Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:53:27 (bnn-08) Hv Weg Letsel (auto, Boom) Barsweg Elim 038993 042332 Prio Hoog Eenheid | Cluster Zuidwest - OvD Brandweer Regionaal Drenthe
maandag 30 november 2020

Archief

Opnieuw verzamelen honderden boeren zich in Wijster

Gemaakt: Donderdag, 09 juli 2020 07:11

WIJSTER - Bij het Drentse Wijster heeft zich woensdagavond opnieuw een grote groep boeren verzameld. Ondanks het verbod op demonstraties waarbij landbouwvoertuigen worden ingezet, zijn die ook nu weer aanwezig. Een deel van hen staat met trekkers en auto's bij afvalverwerkingsbedrijf Attero, een ander deel komt samen bij een boerderij.

 

Bij een demonstratie bij Attero pakte de politie woensdagochtend 63 mensen op, onder wie 7 minderjarigen. Zij zaten de rest van de dag vast op het politiebureau in Assen, waar een flinke menigte voor de deur stond om de demonstranten hun steun te betuigen.

Gedumpt drugsafval aangetroffen in Roderesch

Gemaakt: Donderdag, 09 juli 2020 17:04

RODERESCH - Op woensdag 8 juli 2020 zijn er op de Zuiderdrift in Roderesch een groot aantal vaten aangetroffen met vermoedelijk drugsafval. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de vaten.


De politie is op zoek naar informatie rondom deze dumping. Vermoedelijk zijn de vaten gedumpt tussen 07 juli 19:30 uur en woensdag 08 juli 07:30 uur. Bent u, of kent u mensen die verdachte personen hebben gezien? Dan komt de politie graag in contact met u via telefoonnummer 0900-8844.

12 verdachten aangehouden voor diefstal crossmotoren

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 16:25

ASSEN - De politie heeft de afgelopen tijd 12 verdachten aangehouden in verband met diefstal van crossmotoren begin dit jaar. In januari en februari werden er diverse crossmotoren gestolen uit garages en schuren in de gemeenten Assen en Aa en Hunze. Ook verdwenen er gewone motoren.

 

Motoren uit bus gegooid
Politie in het basisteam Noord-Drenthe en de Drentse recherche zijn daarop een groot onderzoek gestart waardoor zij deze verdachten op het spoor kwamen. Eind maart werden drie verdachten aangehouden, nadat zij in Emmen gestolen motoren uit een bus gooiden. Uit nader onderzoek bleek dit verband te houden met de diefstallen van crossmotoren in januari en februari. Later werden er nog negen verdachten aangehouden.

 

Onderdelen op illegale markt
De politie heeft vervolgens verschillende doorzoekingen gedaan in woningen, schuren en garages. In een pand in Assen werd een groot aantal onderdelen van crossmotoren aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat er nog meer motoronderdelen op de illegale markt zijn gebracht. De 12 aangehouden verdachten komen uit Assen, Delfzijl en de gemeente Tynaarlo en zijn in de leeftijd van 19 t/m 51 jaar. Vijf hoofdverdachten zitten nog vast.

 

Diefstal en heling andere goederen
De politie heeft het vermoeden dat enkele verdachten uit deze groep ook verantwoordelijk gehouden kan worden voor diefstallen van elektrische fietsen en scooters en vormen van heling die de afgelopen maanden in de hele provincie hebben plaatsgevonden. Daarmee werd ook het veiligheidsgevoel van diverse inwoners aangetast.

 

De politie doet verder onderzoek naar het verband tussen deze verdachten en andere lopende zaken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie doet expliciet de oproep om aangifte te doen bij diefstal.

Auto te water aan de Vledders in Nieuw-Weerdinge [video]

Gemaakt: Zondag, 12 juli 2020 19:11

NIEUW-WEERDINGE - Aan de Vledders bij Nieuw-Weerdinge is zondagmiddag 12 juli een auto te water geraakt. De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, werden opgeroepen.


De traumahelikopter werd tijdens het aanvliegen al afgemeld, omdat de bestuurder van de auto zelfstandig uit de wagen kon komen. Hij is vervolgens nagekeken in de ambulance, waar bleek dat hij niet gewond is geraakt.


De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

Coniferenhaag in brand bij woning in Kleindijk

Gemaakt: Maandag, 13 juli 2020 16:48

KLEINDIJK - Brandweer Emmen werd maandagmiddag opgeroepen voor een buitenbrand aan De Deel in Klijndijk. Hier had een coniferenhaag vlam gevat. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend.

 

De bewoners hebben zelf het brandje geblust met een tuinslang. Brandweer Emmen heeft nablus werkzaamheden gedaan. De schade bleef beperkt tot een paar coniferen die aan de onderkant verbrand zijn.

Hulpdiensten rukken groots uit voor aanhanger te water in Assen

Gemaakt: Maandag, 13 juli 2020 21:35

ASSEN - De hulpdiensten uit Assen, Smilde en Groningen en de traumahelikopter vanaf Eelde werden maandagavond opgeroepen voor een voertuig dat in het water lag aan de Hoofdvaartsweg in Assen. Bij aankomst bleek het om een aanhanger te gaan.


Een bootje had zich lek gevaren op de dissel van de aanhanger en belde hierop de hulpdiensten. Duikers van de brandweer hebben de aanhanger gelokaliseerd en uit het water gehaald.
Van wie de aanhanger is en hoe het in het water is beland, is niet bekend. De eigenaar zal e.v.t. wel achterhaald kunnen worden, want achterop de aanhanger prijkte het nummerbord.

Boeren voeren 22 juli actie; "Blijf een dagje thuis"

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 19:59

NEDERLAND - Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Farmers Defence Force (FDF) hoopt daarbij ook op steun van burgers. "Blijf een dagje thuis".

 

Woordvoerder Sieta van Keimpena zegt tegen Omroep Brabant dat ze met thuiswerken de stikstofuitstoot willen reduceren 'zodat wij ons vee niet ziek hoeven te maken.' Dat is volgens de boeren het gevolg van minder eiwitten in het veevoer, een maatregel van Schouten.

 

De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer tijdelijk te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. De kabinetsplannen om de uitstoot van ammoniak op deze manier te verminderen leidden deze maand al tot protesten.

Geparkeerde auto in brand aan de Sallandsestraat in Coevorden

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 18:02

COEVORDEN - In de Sallandsestraat in Coevorden brak donderdagmiddag brand uit in een geparkeerde auto. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Volgens 112 Meldingen Drenthe werd de brandweer om 17:23 uur opgeroepen.


De brandweer van Coevorden die vrij snel ter plaatse was kon niet voorkomen dat de auto onherstelbaar beschadigde door de brand. De Sallandsestraat was gedurende de bluswerkzaamheden afgesloten.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Grote uitslaande brand in loods Valthermond

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 18:58

VALTHERMOND - Donderdagavond omstreeks zes uur kregen de brandweerkorpsen van Emmer-Compascuum, Emmen, Ter Apel, 2e Exloërmond, Coevorden en Borger een melding van een brand aan het Zuiderdiep in Valthermond. De melding was dat het om een agrarisch bedrijf zou gaan. VRD wist te melden dat de brand inmiddels uitslaand zou zijn en dat het gaat om een loods.

 

De loods staat in de nabijheid van een tankstation. Rond kwart voor zeven donderdag avond werd opgeschaald naar Grip 1. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Getuigen gezocht van woninginbraak in Assen

Gemaakt: Vrijdag, 17 juli 2020 17:23

ASSEN - Afgelopen donderdag, 16 juli tussen 16.00 uur en 22.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden aan de Leliestraat in Assen. Heeft u tussen genoemde tijdstippen iets waargenomen? Of wellicht in de voorafgaande dagen iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie middels 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel.

Brandweer blust zoveelste buitenbrandje in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 18 juli 2020 23:15

EMMEN - Aan de Angelsloerdijk in Emmen werd zaterdagavond een brandje geblust door de brandweer van Emmen. Hier waren wat takken en snoeiafval in de brand gestoken. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Het is het zoveelste buitenbrandje in Emmen.

 

De brandweer had het vuur met een hoge drukstraal snel onder controle. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Corona-app wordt op 1 september landelijk gelanceerd

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 16:30

NEDERLAND - Op 1 september is het de bedoeling dat de coronavirus-app ‘CoronaMelder’ in heel Nederland wordt ingevoerd.  De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voordat de app overal is te gebruiken, worden de komende tijd nog de laatste praktijk- en veiligheidstesten uitgevoerd. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens komt nog met haar advies.

 

Minister Hugo de Jonge: “We moeten alles op alles zetten om een tweede coronagolf te voorkomen. Met de app kunnen we sneller het virus in de kraag vatten en besmettingen voorkomen. Hoe meer mensen straks de app downloaden, hoe beter. De dijk die die tweede golf kan tegenhouden, dat zijn wij samen.”

 

Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras. Minister De Jonge komt daarom met een wetsvoorstel die dergelijke situaties verbiedt.

 

De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen. Bij dit reguliere onderzoek vragen medewerkers van de GGD aan mensen die in aanraking zijn geweest met personen die positief zijn getest, of ze zelf klachten hebben. Daarbij gaat de GGD dus af op de contacten die mensen zich nog herinneren en die ze kennen. Voor contactonderzoek is het belangrijk te weten of mensen voor langere tijd dicht bij elkaar waren.

 

Dankzij de app kunnen meer mensen sneller een bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Veel mensen kunnen zich moeilijk herinneren bij wie ze allemaal in de buurt zijn geweest. De app herinnert die contacten wel. Daardoor bereikt de app mensen sneller dan het reguliere bron- en contactonderzoek. Door op deze manier meer mensen sneller te berichten dat ze risico kunnen lopen, kunnen mensen eerder worden getest waardoor het doorgeven van de besmetting wordt beperkt.

 

Op 17 augustus wordt de app eerst in de regio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond in de praktijk getest. Op 1 september is het de bedoeling dat de app in alle 25 GGD-regio’s is te gebruiken. De komende weken wordt dit intensief samen met GGD’en voorbereid. De praktijktesten zullen in de regio’s alleen starten wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens een positief advies over de app uitbrengt. Dat advies wordt eind juli verwacht. Ook wordt er voor 1 september nog een veiligheidstest, een zogenoemde ‘Pen-test’, gedaan op de definitieve app. Na de landelijke invoering blijft de app ook voortdurend op veiligheid getest worden.

 

Vanaf 17 augustus komt de CoronaMelder beschikbaar in de appstores, omdat begrenzing tot een regio in de appstores niet mogelijk is. Daarmee is de app voor iedereen te downloaden, maar buiten de testregio’s nog niet volledig bruikbaar.

 

De app functioneert weliswaar na het downloaden technisch volledig en wisselt bijvoorbeeld wel de anonieme codes uit. Het melden van positieve testuitslagen in de app wordt tijdens de testperiode echter alléén in de testregio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond ondersteund door de GGD van die regio. Wie niet in een testregio woont kan overigens wel een melding krijgen na een contact met iemand die wel in een testregio woont en positief is getest op het virus. Deze melding gaat uiteraard gepaard met het bijbehorende handelingsadvies van de GGD.

De app is ‘open source’ ontwikkeld. Dat betekent dat iedereen het proces openbaar kan volgen en mee kan helpen om de app te ontwikkelen. Zo hebben al honderden vrijwilligers via verschillende internetplatforms het bouwteam van het ministerie van VWS kosteloos geholpen met adviezen over het design, de techniek en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Op www.coronamelder.nl of op www.rijksoverheid.nl is meer informatie over de app en het proces te vinden.

 

Bron: Rijksoverheid 

Slachtoffer van mishandeling in Assen meerdere malen op het hoofd geslagen

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 19:12

ASSEN - Afgelopen nacht (19 juli 2020) is er een mishandeling geweest op de Kerkstraat in Assen. Het slachtoffer is meerdere malen op het hoofd geslagen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De politie zoekt getuigen die de mishandeling hebben zien gebeuren. Bent u getuige geweest van deze mishandeling, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Rietgedekte zorgboerderij in 't Haantje door brand verwoest [video]

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 17:38

'T HAANTJE - Een zorgboerderij in 't Haantje is maandagmiddag in vlammen opgegaan. Het vuur brak rond half drie uit in het gebouw naast een zorgboerderij. De brandweer heeft het vuur in de boerderij dusdanig onder controle dat de brand zich niet verder kan verspreiden. Ze laten het gecontroleerd uitbranden.


Wagens van diverse brandweerkorpsen uit de omgeving kwamen ter plaatse om te blussen. Ook burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden werd opgeroepen, wethouder Stegen kwam rond half vijf ter plaatse.


Het vuur begon in de schuur, maar de naastgelegen boerderij vatte eveneens vlam. De brandweer zette een hoogwerker in om het vuur te kunnen bestrijden. Ook werd het riet met grote scharen weggeknipt.

Jacuzzi veroorzaakt brand in woonboerderij Emmer-Compascuum

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 16:15

EMMER-COMPASCUUM - Woensdagmorgen 22 juli moesten de brandweerkorpsen uit Emmer-Compascuum, Emmen en Stadskanaal uitrukken naar een brand in een woonboerderij aan het Hoofdkanaal Oostzijde. Volgend de Veiligheidsregio Drenthe zou er brand zijn ontstaan in het achterste gedeelte van de woonboerderij.


Van verre waren de rookwolken al te zien. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand zou zijn ontstaan bij een jacuzzi die binnen stond in de woonboerderij. De brandweer heeft de woning geventileerd.

Motorrijder (53) komt om het leven in Wijster na botsing met tractor

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 16:33

WIJSTER - Op de Westerhaarweg in Wijster is woensdag 22 juli een ernstig ongeluk gebeurd waarbij een 53-jarige man uit de gemeente Midden-Drenthe om het leven is gekomen.


Een tractor reed tijdens werkzaamheden vanaf het bouwland de weg op en kwam daar in botsing met de motorrijder. Meerdere hulpverleners kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter.


De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de tractor is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen over het ongeval.

Automobilist gewond na botsing tegen boom in Holsloot

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 20:38

HOLSLOOT - Op de kruising Eldijk / Den Hool in Holsloot is woensdagavond door nog onbekende oorzaak een auto tegen een boom gereden. De bestuurder raakte hierdoor gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De weg was tijdens het onderzoek en berging van de auto afgesloten voor het doorgaande verkeer.

390 Euro boete voor automobilist in Emmen die onnodig lawaai maakt

Gemaakt: Donderdag, 23 juli 2020 16:32

EMMEN - Vandaag, donderdag 23 juli 2020, heeft de politie gedurende 30 minuten een controle gehouden op de Hondsrugweg in Emmen. Dit hebben zij gedaan in de omgeving van de Hondsrugtunnel. Daarbij zijn twee bestuurders bekeurd.

 

Eén bestuurder maakte onnodig geluid, door extra gas te geven (390 euro). Eén bestuurder reed met een snelheid van 105 km/u en moest zijn rijbewijs inleveren.


Deze acties zullen vaker en op onregelmatige tijden worden gehouden.

Auto met daarin twee kinderen botst frontaal tegen boom in Meppen

Gemaakt: Donderdag, 23 juli 2020 16:50

MEPPEN - Een personenauto is donderdagmiddag even na twee uur op De Kockstraat in Meppen frontaal tegen een boom gebotst.


Het ongeval vond plaats nabij de kruising met de Mepperstraat. In de auto zaten twee volwassen en twee kinderen. Volgens ooggetuigen kwamen alle inzittenden er zonder kleerscheuren vanaf.


Over de oorzaak van de botsing is niets bekend.

Man uit Coevorden opgepakt na beschieting vanuit auto in Hoogeveen

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 17:56

HOOGEVEEN - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 2:15 uur schoot iemand vanuit een passerende auto op een andere auto in de Schutstraat in Hoogeveen. Er waren 5 mensen in de buurt van het voertuig op het moment dat deze beschoten werd.


Aan de hand van het kenteken van de auto en het signalement van de bestuurder kon de politie vanochtend omstreeks 5:00 uur een verdachte in zijn woning aanhouden. De verdachte is een 38-jarige inwoner van de gemeente Coevorden.

 

De aanhouding werd gedaan door een arrestatieteam van de politie. Het team wordt ingezet, op het moment dat er mogelijk (vuur)wapens in het spel zijn. In de woning van de man vonden de agenten verschillende airsoftwapens. Airsoftwapens zijn gas- of veerdrukwapens om plastic balletjes te verschieten. Deze wapens lijken exact op echte wapens. Ook vond de politie in de woning verschillende slag- en steekwapens en vlaggen en voorwerpen met afbeeldingen van hakenkruizen.

 

De politie onderzoekt de achtergrond van dit incident. De 38-jarige man zit vast en zal over het schietincident en over de bij hem aangetroffen voorwerpen worden gehoord. Ook wordt er aangifte opgenomen van de mensen die werden beschoten.

Vliegverkeer en C2000 gestoord door illegale zender

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 18:04

FLUITENBERG - Gisteravond haalden de politie en Koninklijke Marechaussee in samenwerking met het Agentschap Telecom een illegale zender uit de lucht bij Fluitenberg. De zender stoorde het radioverkeer van vliegveld Lelystad. De piloten van Airport hoorden muziek over hun apparatuur en konden daardoor niet goed met elkaar communiceren. Ook het C2000-netwerk ondervond hinder. Het C2000 netwerk is een digitaal systeem voor de mobiele communicatie van de hulpverleningsdiensten.


Omstreeks 20:15 uur lokaliseerde een politiehelikopter de zender in een zendmast aan de Fluitenbergseweg in Fluitenberg. De Koninklijke Marechaussee en politie vonden daar onder aan de mast een laptop en zendapparatuur, die via een kabel aan de mast verbonden was. De politie nam de apparatuur in beslag. In de buurt van de zender vond de politie een keet met daarin apparatuur, die op dat moment niet in werking was. Er wordt nog onderzocht of de keet iets met de zender te maken heeft.

 

Ernstig misdrijf

Het Agentschap Telecom doet het onderzoek. Een geheime zender als deze lijkt in eerste instantie een onschuldige bezigheid. Vliegtuigen konden echter tijdelijk niet goed communiceren. Daarnaast betekent storing in het C2000-netwerk dat de veiligheid van hulpverleningsdiensten en burgers niet gegarandeerd is. Het zenden met dergelijke apparatuur is daarom een ernstig misdrijf.

 

Weet u iets over deze illegale zender? Dan kunt u uw informatie doorgeven aan 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M 0800-7000.

Brandweer rukt uit voor gaslek aan De Wielewaal in Hoogeveen

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 21:40

HOOGEVEEN - Op vrijdag 24 juli werd de brandweer van Hoogeveen opgeroepen voor een gaslekkage aan de Wielewaal in Hoogeveen. Volgens 112 Meldingen Hoogeveen kwam de melding om 20:15 uur binnen.

 

Ter plaatse heeft de brandweer in een woning metingen verricht. Het incident is overgedragen aan het nutsbedrijf.

Veel schade bij aanrijding in Gasselternijveenschemond

Gemaakt: Zaterdag, 25 juli 2020 15:37

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - Op de kruising Tweede Dwarsdiep met de Ir. W.I.C. van Veelenweg in Gasselternijveenschemond vond zaterdagmorgen rond kwart over tien een ongeval plaats tussen twee voertuigen. Gezien de situatie en sporen is hier een voorrangsfout aan vooraf gegaan. De beide auto's raakten zwaar beschadigd.

 

De inzittenden zijn onderzocht in de ambulance op eventueel letsel. Het is niet bekend of er personen zijn mee gegaan voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het verkeer ondervond nagenoeg geen hinder van het gebeuren.

Hulpdiensten rukken groots uit voor ernstig verkeersongeval op de N381 in Zweeloo

Gemaakt: Zaterdag, 25 juli 2020 18:09

ZWEELOO - Vier mensen, waaronder een kind, zijn zaterdagmiddag 25 juli rond 17:15 uur gewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Twee Provinciënweg - N381 nabij het Drentse Zweeloo.

 

Het ongeluk ontstond toen een 78-jarige automobiliste een tegemoetkomende vrachtwagen raakte en daarna frontaal tegen een personenauto botste die achter de truck reed.

In die auto zat een gezin. De beide ouders en een kind raakten gewond. De andere twee kinderen kwamen met de schrik vrij. Ook de 78-jarige vrouw, die de aanrijding veroorzaakte, raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe ernstig het letsel van de gewonden is.

 

De hulpdiensten kwamen massaal naar de aanrijding toe. Naast de brandweer en vijf ambulances kwamen ook twee traumahelikopters ter plekke. De N381 was urenlang afgesloten voor het verkeer. De politie deed ter plekke sporenonderzoek.

Volkswagen T-Cross gestolen na woninginbraak in Rolde

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 19:23

ROLDE - Tussen vrijdag 24 juli 2020 11:45 uur en zaterdag 25 juli 2020 08:45 uur, is er ingebroken in een woning aan de Drentse Statenlaan in Rolde. De dader(s) hebben ook een grijze Volkswagen T-Cross voorzien van het kenteken: G-423-SP meegenomen vanaf de oprit.


Heeft u iets gezien? Heeft u de auto zien rijden? of heeft u camera's die mogelijk iets hebben opgepikt? Laat het de politie weten via het algemene nummer 0900-8844.

Tractor brand in Vollenhove slaat over naar boerderij

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 16:02

VOLLENHOVE - Maandagmiddag 27 juli rond 13.10 uur is brand ontstaan in een tractor aan de Noordwal in Vollenhove. De brand is overgeslagen naar de naast gelegen boerderij.

 

Om over voldoende materieel en mensen te beschikken is er opgeschaald naar grote brand. Het bluswater werd bij het rioolwaterzuiveringsinstallatie weggehaald. Het vee is op tijd uit de stal gehaald. Het woongedeelte van de boerderij liep veel rook- en waterschade op. Niemand raakte gewond.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

  • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
  • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
  • Download geen programma’s van verdachte bronnen
  • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
  • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met bestelbus op kruising in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 28 juli 2020 16:45

EMMEN - Op de kruising Weerdingerstraat met de Flintstraat in Emmen vond dinsdagmiddag 28 juli een aanrijding plaats tussen bestelbus en een scooterrijder. De bestelbus heeft de scooterrijder met de voorkant van de bus geraakt en hierbij is de scooterrijder ten val gekomen.


De scooterrijder is voor onderzoek in de ambulance. Wat de oorzaak van het ongeval is, moet onderzocht worden maar een voorrangsfout is voor de hand liggend.

Man ligt acht maanden dood in woning Assen

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 01:45

ASSEN - Aan de Zaagmolen in Assen heeft de politie een stoffelijk overschot aangetroffen. De man zou als sinds december 2019 in huis hebben gelegen.

 

Wat de oorzaak van het overlijden is moet onderzoek uitwijzen. De eerste reactie van de politie is dat er geen gewelds delict is gepleegd en er vanuit word gegaan dat het om een natuurlijke dood gaat of zelfdoding maar dit moet onderzoek uitwijzen

Aanrijding op Rondweg Emmen bij aansluiting N34: veel ravage en vertraging

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 16:25

EMMEN - Een botsing tussen twee auto's heeft woensdagmiddag op Rondweg Emmen voor veel vertraging en ravage gezorgd.

 

Het ongeval vond plaats nabij de aansluiting met de N34. Daar wordt op dit moment gewerkt aan de nieuwe aansluiting van de rondweg op de provinciale weg. Een ambulance was ter plekke, maar alle inzittenden bleken ongedeerd. De oorzaak is onbekend; vermoedelijk gaat het om een voorrangsfout.