Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:47:22 (inci-08) Ongeval Buiten (meting: Aardgas Lekkage) Oostereind Grolloo 038531 Prio Hoog Eenheid | Chauffeurs B Brandweer Assen Drenthe
zondag 18 augustus 2019

DINSDAG 12|02

Aandacht voor overval Drouwenerveen in Opsporing Verzocht

Een 38-jarige man werd gewond in het pand achtergelaten

DROUWENERVEEN - Vanavond besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de gewapende overval die zondagavond in een woning aan de Zuideind in Drouwenerveen heeft plaatsgevonden. Een 38-jarige man werd gewond in het pand achtergelaten. Vanwege het gepleegde geweld en de ernst van het strafbare feit heeft de politie een rechercheteam (Team Grootschalige Opsporing) op deze zaak gezet.


Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Van hem is een aangifte opgenomen. Hij bevond zich met zijn 4-jarige dochter in de woonkamer. De man hoorde een knal, waarna de drie overvallers met vuurwapens de woonkamer binnenkwamen. Hierna vond de overval met veel geweld plaats. Later bleek dat de voordeur van de woning was geforceerd. Tijdens de overval, die tussen 22.00 en 23.00 uur heeft plaatsgevonden, werd veel geweld gebruikt. Het dochtertje heeft ook het nodige van de overval meegekregen. Het incident heeft op het meisje en haar vader forse impact gehad. Gezien is dat de overvallers vermoedelijk kogelwerende vesten met het opschrift 'politie' droegen. Het is onbekend of zij beschikten over echte politievesten of ergens anders aangeschafte of zelfgemaakte kogelwerende vesten hadden. Uiteraard wordt onderzocht of er kogelwerende vesten worden vermist dan dan zijn gestolen.


Hoe zien de daders eruit?
De drie overvallers voldoen aan het volgende signalement:
- Alle drie mannen waren ongeveer 1.70 meter lang
- Ze droegen zwarte kleding, zwarte kistjes en zwarte strakke handschoenen
- Ze droegen een zwarte bivakmuts op hun hoofd (alleen de ogen waren zichtbaar)
- Ze spraken Nederlands met een Marokkaans accent
- Waren in het bezit van vuurwapens
- Weggereden in de richting van Buinerveen in vermoedelijk een Audi A6.


Heb je informatie?
Alle informatie over de overval of overvallers is zeer welkom. We hebben enkele vragen:
- Wie heeft zondagavond 10 februari een Audi A6 zien rijden in en rondom Drouwenerveen?
- Heeft iemand gezien wie er in deze auto zaten?
- Het kan zij dat de overvallers zich hebben omgekleed. Heeft iemand dat gezien?
- Wie heeft zondagavond 10 februari een soortgelijke auto na 23 uur nog ergens zien rijden. Wie heeft mogelijk meer informatie over deze overval?

 

Tijdens de uitzending kun je gratis bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Ook zijn we te bereiken op 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Opsporing Verzocht kun je vanavond vanaf 20.30 uur zien op NPO 1. Woensdag 13 februari is de herhaling te zien op NPO 2, omstreeks 11.40 uur.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie