Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:16:26 P (bnn-01) Br Bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Langewijk Nieuw-roden 038066 038293... Prio Eenheid | Brandweer Drenthe (Onbekende code)
zaterdag 06 maart 2021

Archief

Scooterrijder gewond naar ziekenhuis na aanrijding in Nieuw-Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 14 oktober 2020 16:18

NIEUW-AMSTERDAM - Op de Berkenstraat in Nieuw-Amsterdam is woensdag 14 oktober een scooterrijder in botsing gekomen met een auto.. De scooterrijder is na onderzoek in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met onbekend letsel. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.


Hoe het ongeval kon gebeuren moet onderzoek van de politie uitwijzen. De scooter en de auto raakten beiden beschadigd

Voorbijgangers treffen verlaten kampvuur aan in bos Baggelhuizerplas Assen

Gemaakt: Donderdag, 15 oktober 2020 16:13

ASSEN - Donderdagmorgen 15 oktober rond 11.40 uur is de brandweer gestuurd naar de Baggelhuizen in Assen. Oplettende voorbijgangers troffen brandend hout aan en hebben de brandweer gebeld.

 

Het hout is waarschijnlijk aangestoken en achtergelaten. De brandweer heeft de takken uit elkaar gehaald en geblust. Door de brand kwam er veel rook vrij door het bos. De laatste tijd zijn daar vaker brandjes, waarschijnlijk aangestoken.

Patient GGZ-instelling aangehouden na dood medebewoner

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 15:18

ZUIDLAREN - De politie heeft donderdagavond een bewoner van een GGZ-instelling aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een medepatiënt.


Deze werd donderdagavond dood in zijn kamer aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en er is direct een nader onderzoek gestart.

Fietsster gewond bij botsing met personenauto in Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 15:35

COEVORDEN - Vrijdagmorgen 16 oktober rond 11.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Oostersingel in Coevorden.

 

Een fietsster raakte gewond na aanrijding met een personenauto. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 21:34

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Partij banden gedumpt in bos bij Gees

Gemaakt: Dinsdag, 20 oktober 2020 00:43

GEES - Tussen zaterdag 17 oktober 17:00 uur en zondag 18 oktober 17:00 uur is een aanzienlijke hoeveelheid oude banden, enkele met roestige velg, in het bos gedumpt bij Gees.

 

De politie komt in contact met getuigen die kunnen helpen om de dader(s) te achterhalen. Dit strafbare feit betreft "op of in de bodem brengen van afvalstoffen" wat strafbaar is gesteld in artikel 10.2 wet milieubeheer.

Geen idee wat je met je vakantieweek gaat doen? Lees onze tips!

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 17:27

Wanneer je weer een weekje vrij hebt na maandenlang hard te hebben gewerkt, is het wel zo fijn wanneer je daar ook een beetje van kunt gaan genieten. Voor veel mensen is het dan een goed idee om op vakantie te gaan, maar in het huidige Corona tijdperk is dat misschien niet zo makkelijk als je graag zou willen. Daarom hebben we een aantal tips voor je opgeschreven die je kunt gebruiken om toch van je vakantie te genieten, ook al kun of wil je niet naar het buitenland toe. Lees dus gauw door en ontdek ze allemaal!

 

Naar een groepsaccommodatie toe gaan

Een Groepsaccommodatie Drenthe kan ontzettend gezellig zijn. Je hoeft er niet met 30 man in, maar kunt je binnen de geldende maatregelen ook met een groter groepje prima vermaken. Even weg met je grote gezin of alle leden van je studentenhuis, bijvoorbeeld! Met een groepsaccommodatie kun je dat gewoon doen, je ontzettend goed vermaken en zo je vakantiedagen goed besteden. 

 

Naar een hotel in een leuke stad

Momenteel zijn er minder toeristen in het land, waardoor hotels niet zo snel vol zitten. Het gevolg hiervan is dat veel hotels ruimte hebben, ook in de drukke periodes. Bovendien liggen de prijzen voor een overnachting nu ook aanzienlijk lager, eveneens omdat hotels het nu eenmaal moeilijker hebben en niet zo snel meer vol geraken. Boek dus eens een wat luxer hotel in een leuke stad. Ook al doe je dit maar voor enkele dagen of een weekendje, het is een ervaring op zich en je zult er ongetwijfeld veel plezier aan beleven! 

 

Kamperen

Sommigen vinden het al snel te koud om te kamperen, maar wanneer je een echte natuurliefhebber bent zul je snel ontdekken hoe leuk het kan zijn om in het najaar te kamperen. Het is ongelooflijk rustig op campings, waardoor de natuur om je heen veel meer de vrije loop kan gaan. Dit betekent dat je veel meer eekhoorntjes, konijntjes en misschien zelfs reeën zult tegenkomen dan bijvoorbeeld in de zomer het geval is. Overdag kun je lekker gaan wandelen of op een andere manier van de buitenlucht genieten, waarna je ’s avonds lekker met een warme drank tegen het kacheltje aan kunt kruipen. Zo kom je echt helemaal tot rust tijdens je vakantie, zelfs met kamperen in het najaar! We raden je aan om dit echt eens een eerlijke kans te geven.

Vrachtwagenchauffeur ramt luifel van de Jumbo in Gieten

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 17:31

GIETEN - Woensdagmiddag kreeg een chauffeur de schrik van zijn leven toen hij zijn truck wilde parkeren voor de Jumbo in Gieten om te gaan lossen. Omdat er een nieuw laad/los perron wordt aangelegd moeten de leveranciers tijdelijk voor de winkel lossen. De chauffeur draaide de stoep over en moest even een paar voetgangers in de gaten houden die naast de auto liepen.

 

Tja en als je naar beneden kijkt dan zie je boven iets. Met tot gevolg dat hij zijn bovenste gedeelte van de cabine stuk reed tegen de overkapping van de Jumbo.

 

Gelukkig raakte er niemand gewond. Aan de gevel was weinig schade, maar de truck des te meer.

Hardlopers aangereden door snorfietser langs kanaal in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 21:33

EMMER-COMPASCUUM - Op het Hoofdkanaal OostZijde in Emmer-Compascuum vond dinsdagavond een ongeval plaats. Op de aangegeven locatie was een bestuurder met zijn snorfiets onderuit gegaan nadat hij in botsing was gekomen met moeder en dochter die aan het hardlopen waren.


Alle personen zijn onderzocht op letsel maar iedereen kon zijn weg vervolgen. Draag dus in het donker lichte opvallende kleding!

Bom uit tweede wereldoorlog aangetroffen in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 17:49

HOOGEVEEN - Donderdagmiddag 22 oktober rond 14.20 uur aan de Toldijk in Hoogeveen vonden mensen tijdens graafwerkzaamheden een vreemd voorwerp.

 

De Explosieven Opruimingsdienst van defensie kwam ter plaatse om de bom veilig te stellen. Vlakbij het bouwterrein loopt een treinspoor. Treinen die langs het terrein rijden, hebben het signaal gekregen om daar tijdelijk vaart te minderen.

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Politie zoekt bestuurder van auto die slachtoffer zware mishandeling heeft afgezet bij snackbar Royal in Coevorden

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 20:27

COEVORDEN - De politie in Coevorden is op zoek naar de identiteit van de bestuurder die op zondag 11 oktober 2020 omstreeks 23:00 uur een slachtoffer van een zware mishandeling heeft meegenomen ter hoogte van Training factory in Coevorden aan de Monierweg.

 

Deze bestuurder van de auto, reed vermoedelijk in een klein donker blauwe/ zwarte Renault. De bestuurder was een jonge jongen, ongeveer 18 jaar oud. Deze bestuurder heeft het slachtoffer afgezet bij snackbar "Royal" en is richting de Marechaussee Brigade gereden en vermoedelijk zijn weg vervolgd richting Duitsland.

 

Herken jij jezelf als deze bestuurder of herken je iemand die voldoet aan dit signalement in combinatie met dit voorval en deze personenauto, neem dan alstublieft contact met de politie via 0900-8844.

Fietser gewond bij aanrijding op kruising in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 07:31

EMMEN - Op de kruising Hondsrugweg met de Rondweg N391 in Emmen vond vrijdagochtend rond zeven uur een ongeval plaats. Politie en ambulance kwamen naar de opgegeven locatie.


Op kruising kwam een bestelbus en een fietser met elkaar in botsing. De fietser raakte hierbij gewond en is voor onderzoek in de ambulance. De fietser is na onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Over de exacte toedracht van het ongeval zal de politie een onderzoek doen. De weg is tijdelijk afgesloten.

Erehaag in Eelde voor overleden Bennie Stroetinga (19)

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 15:47

EELDE - Honderden mensen waren vrijdagmorgen 23 oktober aanwezig in Eelde voor de overleden 19-jarige Bennie Stroetinga. Vrienden, bekenden en andere belangstellenden vormden een erehaag en applaudisseerden toen de rouwauto stapvoets voorbijreed. Ook werden er fakkels met bengaals vuurwerk aangestoken.


Bennie Stroetinga kwam om het leven na een auto-ongeluk in Donderen op 9 oktober. Hij is met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij raakte ernstig gewond en is een week later in het ziekenhuis overleden.

Grote klap voor VV Actief

Naast speler van Actief 7 was hij betrokken bij de Sinterklaas activiteiten in het dorp en Actief en eerder als begeleider bij het G-team.

 

Zie ook:

Bromfietser zwaargewond bij aanrijding met auto op kruising in Assen

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 18:17

ASSEN - Bij een botsing tussen een auto en een bromfiets op de Wiltonstraat in Assen is vrijdagmiddag een bromfietser, een man, gewond geraakt.

 

Het ongeval vond plaats op de kruising van de Wiltonstraat met de Blijdensteinstraat. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De bromfietser is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Automobilist gewond na botsing tegen boom in Emmen

Gemaakt: Zondag, 25 oktober 2020 16:37

EMMEN - Bij een eenzijdig ongeluk aan de Boslaan in Emmen, is een autobestuurder gewond geraakt. De man reed zondagmorgen rond tien uur tegen een boom, vlakbij de wijk Emmerschans.

 

De man is door de hulpdiensten uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance. De chauffeur zat alleen in de auto en de oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Vrouw gewond bij ongeval met quad in Gasselte

Gemaakt: Zondag, 25 oktober 2020 17:46

GASSELTE - Bij een eenzijdig ongeval met een quad op het Herenkampsweg in Gasselte is een vrouw uit Drouwen, de bijrijder, gewond geraakt. De bestuurder, een man uit Borger, raakte de macht over het stuur kwijt en belandde met de quad naast de weg in de sloot.

 

Volgens de bestuurder die reed van Gasselte over de Herenkampsweg naar de Herenkampsdwarsweg blokkeerden de voorwielen van de quad bij het afremmen voor de splitsing. Beiden vlogen van de quad en kwamen op de weg terecht. De jonge vrouw raakte hierbij gewond.

 

De bestuurder was sinds zaterdag in het bezit van de quad. De quad raakte beschadigd aan de stuur inrichting.

 

De man raakte niet gewond. De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht.

Auto belandt in greppel Nieuw-Balinge, bestuurder niet meer aanwezig

Gemaakt: Zondag, 25 oktober 2020 21:59

NIEUW BALINGE - Zondagavond 25 oktober rond 21.00 uur is een auto in de greppel beland aan de Hoogeveenseweg - N374 in Nieuw-Balinge. Hulpdiensten rukten groots uit. Ook een traumateam werd opgeroepen om het ambulancepersoneel te assisteren maar bleek niet nodig. De bestuurder van de auto was na het ongeval uit de auto gevlucht.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Een bergingsbedrijf zal de auto uit de greppel halen en meenemen. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er exact gebeurd is.

Traumahelikopter naar Tweede Exloërmond voor hulp bij bedrijfsongeval

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 15:57

TWEEDE EXCLOËRMOND - Bij een bedrijfsongeval aan het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond is maandagmorgen 26 oktober één persoon gewond geraakt.

 

Meerdere hulpdiensten kwam ter plekke, waaronder twee ambulances en een traumahelikopter. Volgens een fotograaf die ter plekke was, zou het om een beknelling gaan. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Automobilist ramt schutting van woning in de wijk Pitteloo in Assen

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 15:06

ASSEN - Dinsdagmiddag 27 oktober kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een ongeval / beknelling aan het Rhônepad in de wijk Pitteloo in Assen. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen om hulp te verlenen.


Zoals het nu lijkt is een auto vanaf een parkeerplaats door een schutting gereden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij dit ongeval.

Psycholance Drenthe mag dóór in 2021

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 16:08

DRENTHE - De in 2017 als pilot gestarte Drentse Psycholance blijft rijden in 2021. De pilotperiode loopt eind dit jaar af. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft besloten geld beschikbaar te stellen voor de Psycholance. De zorg voor het vervoer van personen met verward of onbegrepen gedrag kan hiermee voortbestaan.

 

In Drenthe wordt sinds 2017 intensief samengewerkt tussen GGZ Drenthe, UMCG Ambulancezorg, Politie, GGD Drenthe en de Meldkamer Noord-Nederland. In dat jaar zijn de spoedpoli GGZ Drenthe en de Psycholance gestart. Personen met verward gedrag komen nu sneller en op een passende wijze, direct bij de juiste instantie. Daarnaast zijn zowel het aantal politieritten als het aantal ambulanceritten voor personen met verward of onbegrepen gedrag gedaald.


Gemiddeld worden jaarlijks ruim 950 ritten uitgevoerd door de Psycholance. Hiervan is 30% urgent of spoedeisend vervoer.

 

Samenwerking Groningen
Sinds kort rijdt in Groningen volgens hetzelfde model ook een Psycholance. Vanzelfsprekend wordt intensief samengewerkt zodat voor beide noordelijke provincies nu goede voorzieningen zijn voor deze vorm van dienstverlening.

Grote uitslaande brand in woonboerderij met rieten kap in Zweeloo

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 17:40

ZWEELOO - Dinsdagmiddag 27 oktober rond 16.45 uur was grote brand ontstaan in een woonboerderij met rieten kap aan het Klooster in Zweeloo.

 

De vlammen sloegen uit het dak bij aankomst van de brandweer, waarna er direct groots werd opgeschaald. De brand zou ontstaan zijn in de schoorsteen van de woning. Of er personen gewond zijn geraakt, is nog onduidelijk.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Bestelbus PostNL raakt van de weg en belandt tegen boom in Assen

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 15:31

ASSEN - Een busje van PostNL is woensdagmiddag 28 oktober van de weg geraakt en frontaal tegen een lantaarnpaal en boom gereden. Het ongeval gebeurde volgens 112 Meldingen Drenthe rond 12.40 uur op de Thorbeckelaan in Assen.

 

De pakketbezorger raakte bij het ongeval ernstig gewond. De bus heeft een lantaarnpaal en een boom volledig uit de grond gereden. Het is nog niet bekend waardoor het ongeval plaatsvond, vermoedelijk is de bestuurder onwel geworden.

Inwoner van Emmen aangehouden in Hardenberg met veel sleutels, politie zoekt eigenaren

Gemaakt: Donderdag, 29 oktober 2020 16:14

HARDENBERG - Vrijdagmiddag 23 oktober omstreeks 16.45 kregen politieagenten de melding om te gaan naar een verzamelgebouw aan de Parkweg in Hardenberg. Aldaar zou een man bezig zijn om een slot te forceren. Onderweg naar de melding werd de man aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er inderdaad een slot was geforceerd. De man, een 34 jarige inwoner van Emmen werd aangehouden.


Die dag werd ook een auto aangetroffen, welke verduisterd bleek te zijn. De 34-jarige man had de autosleutel van deze auto in zijn bezit. In de auto troffen agenten erg veel sleutels aan. Een deel van deze sleutels heeft de politie inmiddels kunnen herleiden naar de rechtmatige eigenaar. In veel gevallen bleek dat er sprake was geweest van een insluiping / inbraak voornamelijk in de omgeving Hardenberg / Coevorden.


Momenteel heeft de politie nog veel sleutels waarvan er (nog) geen eigenaar bekend is. Deze sleutels staan op de foto. De politie zoekt dus de rechtmatige eigenaren! Herken je de sleutel(s) neem dan contact op via 0900-8844.

Hoogtebalk komt tegen sprinklerinstallatie van parkeergarage in Hoogeveen met waterballet als gevolg

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 17:59

HOOGEVEEN - Zaterdagmiddag 31 oktober rond 14.50 uur is bij parkeergarage De Kaap een sprinklerinstallatie afgegaan nadat de hoogtebalk tegen de sprinkler klapte aan de Notaris Mulderstraat in Hoogeveen.

 

Vermoedelijk is een te hoog voertuig tegen de hoogtebalk gereden waardoor de sprinkler geraakt werd. De brandweer heeft nog een controle in de parkeergarage uitgevoerd. Bij de ingang van de parkeergarage staat een flinke plas met water.

Traumahelikopter ingezet voor gewond kind in Pesse

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 16:17

PESSE - Zondagmiddag 1 november werd een traumahelikopter ingezet voor een ongeval waarbij een kind gewond raakte aan de Veldbrake in Pesse.

 

Het kind zou gewond zijn geraakt op een glijbaan. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Het traumateam werd per helikopter ingevlogen om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het jonge slachtoffer werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Bezorger in witte Opel Movano bestelbus overvallen in Emmen

Gemaakt: Maandag, 02 november 2020 16:46

EMMEN - Een bezorger is zaterdagavond 31 oktober rond 18.30 uur overvallen aan de Boerschaplaan in Emmen.

 

Toen hij rond dat tijdstip in zijn witte Opel Movano bestelbus op de Boerschaplaan aankwam om een bestelling af te leveren, werd hij door meerdere personen overvallen en bedreigd. Daarbij is mogelijk gebruik gemaakt van een vuurwapen. De verdachten hebben de bus na de overval achtergelaten in Barger-Oosterveld.

 

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die op zaterdagavond tussen 18.30 en 20.30 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Boerschaplaan en in de wijk Barger-Oosterveld. Daarnaast zijn ze op zoek naar camerabeelden waarop mogelijk iets te zien is van de overval en de verdachten.

 

Heeft u iets gezien of heeft u wellicht andere informatie die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844.

Fietser komt om het leven na aanrijding op de N377 bij Coevorden

Gemaakt: Dinsdag, 03 november 2020 16:16

COEVORDEN - De N377 tussen De Krim en Coevorden is dinsdag 3 novmber in beide richtingen afgesloten geweest na een ernstig ongeval. Een fietser werd aangereden door een automobilist. De fietser is hierbij om het leven gekomen

 

Het ongeluk gebeurde op het punt waar de N377 de Nieuwe Dijk kruist. Er is een traumahelikopter bij de plek van het ongeluk geland. De Verkeers Analisten van de politie (VOA) doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Grote brand in schuur aan de Zanddijk in Roswinkel

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 05:50

ROSWINKEL - Aan de Zandijk in Roswinkel brak rond vijf uur donderdagmorgen een brand uit in een schuur bij een woning. Meerdere brandweer korpsen werden opgeroepen zoals Emmer-Compascuum, Tweede Exloermond, Emmen en Ter Apel.


Volgens de Veiligheids Regio Drenthe zouden er geen mensen meer in de schuur zijn. Wat zich in de schuur bevond is niet bekend. Over de oorzaak van de brand kon nog niets worden meegedeeld.