Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:04:25 (bnn-07) Dv Brw (meting: Co Melding) Adriaen Van Ostadestraat Meppel 038993 039231 Prio Middel Eenheid | OVD ZW - VC3-OD 60-91 Brandweer Hoogeveen Drenthe
donderdag 24 september 2020

VRIJDAG 20|03

Politie Drenthe waarschuwt voor nepagenten aan de deur

Geef uw pinpas niet af en bel in dit geval direct 112

DRENTHE - Politie Drenthe heeft een signaal over nepagenten ontvangen die bij mensen aan de deur komen om zogenaamd openstaande boetes te innen. Hierbij word kennelijk gebruik gemaakt van een babbeltruck waarbij de pinpas en bijbehorende pincode wordt gevraagd af te staan. De nepagenten zouden dan op het bureau de zogenaamde openstaande boete gaan innen.

 

Weet dat de politie u nooit zal vragen uw pinpas af te staan om een boete te betalen. Zo gaat de politie niet te werk bij openstaande boetes. Daarnaast hebben agenten altijd bewijs dat u nog een boete open heeft staan. U wordt dan in de gelegenheid gesteld dit ter plaatse te pinnen of aan een politiebureau. Ook moet een politieambtenaar desgevraagd een politie legitimatiebewijs aan u tonen.


Mocht u in een soortgelijke situatie komen. Geef uw pinpas niet af en bel in dit geval direct 112. Probeer hierbij waar mogelijk een foto of video van de personen te maken.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines