. Door onbekende oorzaak is hier een 13 jaar oude Daihatsu over de kop geslagen.

 

De bestuurster, die bekneld raakte, is door de brandweer uit haar auto bevrijd. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het verkeer word tijdelijk omgeleid gedurende het onderzoek en de berging.

Agent in Assen bekogeld met zwaar vuurwerk en raakt gewond

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 17:59

ASSEN - Dinsdagmiddag rond half vijf is een politieagent bekogeld met zwaar vuurwerk in een parkeergarage aan de Schoolstraat in Assen. Hij heeft hierdoor letsel opgelopen.

 

De politie is op zoek naar een verdachte met dit signalement:

Het gaat vermoedelijk om een blanke jongen van ca 1,80 m lang, met kort blond stekelig haar. Hij draagt een rode hoody en is waarschijnlijk op de fiets.

 

De politie komt ook graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van dit incident of mogelijk camerabeelden hebben van de nabije omgeving van de parkeergarage aan de Schoolstraat in Assen. Bel dan 0900-8844.

Hennepkwekerij aangetroffen op de Rolderbrink in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 21 mei 2020 02:48

EMMEN - Op woensdag 20 mei 2020 heeft de politie op de Rolderbrink in Emmen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Een persoon die op dat moment aanwezig was in de woning werd daarbij op heterdaad aangehouden.

 

Na onderzoek bleken er 482 hennepplanten in de woning te staan. Er bleek sprake van diefstal van stroom te zijn. Door de netwerkbeheerder werd de elektriciteitsmeter verwijderd.

Afval gedumpt aan de Kortbossen in Assen

Gemaakt: Vrijdag, 22 mei 2020 17:03

ASSEN - Op vrijdag 22 mei 2020 omstreeks 11:00 uur heeft er een afvaldumping plaatsgevonden aan de Kortbossen in Assen. Deze weg loopt achter de Bonte Wever langs.


Een getuige heeft een auto met aanhanger gezien. Er zijn 2 mannen gezien die bij dit voertuig hoorden. Eén van deze mannen was getint met een baard. Het afval lag eerst netjes op de aanhanger, maar even later gedumpt in het bos.

 

De gemeente is in kennis gesteld om het afval op te ruimen. Ondertussen stelt de politie een onderzoek in. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op via 0900-8844

Machinist uit Hardenberg komt om het leven bij treinongeval in Hooghalen

Gemaakt: Vrijdag, 22 mei 2020 17:19

HOOGHALEN - Bij een aanrijding op een overweg aan de Beilerweg in Hooghalen tussen een personentrein een tractor bij Hooghalen is vrijdagmiddag 22 mei een 58 jarige machinist uit Hardenberg om het leven gekomen. Bij het ongeval in Hooghalen zijn 54 mensen betrokken geraakt. Zij zijn allen ter plekke nagekeken door medische hulpverleners. Twee inzittenden van de trein zijn met naar wat het lijkt met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De machinist van de trein, een 58-jarige man uit Hardenberg is door het ongeval beklemd geraakt en direct komen te overlijden. De brandweer en ProRail zijn bezig het slachtoffer uit de trein te halen. Het drone team van de politie is nu bezig om overzichtsbeelden te maken ten behoeve van het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Verwarde man lost schoten vanaf balkon in Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 22 mei 2020 20:28

COEVORDEN - Een verwarde man heeft vrijdagavond met een vuurwapen schoten gelost vanaf het balkon van een woning aan de Rembrandtlaan in Coevorden.

 

Ooggetuigen melden dat de man ook met het vuurwapen heeft staan zwaaien en een honkbalknuppel. De politie heeft de omgeving afgezet en is een zoektocht naar de verdachte begonnen. Een speurtocht naar hulzen heeft inmiddels één huls opgeleverd.

Leidingbreuk in Emmen, auto zakt in sinkhole

Gemaakt: Zaterdag, 23 mei 2020 21:17

EMMEN - Zaterdagavond 23 mei rond half negen is er een waterleiding breuk ontstaan aan de Laan van het Kwekebos in Emmen. Wat daar de oorzaak van is geweest moet onderzocht worden door Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD).

 

De hele straat stond vol water en ligt vol modder. Er was zelf een bestelbus weggezakt op een parkeerplaats. De politie heeft de straat afgezet

Brand op camping in Amen na blikseminslag

Gemaakt: Zondag, 24 mei 2020 01:59

AMEN - Op een boerencamping Het Amerveld in Amen is in de nacht van zaterdag op zondag 24 mei brand ontstaan. Al snel werd door de hulpdiensten opgeschaald naar 'grote brand', meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving zijn daarom opgeroepen o.a. uit Rolde, Borger, Beilen, Assen en Vries om de brand te blussen.

 

Inmiddels is het vuur onder controle. De brand woedde in het dak van een gebouw bij de camping, die ligt aan de weg Amen in het dorp. Volgens de VRD zou de brand ontstaan zijn door bliksem inslag.

Man (52) met tas vol laptops aangehouden in Roden

Gemaakt: Zondag, 24 mei 2020 16:38

RODEN - In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei werd in Roden een 52 jarige man aangehouden op verdenking van diefstal van goederen.

 

Tijdens zijn aanhouding bleek dat hij meerdere laptops in zijn bezit had. Deze waren weggenomen vanaf het brengstation van de gemeente Noordenveld in Roden.