Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:11:34 (inci-02) Ongeval Buiten (meting: Aardgas Lekkage) Merelstraat Meppel 038993 039231 Prio Hoog Eenheid | TS 71-11 Brandweer Meppel Drenthe
vrijdag 03 april 2020

Archief

Politie zoekt tevergeefs naar twee mannen na inbraken in Rolde

Gemaakt: Zondag, 03 november 2019 16:47

ROLDE - In Rolde werden zaterdag 2 november tussen 12.30 uur en 22.30 uur een viertal woninginbraken en één poging woninginbraak gemeld. Dit waren woningen in verschillende straten in de bebouwde kom van Rolde. De politie heeft die avond in de omgeving van de gemelde inbraken tevergeefs gezocht naar de inbrekers.


Getuigen hebben die avond twee mannen gezien die zich verdacht ophielden bij een woning aan de Hoornsestraat. Bij deze woning was gepoogd in te breken. Mogelijk zijn deze mannen betrokken bij één of meerdere van de inbraken. De éne man was licht getint, ca 1.80 lang, had kort zwart kroeshaar, een smal gezicht en een dun postuur. Hij droeg een licht jasje en een donkere broek. De tweede man was ook licht getint en droeg een donkere jas met daaronder een sweatshirt met capuchon die hij niet droeg. Hij had een muts op zijn hoofd en was circa 1.80 lang en had een veel forser postuur dan de eerste man.


Onderzoek
Forensisch rechercheurs gaan sporenonderzoek doen in en om de woningen en er wordt een buurtonderzoek gehouden om meer informatie te verzamelen. Beschikbaar gestelde camerabeelden bekijken maakt ook deel uit van het onderzoek.


Burgernetactie
De meldkamer van de politie heeft gisteren een melding via Burgernet gedaan om inwoners te vragen extra oplettend te zijn. In deze melding werd gesproken over mogelijke verdachte auto's. Die zijn tot op heden nergens aan te linken. Heeft u informatie over auto's of personen die zich verdacht ophielden of hebben opgehouden in de periode van de inbraken of daaraan voorafgaand? Belt u dan met 0900-8844.


Informatie en camerabeelden zijn welkom
Heb je informatie of heb je iets gehoord of gezien wat mogelijk met deze inbraken te maken zou kunnen hebben en de politie kan helpen in het onderzoek naar het achterhalen van de daders, bel dan met 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000. Camerabeelden zijn welkom.


Meld verdacht gedrag altijd via 112!
Wanneer je getuige bent van het voorbereiden van een inbraak of diefstal kun je dit melden bij 112. Dan kan de politie direct in actie komen en is de kans groter dat inbrekers op heterdaad worden aangehouden.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Politie zoekt witte bestelauto na woninginbraak in Assen

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 16:03

ASSEN - Op maandag 28 oktober 2019 werd ingebroken in een woning aan de Amelte te Assen. De woning is zichtbaar vanaf de Rolderhoofdweg. Dit is een redelijk drukke doorgaande weg. Inmiddels is door camerabeelden bekend dat de inbrekers met een witte bestelauto waren. Deze is achteruit op de oprit van betreffende woning geparkeerd om 18.30 uur. De bestelauto heeft één raam aan de zijkant van de laadruimte aan de passagierszijde.

 

Wellicht hebben voorbijgangers de bestelauto in de buurt gezien. Bij de politie is bekend dat de auto later ook gereden heeft op de Steendijk en de Europaweg-Oost. Er wordt onderzocht of er een verband is met de recente inbraken in Rolde.

Politie, KMar en OM oefenen ‘Manhunt’ in november

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 16:16

NEDERLAND - De politie, de Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie houden in de maand november een reeks oefeningen om zich voor te bereiden op een (dreiging van) een aanslag. Alle eenheden van de politie hebben het afgelopen halfjaar getraind op de zogeheten Manhunt-procedure. Vandaag is de eerste oefendag.

 

Een Manhunt is een georganiseerde klopjacht op één of meerdere personen die op basis van informatie en/of politieonderzoek mogelijk een bedreiging vormt of vormen voor de nationale veiligheid. Doel van een Manhunt is om deze dreiging weg te nemen. Bijvoorbeeld door personen die een bedreiging vormen te identificeren, op te sporen en de dreiging weg te nemen. De oefenreeks draagt de Latijnse naam Sigil. Dit is afgeleid van het Latijnse woord Sigillum (zegel) en verwijst naar de bekrachtiging van deze werkwijze.

 

Realistisch
De oefeningen worden op verschillende data in november en verschillende plaatsen gehouden. Waar en wanneer dat precies gebeurt, is ook voor de deelnemers onbekend. Dit om hen zo realistisch mogelijk te laten oefenen. Aan Sigil doen medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee en politie mee vanuit verschillende disciplines, waaronder recherche, forensische opsporing, de Dienst Speciale Interventies en de observatieteams. Oefenlocaties worden aangekleed en acteurs worden ingezet om de oefeningen zo realistisch mogelijk te laten verlopen. Deze locaties zijn binnen niet toegankelijk voor publiek en pers. Speciale safety officers zorgen ervoor dat de oefeningen veilig verlopen.

 

Voorbereid
'We investeren sterk in de voorbereiding op onze gezamenlijke inzet bij een (dreiging) van een aanslag,' zegt Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid en portefeuillehouder Contra-terrorisme, extremisme en radicalisering (CTER). 'Want juist van politiemensen wordt verwacht dat zij op zo'n moment optreden en een stap naar voren zetten. Samen met onze partners blijven we aandacht besteden aan scholing, training en de fysieke en mentale weerbaarheid van onze medewerkers.'

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je!

Gemaakt: Dinsdag, 05 november 2019 01:41

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen. 

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

 

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

21 verdachten in de leeftijd van 16 tot 65 jaar aangehouden voor diefstal e-bikes

Gemaakt: Dinsdag, 05 november 2019 17:25

ASSEN - De politie deed onderzoek naar de diefstal van e-bikes in Assen. In de maanden augustus tot en met oktober hield de politie 21 verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij deze diefstallen.

 

In de periode juni tot en met oktober 2019 werden 23 e-bikes gestolen bij o.a. appartementencomplexen in Assen. In totaal ging het om vijf inbraken in de wijken Assen-centrum, -West, -Oost en Noorderpark. Benadeelden deden aangifte van diefstal bij de politie. Daarop startte de politie een onderzoek.

 

Politie startte een onderzoek
Buurtonderzoek, het bekijken van beschikbare camerabeelden en informatie van getuigen maakten deel uit van het onderzoek. Uiteindelijk leidde informatie uit dit onderzoek naar 21 verdachten in de leeftijd van 16 tot 65 jaar uit Assen en Emmen en een 15-jarige jongen uit Rotterdam. Het gaat om meerdere groepen personen, die los van elkaar de diefstallen pleegden of de gestolen e-bikes doorverkochten. Acht fietsen zijn teruggevonden en inmiddels weer in het bezit van de eigenaar. Alle verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en in afwachting van de beoordeling en strafbepaling door het Openbaar Ministerie.

 

Fiets gestolen? Doe aangifte!
Doe altijd aangifte bij de politie. Aangifte doen kan online of op een politiebureau. Alleen dan wordt uw fiets opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om uw fiets terug te vinden en om de dief en heler op te sporen. In overleg kan de fiets, als deze wordt achterhaald, ook bij u terugbezorgd worden. Zonder het doen van aangifte is er geen kans om uw fiets terug te krijgen via de politie.

Aangetroffen auto in Verlengde Hoogeveense Vaart is niet van vermiste vrouw uit Erica

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 18:51

ERICA - Bij een zoekactie naar de vermiste Anneke Nevels (55) in Erica is een voertuig gevonden in de Verlengde Hoogeveense Vaart nabij Erica. Het blijkt niet de auto te zijn van de vermiste vrouw. Het voertuig dat uit het water is gehaald betreft een personenauto, maar is niet de Peugeot, waarmee de vermiste uit Erica is vertrokken. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de herkomst van deze auto.

 

De sonarboot gaat verder met zoeken in de Verlengde Hoogeveense Vaart tussen de Ericaseweg en de Westerveenweg en zal voor de avond afgerond zijn. Wanneer de zoekactie stopt, wordt de afzetting van de straten opgeheven.

 

Zie ook:

Accu's gestolen bij bedrijf in Coevorden

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 20:17

COEVORDEN - Bij een bedrijf aan de Printer in Coevorden is van dinsdag 5 op woensdag 6 november ingebroken. Er zijn onder meer accu's en katalysatoren weggenomen.

 

Men is het bedrijfsterrein aan de zijde van de N34 op gekomen. Men heeft zeer vermoedelijk aan die zijde ook een voertuig neergezet. Zij hebben daarbij prikkeldraad boven het hek doorgeknipt en zijn zo over het hek geklommen. Daarna is een ruit ingeslagen en hebben zij het pand betreden.


Iets gezien of weet u meer over deze inbraak? Bel 0900-8844.

Brand in rietgedekte boerderij in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 21:46

EMMEN - De hulpdiensten zijn woensdagavond 6 november uitgerukt voor een brand in een boerderij aan de Westenesscherstraat in Emmen. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse.

 

Het gaat om een rietgedekte boerderij. Bij de brand komt flink wat rook vrij.

Mislukte ramkraak op geldautomaat in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 07 november 2019 15:41

EMMEN - Afgelopen nacht is er een mislukte ramkraak gepleegd bij een geldautomaat aan de Middenhaag in Emmen. Rond 04.45 uur reed een personenauto, een witte pick-up, bewust meerdere keren tegen een winkelpui met geldautomaat aan.


Rond 08.30 uur werd er aan de straat genaamd Achter het Kanaal een witte pick-up aangetroffen. Dit is vermoedelijk de auto die gebruikt is bij de mislukte ramkraak. De recherche heeft de zaak in onderzoek, onder andere de Forensische Opsporing is aanwezig om sporen veilig te stellen. Daarnaast doet de politie een buurtonderzoek. Er wordt gesproken met getuigen en camerabeelden worden opgevraagd en bekeken.


Heeft u gezien dat de ramkraak werd gepleegd of is u iets verdachts opgevallen? Heeft u rond 8.30 uur een persoon of meerdere personen gezien rondom de witte pick-up aan de straat Achter het Kanaal? Dan komt de politie graag met u in gesprek! Bel dan met 0900-8844. U kunt ook anoniem tips doorgeven via 0800-7000.

Auto te water in Veenhuizen, bestuurder overleden

Gemaakt: Donderdag, 07 november 2019 18:01

VEENHUIZEN - Aan de Ds. Germsweg in Veenhuizen is vanmiddag een auto te water geraakt. De bestuurder, een 63-jarige man uit Veenhuizen, is daarbij omgekomen. Duikers van de brandweer zijn in het water geweest maar er zijn geen andere inzittenden aangetroffen.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht door onze afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA).

Sieraden weggenomen bij woninginbraken in Erica en Noord-Sleen

Gemaakt: Vrijdag, 08 november 2019 15:38

ERICA - Gisteren, op donderdag 7 november, hebben er wederom twee woninginbraken plaatsgevonden. Beide inbraken vonden overdag plaats.


Inbraak Havenstraat Erica
Op donderdag 7 november tussen 10.30 uur en 19.50 uur heeft er hier een woninginbraak plaats gevonden. Men is binnen gekomen door het open breken van een klein raam. De gehele woning is doorzocht. Er is geld en er zijn sieraden weggenomen. (2019296795)


Inbraak Middelesweg Noord-Sleen
Op donderdag 7 november tussen 7.30 uur en 18.00 uur heeft er een woninginbraak aan de Middelesweg in Noord-Sleen plaats gevonden. De achterdeur is hierbij geforceerd. De gehele woning is doorzocht. Ook hier zijn sieraden weggenomen. (2019296787)


Iets verdachts gezien in de buurt van deze adressen? Of heeft u camerabeelden in de buurt van deze adressen, dan verzoekt de politie u hierop te kijken en mogelijk verdachte zaken te melden. Bel hiervoor naar 0900-8844

Hogere straf voor ernstige verkeersdelicten per 1 januari 2020

Gemaakt: Vrijdag, 08 november 2019 15:54

NEDERLAND - De wet van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) die hogere straffen mogelijk maakt voor ernstige verkeersdelicten, is vandaag door de Eerste Kamer aanvaard en treedt op 1 januari 2020 in werking. Allereerst gaat de maximale straf voor gevaarlijk rijden van 2 naar 6 maanden gevangenisstraf, ook in zaken zonder letsel of schade. Dat is nodig om automobilisten steviger aan te pakken die – bijvoorbeeld door onverantwoorde inhaalacties – een gevaar op de weg zijn.

 

Daarnaast komt er een gevangenisstraf van maximaal twee jaar te staan op zeer gevaarlijk rijgedrag waarbij automobilisten opzettelijk de verkeersregels ernstig overtreden zonder acht te slaan op de veiligheid van anderen. Daarvoor is meer nodig dan een enkele verkeersovertreding. Het gaat om een combinatie van gedragingen. Bijvoorbeeld een forse overschrijding van de maximumsnelheid, het negeren van rode lichten, op de verkeerde weghelft rijden en ook nog een mobiele telefoon vasthouden, terwijl zeer goed voorstelbaar was dat een ongeval kon plaatsvinden. Alleen door toeval of geluk vallen er geen slachtoffers. Grapperhaus rekent deze automobilisten zeer gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag dus zwaar aan – ook als zij geen ongeluk veroorzaken.

 

Veroorzaken zij met dit roekeloos rijgedrag wél een ernstig ongeluk, dan is straks een gevangenisstraf tot maximaal 6 jaar mogelijk. In de wet is duidelijker vastgelegd wanneer sprake is van roekeloos rijden. Dit verruimt de mogelijkheden om automobilisten te vervolgen die onaanvaardbare risico's nemen en de zwaarste ongelukken veroorzaken. En dan gaat het niet alleen om snelheidswedstrijden, maar bijvoorbeeld ook om een bestuurder die als een dolleman aan het verkeer deelneemt, meerdere verkeersdelicten begaat en een ongeval met dodelijke afloop of zwaar letsel veroorzaakt.

 

Verder gaan de strafmaxima voor verkeersdelicten als rijden onder invloed, doorrijden na een ongeval en rijden zonder (geldig) rijbewijs omhoog van 3 maanden gevangenisstraf naar 1 jaar. Dit werkt door in de straffen voor recidive. Als iemand zich binnen 5 jaar weer schuldig maakt aan rijden onder invloed kan de straf met een derde omhoog. In ernstige gevallen van doorrijden na een ongeval, met letsel of erger tot gevolg, krijgt de politie meer opsporingsbevoegdheden om de dader op te sporen.

 

Binnenkort gaat een wetsvoorstel in consultatie met diverse maatregelen om de aanpak van rijden onder invloed te versterken.

 

(Bron: Rijksoverheid)

Tankpassen gestolen uit voertuigen in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 08 november 2019 17:19

EMMEN - Sinds enkele dagen is het aantal meldingen en aangiften van auto-inbraken in Emmen fors toegenomen. Vaak lijkt er op het eerste gezicht niets verdwenen, echter blijkt dan achteraf dat de tankpas gestolen is. Op dit moment zijn er ruim twintig (20) voorvallen bekend bij de politie.


Bent u zelf ook slachtoffer van een auto-inbraak maar denkt u niets kwijt te zijn? Kijk dan goed of de tankpas nog aanwezig is. Doe altijd aangifte van diefstal en/of vernieling en blokkeer de tankpas zodra deze gestolen blijkt.


Hebt u informatie die mogelijk verband heeft met deze inbraken of ziet u een verdachte situatie? Bel dan met de politie.

Pro Zwarte Pieten demonstratie bij omroep NTR in Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 09 november 2019 16:53

HILVERSUM - Op zaterdag 9 november vond er een demonstratie plaats voor Pro Zwarte Pieten op het Mediapark in Hilversum.

 

Een tiental voorstanders van Zwarte Piet verzamelde zich op het Mediapark omdat de NTR geen Zwarte Pieten meer wil hebben in het Sinterklaasjournaal. Diverse demonstranten hadden een t-shirt aan met de tekst "Zwarte Piet is geen racisme". Aanstaande maandag gaat het Sinterklaasjournaal weer van start op televisie.

 

De demonstranten zijn later op de middag het gebouw van de NTR binnengelaten. De demonstratie is rustig verlopen.

Vrouw overvallen in haar woning aan de Judith Leysterstraat in Meppel

Gemaakt: Zondag, 10 november 2019 16:45

MEPPEL - Zaterdagavond is iets na 18.30 uur een bewoonster overvallen in haar woning aan de Judith Leysterstraat in Meppel.

 

Twee mannen met bivakmutsen op drongen de woning binnen en eisten geld. Ze zijn er vandoor gegaan met een geldbedrag. Later op de avond is de politie gealarmeerd en is direct een onderzoek gestart.

 

Heeft u informatie over dit tweetal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Man in Coevorden spreekt jongeren aan op hun gedrag en wordt zwaar mishandeld

Gemaakt: Maandag, 11 november 2019 16:01

COEVORDEN - Op zondag 10 november 2019 omstreeks 22.45 uur heeft er een mishandeling plaatstgevonden aan de Harm Tiesingstraat ter hoogte van huisnummer 7A in Coevorden.

 

Het slachtoffer liep met zijn hond en zag twee jongens en twee meiden tussen de 16 en de 20 jaar oud containers omtrappen. Toen hij de jeugd hierop aansprak sloeg 1 van de jongens hem meerdere malen tegen zijn gezicht aan. Hierna pakte de jongen een glazen parfum flesje uit zijn binnenzak en sloeg het slachtoffer met het flesje tegen zijn gezicht aan, met als gevolg een hoofdwond ter hoogte van zijn slaap. Ook gaf de jongen de hond een schop waardoor het beestje in de lucht vloog. Tijdens de mishandeling werd het slachtoffer ook nog bedreigd dat hij neergestoken zou worden. De andere jongeren hebben tijdens de mishandeling gewoon staan toekijken.


De politie is op zoek naar mensen die deze mishandeling gezien hebben of mensen die beschikken over camerabeelden in de buurt van genoemde straat. U kunt bellen met 0900-8844. Vermeld dan het dossiernummer 2019299525.

Dodelijk ongeval op de N371 in Uffelte

Gemaakt: Maandag, 11 november 2019 20:21

UFFELTE - Maandagavond omstreeks 19:00 uur heeft er een dodelijke aanrijding plaatsgevonden op de N371 in Uffelte. Daar waren een vrachtwagen en een auto bij betrokken. Door afvallende lading van de vrachtwagen kwam de auto in de berm terecht. De bestuurder van de auto is ter plaatse overleden.

 

Bij de aanrijding zat een echtpaar uit Diever in de auto. De bestuurder was een 77-jarige man, hij overleed ter plekke. Zijn 75-jarige vrouw is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden.

 

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek.

Wegpiraat crasht met auto op A28 ter hoogte van Hooghalen

Gemaakt: Dinsdag, 12 november 2019 22:41

HOOGHALEN - Op dinsdag 12 november tussen 17:30 uur en 18:15 uur hebben meerdere getuigen gezien dat er vanaf Zuidwolde, in de richting van de A28 richting Groningen een voertuig erg gevaarlijk reed. Dit voertuig is uiteindelijk gecrasht op de A28 ter hoogte van Hooghalen.

 

Tijdens de rit vanaf Zuidwolde richting Hooghalen heeft het voertuig vermoedelijk meerdere voertuigen geraakt. Ook zou het voertuig meerdere keren rechts hebben ingehaald en over de vluchtstrook hebben gereden. Graag komt de politie in contact met mensen die dit voertuig hebben zien rijden. Het voertuig waar het om gaat is een grijskleurige Renault Megane. Indien u wat heeft gezien kunt u contact leggen via 0900-8844.

Politie controleert tijdens wegwerkzaamheden tussen Coevorden en Dalen

Gemaakt: Donderdag, 14 november 2019 20:41

COEVORDEN - Op de weg de Loo tussen Coevorden en Dalen vinden wegwerkzaamheden plaats. Hierdoor moeten fietsers op een andere plek de weg oversteken. Door deze situaties is er een snelheidsverlaging naar 30 km per uur ingevoerd en mag er op deze weg niet worden ingehaald.


De politie heeft inmiddels al een aantal keer gecontroleerd en geconstateerd dat automobilisten zich niet aan deze regels houden. Gisteren en vandaag hebben ze in totaal 8 proces-verbalen voor de snelheid en 2 voor het inhalen opgemaakt. Ook de komende dagen zullen er controles volgen.

Bijna 200 kilo vuurwerk aangetroffen tijdens politieactie in Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 15:23

ZWOLLE - De politie heeft woensdag 13 en donderdag 14 november in en rond de stad Zwolle, samen met de Belastingdienst, Douane en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), een integrale actie gehouden gericht tegen de criminaliteit tijdens de zogenaamde 'donkere dagen'. Daarbij zijn meer dan driehonderd auto's gecontroleerd en werden vijf personen aangehouden. Drie daarvan voor het bezit van in totaal bijna tweehonderd kilo gevaarlijk illegaal vuurwerk.


De Landelijke Eenheid en de Eenheid Oost-Nederland coördineerden de actie. Bij de Landelijke Eenheid lag de focus vooral op rondtrekkende dadergroepen, de zogenaamde 'mobiele bandieten'. De regionale eenheid richtte zich onder andere op inbrekers die in deze tijd van het jaar vaker toeslaan dan in andere jaargetijden.

 

Resultaten
Gedurende de twee dagen werden 330 auto's gecontroleerd. Op de eerste dag werd een Rotterdammer aangehouden die onder invloed van alcohol en verdovende middelen achter het stuur zat. Bovendien bleek dat hij ook geen rijbewijs had. Dus drie keer een proces-verbaal en de auto laten staan natuurlijk.

 

Donderdag werd in de stad Zwolle een 33-jarige inwoner aangehouden als verdachte van het dealen van verdovende middelen. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

 

Bij een 23-jarige man uit Zwolle vond de politie 1000 stuks illegaal vuurwerk, zogenaamde 'nitraten'. In totaal 16 kilo. De man werd aangehouden, het vuurwerk in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

 

Later op de avond werden twee mannen uit Musselkanaal, 20 en 38 jaar oud, aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. In hun auto trof de politie 177,5 kilo vuurwerk aan. Het betrof 3000 nitraten, 150 cobra's en 3 compounds. Alles in beslag genomen en de zaak wordt verder onderzocht.

 

Naast de aanhoudingen is ongeveer 60 keer proces-verbaal opgemaakt. Bijvoorbeeld 8 keer voor het rijden onder invloed van drugs, 2 keer onder invloed van alcohol, het rijden zonder rijbewijs, te snel rijden en het niet hands-free bellen. De politie inde ook voor 2750 euro openstaande boetes.

 

Belastingdienst
De Belastingdienst liet 12 auto's afslepen in verband met een belastingschuld van de eigenaren en kon bijna 60.000 euro direct innen.

Ontsnapte tbs'er Van Z. terug in Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 17:02

SCHIPHOL - De Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.

 

De man zat in de Pompekliniek in Nijmegen waar hij op 4 oktober tijdens begeleid verlof wegfietste bij zijn begeleider. Hij had een fietstas volgestopt met spullen mee en had van tevoren geld gepind.

Het Landelijk Parket heeft een opsporingsbericht uitgedaan om het grote publiek te vragen uit te kijken naar de man.

 

Van Z. zocht tijdens zijn vlucht regelmatig contact met Omroep Gelderland om, in zijn optiek, misstanden in de Pompekliniek aan de kaak stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

 

Toen er aanwijzingen waren dat de man zich in Frankrijk bevond, heeft het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) de Franse collega's van FAST ingeschakeld. Op 9 oktober is de Nederlander in Parijs aangehouden.

 

Tbs
De tbs is opgelegd wegens grooming, het in het bezit hebben van kinderporno en het plegen van ontuchtige handelingen met minderjarigen.

Vuurwerk nog steeds met afstand meest voorkomende incident rond voetbal

Gemaakt: Maandag, 18 november 2019 16:13

NEDERLAND - Het vuurwerk binnen stadions is het afgelopen jaar licht afgenomen, even als geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers van het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten.


Elk jaar publiceert het CIV, Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, een overzicht met cijfers van de politie-inspanningen, opgelegde maatregelen, incidenten en strafbare feiten rond het betaald voetbal; het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid. Kijkend naar het afgelopen jaar zijn er geen opvallende wijzigingen in de cijfers. Er is een kleine afname van vuurwerk in het stadion en van geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten. Hoewel er goede voorbeelden zijn van vergund vuurwerk in stadions, wordt er nog veel te vaak op een gevaarlijke manier vuurwerk afgestoken op volle tribunes.

 

Kijkend naar de resultaten over meerdere jaren valt op dat er veel in positieve zin is veranderd. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers in meerjarig perspectief in dit jaarverslag, maar ook uit kwalitatieve onderzoeken van het Auditteam Voetbal en Veiligheid. Het aantal voetbalgerelateerde incidenten is in meerjarig perspectief afgenomen, maar ook de grootschaligheid en heftigheid van incidenten is over het algemeen afgenomen. Het lijkt erop dat de meeste problematische risicosupporters geweerd worden (door handhaving van opgelegde straffen) of zich gedragen (vanwege de pakkans en de straffen die hun boven het hoofd hangen) bij voetbalwedstrijden.

 

De jaren waarbij het hooliganisme in en rond de voetbalstadions in Nederland haar hoogtepunt beleefde en - de voor supporters belastende - veiligheidsmaatregelen toenamen (zoals fouillering, slechte zichtlijnen door netten of hekken, beperkingen aan het vervoer of aan de kaartverkoop), liggen achter ons. Doordat het veiliger wordt bij betaald voetbalwedstrijden, zijn er steeds minder midden- en hoog-risico wedstrijden (de B- en C-categorie) waardoor minder ingrijpende maatregelen worden opgelegd. Opgelegde maatregelen zijn steeds vaker een lichte variant. Zo krijgen uitsupporters vaker lichtere verplichte vervoersregelingen opgelegd. Ook de politie inzet heeft daardoor kunnen afnemen.

 

Dit succes is te danken aan de inzet en samenwerking van alle lokale en landelijke partijen die betrokken zijn bij de veiligheid in en om voetbalwedstrijden te weten de KNVB, de betaald voetbalorganisaties, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en natuurlijk de politie. Deze partijen hebben de wettelijke mogelijkheden (onder andere stadionverbod, groepsverbod, meldplicht) om de risicosupporters middels een gezamenlijke aanpak (strafrechtelijk, civiel en bestuurlijk) langdurig te weren bij voetbalwedstrijden. Ook de inspanningen van het supporterscollectief en diverse supportersverenigingen hebben een positief effect gehad op het vergroten van de veiligheid, toegankelijkheid en gastvrijheid van voetbalwedstrijden.

 

Ondanks dat het voetbal veiliger en daarmee gastvrijer en toegankelijker wordt, blijft scherpte nodig. Het aantal incidenten rondom betaald voetbalwedstrijden is nog steeds te veel en ingrijpende veiligheidsmaatregelen blijven daarom dikwijls nodig.

Grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen in woning Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 19 november 2019 15:23

EMMEN - Een man (32) is aangehouden aan de Oude Meerdijk door de wijkagenten van Angelslo in verband met verdenking handel in verdovende middelen vanuit zijn woning. Dit naar aanleiding van aanhoudende klachten omwonenden. Aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen in de woning aangetroffen.


De verdachte wordt verhoord en vervolgd. Tevens loopt de man het risico dat zijn woning (tijdelijk) wordt gesloten. Een 2e verdachte is inmiddels ook aangehouden en wordt onderzocht op zijn betrokkenheid bij deze zaak.

Bij gebrek aan paard Ozosnel brengt Brandweer Emmen Sinterklaas wel!

Gemaakt: Woensdag, 20 november 2019 21:19

EMMEN - Ook dit jaar wilde Sinterklaas een bezoek brengen aan Kinderopvang Huize Hopsasa aan de Westerbracht in Emmen. Echter had Sinterklaas dit jaar een groot probleem. Het nieuwe paard Ozosnel bleek niet zo goed tegen de dichte mist te kunnen.

 

Gelukkig kon de brandweer van Emmen hulp bieden. Na één telefoontje zorgde de brandweer dat Sinterklaas ondanks de dichte mist toch nog op tijd met zijn Pieten bij de kinderen van Kinderopvang Huize Hopsasa kon komen. Sint en zijn Pieten werden met spoed met zwaailicht en sirene met de brandweerauto precies op tijd ter plaatse gebracht en konden ook dit jaar weer snoep en cadeautjes uitdelen aan de kinderen.

Beroving in Emmen mogelijk via live stream op Instagram te volgen geweest

Gemaakt: Donderdag, 21 november 2019 17:35

EMMEN - Op woensdag 20 november 2019 omstreeks 19:50 uur heeft er ter hoogte van de pannakooi aan de Lemzijde in Emmen een beroving plaats gevonden. Hierbij zijn wapens gebruikt.

 

De twee slachtoffers stonden met hun auto in de buurt van deze pannakooi. Vier jongens hebben hen met wapens bedreigd en een telefoon van hun afgenomen.


Mogelijk is deze beroving in een live stream op Instagram te volgen geweest.

 

De politie zoekt getuigen van deze beroving. Ben jij rond deze tijd in de buurt van de Lemzijde geweest en heb je een opstootje/ruzie gezien of heb je iets over deze beroving gehoord, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

Woninginbreker in Hoogeveen op heterdaad aangehouden

Gemaakt: Zondag, 24 november 2019 15:36

HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een verdachte aangehouden voor inbraak in een woning in Hoogeveen.

 

Rond 23:20 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan Leeuweriklaan. Daarop zijn wij meteen met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Bij aankomst bleek de verdachte zich in de tuin te verschuilen. De 35-jarige man uit Hoogeveen werkte niet mee aan zijn aanhouding en heeft hierbij onder andere een agent mishandeld.

 

Onderzoek
Er is door ons in en rondom de woning sporenonderzoek gedaan, hierbij is onder andere een politiehond ingezet. Het onderzoek loopt. We komen graag in gesprek met mensen die rond het tijdstip van de inbraak iets opvallends hebben gezien in de omgeving van de Leeuweriklaan. Heeft u informatie die ons in ons onderzoek kan helpen? Neem dan contact op met 0900-8844.

Veel schade na ramkraak bij installatiebedrijf in Emmen

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 15:40

EMMEN - Op maandagochtend 25 november kreeg de politie rond 05.30 uur een melding van een ramkraak bij een installatiebedrijf aan de Wolfsbergenweg in Emmen. Een personenauto, een lichtgekleurde pick-up, zou tegen de gevel zijn aangereden en de zij- en roldeur van het pand er uit hebben gereden. Vervolgens zijn ze het pand ingereden, hebben goederen ingeladen en zijn er vandoor gegaan. De politie heeft tevergeefs met meerdere auto's in de omgeving gezocht.

 

De recherche heeft de zaak in onderzoek, onder andere de Forensische Opsporing is aanwezig om sporen veilig te stellen. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek. Er wordt gesproken met getuigen en camerabeelden worden opgevraagd en bekeken. Een getuige zou rond het tijdstip van de ramkraak een lichtgekleurde pick-up met open laadbak weg hebben zien rijden. De auto reed vanaf het terrein van het installatiebedrijf met een behoorlijke snelheid en gedoofde lichten in de richting van de Boermarkeweg in Emmen.

 

Heeft u gezien dat de ramkraak werd gepleegd of is u iets verdachts opgevallen? Heeft u rond 05.30 uur een persoon of meerdere personen gezien rondom de lichtgekleurde pick-up aan de Wolfsbergenweg? Dan komt de politie graag met u in contact. Bel dan met 0900-8844. U kunt ook anoniem tips doorgeven via 0800-7000.

Doe mee met het nieuwe isolatiecollectief in de gemeente Assen!

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 20:48

ASSEN – Onafhankelijk Isolatie Advies is vorige week samen met uitvoeringspartners Rouwenhorst Isolatie en Smit Isolatie Groep een isolatiecollectief gestart in de gemeente Assen. Initiatiefnemer Grozema: “Wij zien het aantal aanvragen voor het na-isoleren van woningen in de gemeente Assen exponentieel toenemen. Door meer woningeigenaren in een geconcentreerde regio tegelijk te bezoeken en de daaruit voort vloeiende opdrachten gelijktijdig uit te voeren kunnen onze uitvoeringspartners efficiënter en goedkoper werken. Naast het voordeel van het samen inkopen van de isolatie heeft het rijk een interessante subsidie beschikbaar gesteld wanneer een woningeigenaar investeert in minimaal twee isolatiemaatregelen.

 

Samen met bewoners opzoek naar de meest efficiënte stappen in energiebesparing

“Ondanks dat de afgelopen jaren al heel veel woningen in Nederland zijn voorzien van een of meerdere isolatiemaatregelen zijn er nog veel woningen die op een relatief simpele manier 25 - 30% duurzamer gemaakt kunnen worden  Binnen dit collectief gaan wij daarom samen met de bewoner opzoek naar de meest efficiënte stappen die woning eigenaren kunnen nemen met betrekking tot het isoleren van hun woning, en concentreren ons daarom op spouwmuurisolatie, vloerisolatie en het plaatsen van HR++ Glas. Tijdens een adviesgesprek zullen onze adviseurs altijd kritisch de mogelijkheden van de woning inventariseren, deze presenteren aan de bewoners en een oplossing aanbieden waarin de wensen van de bewoner en de mogelijkheden van de woning zoveel mogelijk bij elkaar gebracht zijn. Dit kunnen wij doordat wij met de meest gerenommeerde isolatiebedrijven van Nederland samenwerken. Zij hebben zeer veel ervaring in vrijwel elke discipline van het na-isolatie vak en zijn ook volledig gecertificeerd” vervolgt Grozema.

 

Subsidie voor woningisolatie

Vanaf 1 september kan er landelijk de SEEH (subsidieregeling energiebesparing eigen huis) worden aangevraagd bij het rijk via het RVO www.rvo.nl. Deze subsidie voor isolatie is bedoeld om mensen te stimuleren hun woning nu te gaan verduurzamen. Het rijk heeft tot 31 december 2020 € 84 miljoen beschikbaar gesteld om particulieren te helpen hun woningen te verduurzamen. De hoogte van de subsidie is per maatregel verschillend. “Onze adviseurs helpen bewoners die via het collectief een aanvraag doen natuurlijk graag inzicht te krijgen in de mogelijkheden en hoogte van de subsidie op isolatie” 

 

Wees er snel bij

Het collectief is vorige week al gestart en inschrijven kan t/m 31 januari 2020. Inschrijven voor de actie is gratis en verplicht u tot niets. Na de inschrijving vindt er een telefonische intake plaats. Vervolgens plannen wij een adviesgesprek met onze isolatie adviseur. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de mogelijkheden en vindt er een technische inspectie plaats. Op basis van deze gegevens ontvangt u een vrijblijvende offerte. Grozema: ‘we hebben bewust gekozen voor een inschrijfperiode tot 31 januari 2020 om zo alle adviesgesprekken en opdrachten zo efficiënt mogelijk te bundelen, door de enorme drukte nemen de levertijden in isolatieland enorm toe, wees er dus snel bij!”

 

Meedoen aan het isolatiecollectief? Schrijf u nu in via de inschrijfpagina: https://www.isolatiecollectiefassen.nl/

Politie zoekt getuigen van bedrijfsinbraak in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Woensdag, 27 november 2019 21:34

EMMER-COMPASCUUM - Afgelopen weekeind heeft er een inbraak plaats gevonden bij een bedrijf omgeving Rademakerstraat in Emmer-Compascuum. Tijdstip van deze inbraak ligt tussen zaterdag 23-11-2019 16.00 uur en 24-11-2019 07.30 uur.


Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u misschien relevante informatie met betrekking tot deze inbraak, meld u dit dan politie Emmen via telefoon nummer 0900-8844.

Wie herkent deze portemonnee?

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 16:12

DRENTHE - De politie in Drenthe doet momenteel onderzoek naar enkele woninginbraken. Op 19 november 2019 is deze kralen knip portemonnee aangetroffen.

 

Wie herkent deze portemonnee als zijnde portemonnee? Bij herkenning graag contact opnemen met de politie 0900-8844.