Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:07:20 (inci-07) Brand Bijgebouw Klooster Coevorden 038693 038865 038831 Prio Hoog Eenheid | Cluster Emmen - OvD Brandweer Regionaal Drenthe
zondag 26 januari 2020
 

DONDERDAG 26|12

Jongeren in Rolde gooien met zwaar vuurwerk en keren zich tegen agenten

Een 17-jarig meisje uit Assen werd aangehouden voor geweld tegen politiemensen

ROLDE - Diverse jongeren hebben zich afgelopen nacht misdragen in en nabij de Hoofdstraat in Rolde. Zo werd met zwaar vuurwerk gegooid en keerden diverse jongeren zich tegen agenten.

 

Politiemensen waren tijdens de avond en nacht van eerste kerstdag juist aanwezig om toezicht te houden tijdens de stapavond in het dorp en deze stapavond voor bezoekers veilig en voor iedereen gezellig te laten verlopen.


Tijdens de avond zijn verschillende boetes uitgedeeld. Twee personen werden aangehouden. Een 17-jarig meisje uit Assen werd aangehouden voor geweld tegen politiemensen. Ze gedroeg zich vervelend en schold agenten uit. Toen een agent haar daarop aansprak werd deze geschopt. Het meisje spuugde even later een agent in het gezicht. Beide agenten hebben aangifte tegen de tiener gedaan. Het meisje bleek onder invloed van alcohol en drugs. Haar thuisfront is op de hoogte gesteld van haar gedrag en aanhouding.


Een 18-jarige jongeman uit Smilde is ingesloten omdat hij agenten meerdere keren beledigde. Hij werd aangesproken omdat hij mogelijk zwaar vuurwerk afstak. De tiener werd daarbij zo vervelend dat hem drie keer verstaan werd gegeven om zich te gedragen. Nadat hij zich opnieuw kwetsend uitliet werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


De politie neemt geweld tegen eigen collega's en andere hulpverleners zeer serieus. Waar tijdens Kerst veel mensen samenzijn om met familie en vrienden de feestdagen te vieren, staan hulpverleners klaar om toezicht te houden of hulp te bieden als dat nodig is. Daarbij past nooit agressie of geweld tegen hulpverleners.


Agent Dwight neemt je graag mee in een korte video: "Achter elk uniform zit een mens."

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Taxi Nijmeijer zegt: spacer
Het is triest dat dit zo moet, wij hebben daarom ook besloten om komende nacht niet meer te rijden.
26-12-19 17:01
Score: 3
Harry Boudewijn zegt: spacer
en dan als iedereen er mee stopt dan gaat alles kapot ik wens je veel sterkte alvast
31-12-19 14:34
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 
 

Headlines