Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:10:38 (inci-02) Dienstverlening (meting: Koolmonoxide/co) Vorenwolde Ruinerwold 039033 Prio Middel Eenheid | Ruinerwold - TS 65-11 Brandweer De Wolden Drenthe
maandag 17 december 2018

VRIJDAG 10|08

Wateroverlast in Paterswolde door gesprongen leiding

Bij de Corsohal hebben de mensen die op dat moment aan het werk waren voor het Corso zich ingezet om de wateroverlast tegen te gaan en spullen veilig te stellen

PATERSWOLDE - Door een gesprongen leiding bij het rioolgemaal van de gemeente Tynaarlo aan de Industrieweg in Paterswolde zijn gisteravond de Corsohal, een schuur en het nabijgelegen volkstuinencomplex ondergelopen. Ook op de wegen lag rioolwater.


Het lek is ontstaan door een barst in de leiding van een buffer. De buffers worden gebruikt om rioolwater tijdelijk op te slaan. Het gaat dan om zowel vuil- als regenwater.


Zodra het probleem bekend was is de pomp die de buffer volpompt met het rioolwater uitgezet. Daarna liep het water op de meeste plaatsen snel weg. Bij de Corsohal hebben de mensen die op dat moment aan het werk waren voor het Corso zich ingezet om de wateroverlast tegen te gaan en spullen veilig te stellen.


De wegen zijn inmiddels schoongeveegd en een medewerker van de gemeente is bij het grootste deel van de omwonenden langs geweest. Sommigen hebben geen wateroverlast gehad. Waar dit wel het geval is kunnen mensen contact opnemen met hun verzekeraar.


Vragen? Bel de gemeente via het algemene nummer 0592 266-662.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines