Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:41:18 (inci-07) Ongeval Buiten (meting: Aardgas Lekkage) Broekstukken Veenstukken Eelde... Prio Hoog Eenheid | Chauffeurs B Brandweer Assen Drenthe
woensdag 20 november 2019

Archief

Man (29) uit Emmen zwaar gewond na mogelijk opzettelijke aanrijding

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 17:41

EMMEN - De politie zoekt getuigen van een mogelijk opzettelijke aanrijding aan de Hoofdstraat in Emmen op zaterdagochtend 22 juni tussen 05.30 uur en 06.00 uur. Een 29-jarige man uit Emmen raakte daarbij zwaargewond.

 

Aanrijding
Het slachtoffer stond voor een horecagelegenheid op straat. Daar kreeg hij woorden met een man. Die man stapte even later in zijn bestelbus en veroorzaakte op de stoep een aanrijding met het slachtoffer. Hij is door de gealarmeerde ambulance zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

 

De verdachte ging er daarna vandoor in zijn vermoedelijk witte VW Caddy. Deze bestelbus heeft door de aanrijding waarschijnlijk aanzienlijke schade opgelopen aan de voorruit. De identiteit van de verdachte is bekend bij de politie. De recherche is naar hem op zoek en roept hem op zich te melden op het politiebureau.

 

Getuigen
Door de politie is zaterdag ter plaatse technisch onderzoek verricht en er is gesproken met getuigen. Ook kijkt de politie of er mogelijk camerabeelden zijn waar iets op staat dat in het onderzoek gebruikt kan worden.

 

De politie wil graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben gezien of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Ook bij het zien van de waarschijnlijk beschadigde bestelbus kunnen zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Slachtoffer bewusteloos na mishandeling in Roden

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 14:24

RODEN - Op donderdag 30 mei 2019 tussen 22.15 en 22.45 uur, heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Heerestraat in Roden. Hierbij is het slachtoffer bewusteloos geraakt en heeft letsel aan zijn hoofd opgelopen.

 

Bent u getuige geweest van deze mishandeling? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Militaire oefening tussen Havelte en Assen

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 14:30

ASSEN - Van 27 tot en met 29 juni (tot 18.00 uur) wordt een militaire oefening gehouden tussen Havelte en Assen. De eenheid opereert vanaf het militaire oefenterrein in Havelte.

 

Ze beoefenen het bewaken en beveiligen van civiele objecten. Ook in Assen kan dit voor overlast zorgen.

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring [update]

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 17:22

NEDERLAND - Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, wordt maandag gemeld. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar.

 

In geval van nood word mensen geadviseerd direct naar de lokale brandweer kazerne te gaan. Ook wanneer iemand de politie of ambulance nodig heeft kan men zich melden aan de kazerne.

 

Een alternatief 112-nummer is 088-6628240. Ook is er een alternatief voor 0900-8844: 088-9659630.

 

Update:

De storing bij KPN is verholpen. Het alarmnummer 112 is weer bereikbaar.

Schipper vaart tegen spoorbrug bij Meppel en wordt aangereden door trein

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 16:06

MEPPEL - Op het Jaagpad in Meppel is donderdag 27 juni een persoon zwaargewond geraakt. De bestuurster van de boot heeft de dichte spoorbrug geramd. Daarna werd de vrouw, nadat ze uit de boot was gekomen, aangereden door een trein.

 

Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het treinverkeer werd korte tijd stil gelegd inmiddels rijden de treinen weer. Hoe de aanvaring en de aanrijding kon gebeuren is niet bekend.

Duidelijkheid over politieposten Beilen en Meppel

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 17:08

BEILEN / MEPPEL - De politiepost in Beilen blijft behouden. Voor de locatie in Meppel geldt dat deze post niet zou verdwijnen. Wel is de huidige locatie aan de Eendrachtstraat te groot. Beide politieposten verhuizen zodoende naar een andere locatie. In beide posten kunnen mensen aangifte of melding doen. Sander Groenewoud, teamchef Zuidwest Drenthe: 'Ik ben enthousiast over deze ontwikkeling. Waarschijnlijk blijven de openingstijden van beide posten ongewijzigd. Een open eind is nog wel waar de politie straks gehuisvest zal worden.'

 

Om duidelijkheid te krijgen over beide locaties was tijd nodig. Groenewoud: 'We vonden het belangrijk om goede aansluiting te vinden bij de behoeften van onze inwoners. Dat was enerzijds een fysieke post waar politiemedewerkers in dienst komen en anderzijds een uitvalbasis om mobiel te kunnen werken. Wat dat betreft wordt het steeds belangrijker dat agenten ter plekke een aangifte opnemen, wijkspreekuur houden, diverse zaken afhandelen en adviesgesprekken voeren.'

 

Apparatuur
Om het mobiele werken goed mogelijk te maken, krijgen de politieagenten op deze locaties mobiele apparatuur. Achter de schermen is hard gewerkt om aansluiting te blijven vinden bij de behoefte van de inwoners van de gemeenten Midden-Drenthe en Meppel. 'Met deze nieuwe ontwikkeling heb ik daar alle vertrouwen in', zegt de teamchef.

 

Constructief overleg
Burgemeester Korteland van de gemeente Meppel: 'We hebben de afgelopen periode constructief overleg gevoerd met de politie over het zoeken van een geschikte nieuwe locatie voor de post in Meppel. De komende tijd zullen we dit samen verder uitwerken.'

 

Blij
Burgemeester Damsma van de gemeente Midden-Drenthe: 'We zijn blij dat een volwaardige politiepost voor Midden-Drenthe behouden blijft. Dat is ook steeds onze insteek geweest in de gesprekken die wij met de politie hebben gevoerd. We zijn nu in overleg om tot een goede locatie voor de politiepost te komen.'

 

Basisteam Zuidwest Drenthe wil op deze manier haar bereikbaarheid en nabijheid zichtbaar maken. Dat is een samenspel van meerdere factoren. Het gaat onder meer om de bereikbaarheid van de wijkagenten, de locaties van de politieposten, de openingstijden en onze telefonische en digitale bereikbaarheid. Groenewoud: 'Wat dat betreft kunnen burgers langskomen op de politiepost of contact zoeken via social media. Bovendien streven wij ernaar om als politie steeds vaker en flexibeler naar mensen op locatie te gaan, omdat goede dienstverlening en laagdrempelig contact met mensen voorop staat.'

Kent u, of bent u de eigenaar van deze fiets?

Gemaakt: Zondag, 30 juni 2019 17:06

ASSEN- Afgelopen donderdag heeft de politie op heterdaad een verdachte aangehouden voor een poging tot inbraak. In verband met dit onderzoek is de politie op zoek naar de rechtmatige eigenaar van deze fiets.


Kent u, of bent u de eigenaar van deze fiets? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.


Registratienummer: 2019164331

Politie Emmen zoekt getuige van aanrijding op fietspad

Gemaakt: Zondag, 30 juni 2019 17:13

EMMEN - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding welke plaats heeft gevonden op vrijdag 28 juni 2019 omstreeks 14:45 uur op het fietspad tussen Emmerhout en Angelslo in Emmen.

 

Bent u of kent u een getuige? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 ovv 2019166448.

Bewoner agressief tegen brandweer bij woningbrand in Emmen

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 16:41

EMMEN - De brandweer van Emmen werd in de nacht van zondag op maandag rond één uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Calthornerbrink in Emmen.

 

Toen de brandweer ter plaatse kwam en de woning binnen wilde treden werd de bewoner agressief. Volgens de bewoner was de brand al uit maar de brandweer wilde toch nog een nacontrole uitvoeren ook omdat het een flatwoning betrof. Nadat er meerdere politie-eenheden ter plaatse waren gekomen, kon de brandweer een nacontrole uitvoeren. De bewoner was in de tussentijd gevlucht voor de politie. Wat er in brand heeft gestaan is nog onbekend.

Alleen op pad? Zorg dat je identiteit geen zoektocht wordt

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:26

REGIO - Na de onwel wording van een vrouw dit weekend, riep de politie mensen op om te helpen met het vaststellen van haar identiteit. Dit duurde bijna de hele dag, waarna ze de familie konden informeren. Dit incident maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat je identificeerbaar bent als je alleen op pad bent. In het belang van jezelf en je familie, maar ook voor het krijgen van de juiste medische zorg.


Wat kun je doen?
Op je mobiel kun je ICE nummers installeren. Dit betekent: In Case of Emergency. Via ICE weten hulpverleners zelfs bij een vergrendelde mobiel wie ze moeten bellen bij een noodgeval. Check bij je provider hoe je ICE kunt installeren. Ben je alleen onderweg zonder mobiel? Zorg dan in ieder geval dat je een identificatiebewijs bij je hebt.

 

ICE-nummer instellen op iOS

  • Open de applicatie Gezondheid.
  • Onderin vind je vier tabbladen. Ga naar het tabblad 'Medische ID'.
  • Maak een medische ID aan. Hier vul je zaken in als medische aandoeningen, allergieën en reacties, medicijngebruik, bloedgroep en aantekeningen. Als je verder naar beneden scrolt vind je de optie 'Voeg contactpersoon toe'. Hier selecteer je je noodcontact.

 

Zorg dat helemaal bovenin de optie 'Toon bij vergrendeling' is ingeschakeld. Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens druk je op Gereed (rechts bovenin).

 

ICE-nummer instellen bij Android

  • Ga naar Contacten en selecteer Groepen. Hier vind je de optie 'ICE-contact bij nood'. Druk op de knop 'Contact toevoegen'.
  • Kies 'Contact noodgevallen'. Selecteer één van je bestaande contacten, of maak een nieuw contactpersoon aan. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

 

Een hulpverlener of omstander kan nu vanaf het vergrendelscherm contact met deze persoon opnemen. Hij of zij sleept het slot-icoontje omhoog en kiest voor 'Noodoproep'. Daar kunnen zij een noodnummer invoeren of ICE-contactpersoon selecteren.

 

Niet alle Android-toestellen beschikken over de ICE-functie. Heb jij zo'n smartphone? Dan kun je een beroep doen op één van de vele ICE-applicaties uit de Google Play Store, zowel gratis als betaald. De meeste hebben bovendien de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen, bijvoorbeeld over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep, sms versturen of donorcodicil.

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Assen

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 19:19

ASSEN - In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni omstreeks 01.30 uur, heeft er een mishandeling plaatsgevonden aan de Brinkstraat in Assen. Dit was ten tijde van het TT Festival, bij het podium voor de rechtbank. Hierbij is er een conflict ontstaan tussen een jongen en een groepje jongens, waarbij de jongen zwaar mishandeld is.

 

Één van de jongens in de groep was een lange jongen, haar achterover en een witte blouse. Heeft u iets gezien wat ons kan helpen in deze zaak, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Nepvuurwapen en gestolen verkeersbord aangetroffen bij mannen in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 19:58

EMMER-COMPASCUUM - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden in Emmer-Compascuum. Daarbij werd een nepvuurwapen en een gestolen verkeersbord aangetroffen.

 

De politie kreeg een melding dat er geschoten zou zijn aan de Gruintendwarsweg. Meerdere agenten reden vervolgens met grote spoed naar Emmer-Compascuum. Bij mogelijk vuurwapengevaarlijke personen neemt de politie altijd het zekere voor het onzekere en gaan meerdere auto's ter plaatse. Drie verdachten, een 23-jarige man en een 21-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn en een 19-jarige man uit Emmer-Compascuum, werden aan de Gruintendwarsweg in twee auto's aangetroffen en aangehouden. In een van de auto's van de verdachten werd een nepvuurwapen gevonden. In de andere auto werd een gestolen verkeersbord, een zogeheten Hunebed Highway-bord, aangetroffen.

 

Het nepvuurwapen en het verkeersbord zijn in beslaggenomen.

Brandweer opnieuw naar woning aan de Calthornerbrink in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 02 juli 2019 16:45

EMMEN - De brandweer is dinsdagmiddag opnieuw uitgerukt voor een brand in een flatwoning aan de Calthornerbrink in Emmen. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan.

 

Het gaat om dezelfde woning waar afgelopen zondagnacht ook al brand was. Wat er precies in brand stond is niet bekend. Er was niemand meer in de woning.

 

De brandweer had het vuur snel onder controle. Opnieuw kwam de politie met grote spoed met drie voertuigen ter plaatse. Ze doorzochten de woning en in de omgeving werd gezocht naar de bewoner, deze werd vanmiddag niet aangetroffen. Ook waren mensen van woningstiching Domesta aanwezig.

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Inbraken in bedrijfsbussen Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 05 juli 2019 17:48

COEVORDEN - In de nacht van maandag 1 juli op dinsdag 2 juli hebben er aan de Sint Jansstraat tussen 22.00 uur en 08.00 uur diefstallen uit bedrijfsbussen plaats gevonden. In totaal bleken er uit 4 bedrijfsauto's diefstallen gepleegd te zijn. Er is onder meer een zonnebril, een jerrycan met diesel en een pakje shag weggenomen.


De politie is een onderzoek gestart. Mocht u meer informatie over deze inbraken hebben dan hoort de politie dit graag via telefoonnummer 0900-8844.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

  • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
  • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
  • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

Politie Meppel waarschuwt voor diefstal scootmobiel

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:46

MEPPEL - Donderdagavond 4 juli is er een scootmobiel gestolen in Meppel, aan de Heinsiusstraat voor de flatwoningen. Van 5 op 6 juli is er wederom een diefstal geweest van een scootmobiel uit een appartementencomplex aan de Touwstraat in Meppel.

 

Heeft iemand iets gezien neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 8844. Wees alert op uw scootmobiel.

Stijging aantal faillissementen in Drenthe over 1e kwartaal 2019 t.o.v. 1e kwartaal 2018

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 16:00

Toen vanaf 2008 de kredietcrisis uitbrak, steeg het aantal faillissementen in Nederland in rap tempo. Maar zoals na elke crisis, gloort er altijd weer licht achter de horizon. Vanaf 2013 keerde het economische tij en zette de daling van het aantal faillissementen in. We zagen in Nederland de vijf daaropvolgende jaren telkens een flinke daling. Ook in 2018 was er landelijk een trend van een daling, maar de verwachting is een trendbreuk in 2019, waarin weer een stijgende lijn te zien zal zijn. Reden hiervoor zijn vooral de spanningen rondom de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en de onduidelijkheid rondom de Brexit.

Grote verschillen tussen provincies
Hoewel er landelijk nog steeds een daling van het aantal faillissementen waar te nemen is, zijn de verschillen per provincie groot. Flevoland kende in het 1e kwartaal van 2019 een spectaculaire daling t.o.v. het 1e kwartaal van 2018, met een daling van 37%. Ook Groningen en Overijssel hadden een daling van meer dan 20%. Maar er zijn ook provincies waar het aantal faillissementen over het 1e kwartaal is toegenomen. Koploper is de provincie Limburg die ten opzicht van het 1e kwartaal een stijging kende van 49%. Ook de provincie Drenthe deed het slecht en was er in het 1e kwartaal 2019 een stijging van 18% te zien.

Drenthe gaat niet mee in de landelijke economische groei
Al enkele jaren is een trend in Drenthe waar te nemen dat het weliswaar net zoals de rest van Nederland een economisch herstel ervaart, maar het herstel blijft achter ten opzichte van de rest van Nederland. Hetzelfde is waar te nemen in Limburg. Drenthe en Limburg blijken daarmee economisch de zwakste provincies van Nederland. Deze provincies hebben niet zoveel economische bedrijvigheid als de rest van Nederland, maar er is ook een andere oorzaak aan te wijzen. Een opvallende overeenkomst tussen Drenthe en Limburg zijn de demografische factoren. In beide provincies daalt het inwonersaantal. Jongeren trekken weg uit de dorpen en steden en ouderen blijven er wonen. De verwachte vergrijzing is vooral in Drenthe te zien. De verwachting volgens het CBS, is dat Drenthe in 2040 het hoogste aantal 65-plussers zal hebben.

Faillissement als dwangmiddel
Drentse bedrijven die het financieel moeilijk hebben lopen uiteraard het meeste risico op een faillissement, maar een faillissement kan ook als dwangmiddel ingezet worden. “Wanneer een schuldenaar niet betaald heb je als schuldeiser het recht om faillissement aan te vragen. Maar weet wel dat je met het aanvragen van een faillissement in de meeste geval je geld ook kwijt bent.”, aldus Jurgen Zuurman van De Voordeligste Deurwaarder. Als een schuldenaar echt weigert te betalen en er is geen dispuut over het schuldbedrag, dan kan het ook een vorm van dwangmiddel zijn om de schuldenaar aan het betalen te krijgen. Daarbij moet je ook een steunvordering krijgen, dus een leverancier of de belastingdienst die ook nog geld van schuldenaar moet krijgen. Soms helpt het om een betalingsregeling te treffen, want de meeste ondernemers willen natuurlijk niet failliet. Maar het kan ook een gok zijn en wil een ondernemer juist failliet gaan. In dit geval is het dan te hopen dat er voor de schuldeisers nog iets te halen valt bij een faillissement. 

 

Buurtbewoner blust brandende schutting achter woningen in Hoogeveen

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 16:51

HOOGEVEEN - Op zondagmiddag 7 juli is de brandweer van Hoogeveen met spoed uitgerukt voor een buitenbrand aan de Dokter van de Veldestraat.

 

Er bleek een tuinbank en een schutting tussen de tuinen achter twee woningen in brand te staan. Een buurman wist met een tuinslang de brand grotendeels te blussen. Hij klom via een ladder de tuin in. De hierna toegesnelde politie heeft een brandblusser gegeven waarna het vuur was gedoofd. Hierna heeft de brandweer een nacontrole gedaan en de verbrande resten nog even goed nat gemaakt.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Meerdere aanhoudingen voor drugshandel vanuit café in Assen

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 17:20

ASSEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli rond 03.00 uur een inval gedaan in een café aan de Rolderstraat in Assen. Reden hiervoor was dat er informatie was binnengekomen dat er mogelijk drugs gebruikt en gedeald zou worden vanuit de horecagelegenheid. In totaal zijn er 4 aanhoudingen verricht en is er naast een aantal geldbedragen een kleine hoeveelheid hard en softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.


Op het moment van de inval waren er zo'n 10 mensen in het café aanwezig. Tijdens een zoeking in het café is softdrugs aantroffen. Twee van de aanwezigen, een 31 jarige man uit Assen en een 33 jarige man uit Appingedam worden ervan verdacht drugs te dealen vanuit het café. Beiden zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Bij twee andere bezoekers werd harddrugs en een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Ook zij zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en nader onderzoek.

Natuurbrand Ter Horst snel onder controle

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 21:46

TER HORST - Maandagavond 8 juli omstreeks 20.15 uur is er brand uitgebroken in het natuurgebied Ter Horst bij Beilen.


Door snel optreden van de Beiler brandweer bleef de schade aan de natuur beperkt. De oorzaak van de brand is onbekend.

Vakantie moeder en zoon eindigt in ravage in Ommen

Gemaakt: Dinsdag, 09 juli 2019 14:46

OMMEN - De vakantie van een moeder en zoon is vandaag ruw ten einde gekomen. Rond het middaguur werd hun camper verwoest bij een ongeval op de Coevorderweg in Ommen. De vrouw uit het Drentse Havelte was net aan de vakantie begonnen met haar zoon die in Utrecht woont. Ze was onderweg naar een camperplaats en had na verkeerd te hebben gereden op aanwijzing van de navigatie haar Dethleffs camper net gedraaid. Ze wou vanaf de Coevorderweg weer de gelijknamige weg oprijden richting Ommen; bij de kruising waar deze overgaat in de Slagenweg. Ze zag een trekker aankomen uit de richting van Ommen, en was onder de indruk dat ze hier nog gemakkelijk voor kon optrekken. Echter bleek tijdens het oprijden dat de trekker aanzienlijk harder reed dan dat zij had ingeschat.

 

De bestuurder van de trekker remde met alle macht, maar kon de camper niet meer ontwijken. De trekker botste tegen de linker achterkant van de camper, en de machine aan de voorhefinrichting van de trekker boorde zich in de camper. Na de impact kantelde de trekker, en werd de camper de berm ingedrukt. Wonder boven wonder bleven zowel de inzittenden van de camper als de jongeman die de trekker bestuurde ongedeerd. Na aankomst van de hulpdiensten begon het wrak van de camper te kraken, en stortte het dak van het voertuig in. Het verkeer op de Coevorderweg en Slagenweg liep behoorlijk hinder op van de nasleep van het ongeval. Het verkeer kon door de politie gedeeltelijk voorbij het ongeval worden geleid, maar tijdens de bergingswerkzaamheden moest het verkeer een aantal keer volledig worden stilgezet. Met behulp van een kraantje van de gemeente en een lokaal afvalbedrijf zijn de resten van de camper opgeruimd.

Kluis met geld buitgemaakt bij inbraak in Westdorp

Gemaakt: Dinsdag, 09 juli 2019 15:41

WESTDORP - Op maandag 8 juli tussen 09.00 uur en 13.00 uur heeft er een woninginbraak aan de Schoonloërstraat in Westdorp plaatsgevonden.

 

Er is een raam aan de voorzijde van de woning geforceerd. De gehele woning is doorzocht. Er is een kluis met geld en andere persoonlijkheden weggenomen. De politie gaat er vanuit dat er een voertuig bij deze inbraak is gebruikt.

 

Mocht u iets over deze inbraak weten of mocht u in de buurt camera's hebben hangen, dan hoort de politie dit graag via telefoonnummer 0900-8844.

Jongeren gooien stenen naar trein in Assen

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 17:54

ASSEN - Dinsdagavond, omstreeks 21.15 uur, werd er door de NS gemeld dat er 4 getinte jongens van rond de 20 jaar oud, stenen gooiden naar de passerende treinen. Hierdoor zijn er verschillende ramen vernield.


Deze jongens waren allen donker gekleed en stonden bij een wandelpad langs het spoor ter hoogte van de Amelterhout.


Weet u wie deze jongens zijn, heeft u deze jongens gisteravond op die plek gezien en/of heeft u hen deze vernielingen zien plegen? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Vijf elektrische fietsen gestolen uit ondergrondse parkeerkelder is Assen

Gemaakt: Vrijdag, 12 juli 2019 16:24

ASSEN - Tussen donderdag 11 juli 16.30 uur en vrijdag 12 juli 08.30 uur zijn er 5 elektrische fietsen uit een ondergrondse parkeerkelder van een appartementencomplex aan de Vaart NZ in Assen gestolen. Vermoedelijk zijn de fietsen via de auto - uitgang aan de kant van Het Kanaal meegenomen.


De fietstassen zijn in het bosje achter de Burgemeester Agterstraat aangetroffen. Vanmiddag is er een fiets aan de Obrechtlaan in de bosschages terug gevonden.


Het betreffen een zilverkleurige Sparta damesfiets, een grijze Sparta damesfiets, een zwarte Cannondale E Serie fiets en een blauwe Qwic Trend Mn fiets. Allen stonden op slot en stonden er zonder accu's.

 

Mocht iemand meer van deze diefstallen weten of kennis hebben van het feit waar deze fietsen op dit moment zijn, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

Zes aanhoudingen in onderzoek naar georganiseerde hennepteelt

Gemaakt: Dinsdag, 16 juli 2019 16:51

ASSEN - Dinsdag zijn er zes personen aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. Er zijn drie zoekingen in Assen (2 woningen en een growshop ) geweest. Er werden onder meer een hennepkwekerij en hennepdrogerij aangetroffen. Er zijn diverse goederen in beslag genomen.

 

Grootegast aanleiding onderzoek
Op 15 januari j.l. werd er een hennepkwekerij met een grote hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen in een boerderij aan de Tenten in Grootegast. Er zijn toen twee verdachten aangehouden. In het onderzoek dat daarna volgde kwamen deze zes aangehouden verdachten in beeld.

 

Aanhoudingen
Vandaag, dinsdag 16 juli, zijn de verdachten aangehouden; een 72-jarige man, een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Assen, een 29-jarige vrouw en een 33-jarige man uit de gemeente Het Hogeland en een 53-jarige vrouw uit Hoogezand. Uit onderzoek moet blijken wat ieders rol is in dit onderzoek.

 

Hennepkwekerijen
Er werd een hennepkwekerij, een hennepdrogerij en hennepstekken aangetroffen. Aan de Kerspellaan in Assen troffen agenten een kleine kwekerij aan met ongeveer 100 planten. Er was sprake van diefstal van stroom. Daarnaast is er ook een zoeking gedaan in een bedrijfspand aan de Amerikaweg. Daar werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen, die gebruikt kunnen worden voor de aanleg van hennepkwekerijen c.q. hennepteelt. De kwekerij en drogerij worden geruimd.

 

In beslag genomen spullen
Tijdens de doorzoekingen zijn onder andere een vuurwapen met munitie, een hoeveelheid gedroogde hennep, gouden sieraden, contant geld en de gehele inhoud van de growshop (faciliteren hennepteelt) in beslag genomen. Tevens werd er beslag gelegd op een tweetal woningen in Assen en Foxhol.

Vrouw (65) uit Emmen aangehouden voor betrokkenheid versturen dreigbrieven

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:07

EMMEN - Woensdagochtend heeft de politie een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. Zij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het opmaken en versturen van dreigbrieven aan ondernemers en bestuurders die betrokken zijn/waren bij de aanleg van windmolenparken.

 

In haar woning in Emmen heeft de politie gisteren een zoeking verricht. Het onderzoek naar de bedreigingen rondom de aanleg van windmolenparken is hiermee nog niet afgerond.

1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteit

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:16

NEDERLAND - Aankoopfraude, stalking en identiteitsfraude. In 2018 waren ruim 1,2 miljoen mensen slachtoffer van deze en andere vormen van digitale criminaliteit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar digitale veiligheid en criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De politie werkte actief mee aan het onderzoek onder 38.000 personen. 'Voor een goede aanpak van digitale criminaliteit is een nauwkeurig beeld van wat er in de buitenwereld speelt onmisbaar', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. 'Daarbij gaat het niet alleen om het totaalbeeld aan incidenten, maar ook om de impact op slachtoffers en inzicht in het aangifte- en meldgedrag. Het helpt ons om te bepalen of we onze aandacht op de juiste dingen richten.' Lees hier meer over de uitkomsten van het CBS-onderzoek.

 

Betere informatiepositie
'Dit werkveld is relatief nieuw en ontwikkelt zich continu', vertelt Van der Plas. 'De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn een waardevolle aanvulling op onze informatiepositie. Die is voor een belangrijk deel gebaseerd op de aangiftes die worden gedaan. En dat doet lang niet iedereen, blijkt ook uit dit onderzoek. Het onderstreept dat we ons dus moeten blijven richten op het verlagen van de drempel en het verruimen van de mogelijkheden om aangifte te doen', vervolgt hij. 'Dat doen we bijvoorbeeld door internetaangifte voor veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit mogelijk te maken. Daar wordt nu hard aan gewerkt.'

 

Meer dan opsporen alleen
Het is voor het eerst dat het complexe thema van slachtofferschap van digitale criminaliteit onder burgers in brede zin is onderzocht. Zo is er ook gekeken naar de kennis van internetgebruikers op het gebied van hun digitale veiligheid en de maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Ook op dat gebied valt er nog wel wat te winnen. 'De aanpak van digitale criminaliteit gaat verder dan opsporen alleen', legt Theo van der Plas uit. 'Andere interventies – zoals het verstoren van de criminele praktijken of preventie – zijn soms minstens zo effectief. Informatie over de omvang van fenomenen of de werkwijze van criminelen is nodig om maatregelen te kunnen nemen of anderen – zoals de internetgebruiker zelf – daartoe in staat te stellen. Een goed voorbeeld is de samenwerking met Marktplaats en de banken, in de strijd tegen phishing. Met elkaar moeten we het ook online veilig houden.'

Zeer grote brand in hal van papier recyclingbedrijf in Staphorst

Gemaakt: Donderdag, 18 juli 2019 01:22

STAPHORST - De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag 18 juli uitgerukt voor een zeer grote brand bij Huhtamaki aan de Industrieweg in Staphorst.

 

De brand werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. De hal vol met papier staat inmiddels volledig in brand. De brandweer is veel voertuigen ter plaatse en heeft inmiddels door opgeschaald naar GRIP 1. Het pand is niet meer te redden. De brandweer zet in op beschermen van de omliggende panden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

De brand zorgt ook voor rookoverlast in Drenthe. Om 02:00 uur was de brand onder controle. Het nablussen duurt nog tot in de loop van de dag. Bij rookoverlast: sluit deuren en ramen en zet ventilatie uit.