Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:04:25 (bnn-07) Dv Brw (meting: Co Melding) Adriaen Van Ostadestraat Meppel 038993 039231 Prio Middel Eenheid | OVD ZW - VC3-OD 60-91 Brandweer Hoogeveen Drenthe
donderdag 24 september 2020

ZONDAG 22|03

Lichtshows als blijk van waardering voor de helden van onze samenleving

Op verschillende plekken in Nederland lichtshows als troost in coronacrisis

NEDERLAND - Wie zondagavond tussen 20.00 en 20.30 uur uit het raam keek, zag wellicht een gekleurde lichtbundel. Rick Leussink uit Ruurlo heeft een eigen lichtbedrijf en kwam op het idee de hemel te verkleuren met lichtbundels. Tientallen entertainmentbedrijven uit heel Nederland pakten zijn initiatief op. De branche wilde op haar eigen manier Nederland een hart onder de riem steken. In Gelderland waren onder meer lichtshows in Apeldoorn, Arnhem, Bemmel, Ruurlo en Ommen.

 

De evenementenbranche heeft het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Veel evenementen zijn tot in ieder geval 6 april opgeschort, en de kans is groot dat die maatregelen nog verlengd worden. De afgelopen weken zijn er in het land tal van solidariteitsacties ontstaan, en ook de evenementenbranche wil zijn steentje bijdragen. De firma Delighted uit Ruurlo besloot een actie op te zetten. De ondernemer stelde zijn branche genoten voor om vanavond tussen 20:00 en 20:30 de materialen, die normaal gebruikt worden bij festivals en evenementen, uit de opslag te halen en daarmee de sterrenhemel te verlichten. "Als blijk van waardering en steun voor alle helden die keihard aan het werk zijn, en die door deze crisis een steuntje in de rug verdienen."

 

Ommen
LSP Stage Equipment uit Ommen besloot steun te betuigen en mee te doen aan de actie. "Ook wij van LSP Stage Equipment steunen dit mooie initiatief en sluiten ons vandaag aan bij deze solidariteitsactie die is opgezet door een collega-bedrijf. Die heeft een oproep geplaatst op Facebook, en daar hebben wij gehoor aan gegeven. En met ons vele collega-bedrijven in het land", verteld eigenaar Richard Lemmens. "Het doel hiervan is om onze steun te betuigen aan de helden in onze samenleving die hard voor ons aan het werk zijn tegen, maar ook ondanks het coronavirus. Wij zetten met liefde onze materialen en mensen daarvoor in! Nu niet eens een keer voor een festival of evenement, maar als blijk van waardering en steun voor alle helden die zich inzetten in de bestrijding van het COVID19 virus."

 

Lemmens verteld dat ook voor hem alles nu is stilgevallen. "De afgelopen weken zijn er harde klappen gevallen in onze evenementenindustrie door de uitbraak van COVID-19. De evenementen sector staat volledig stil, velen van ons hebben hun volle agenda leeg zien lopen voor onbepaalde tijd. Maar dit is onze manier om toch te laten zien dat we er voor hen zijn. Wij kunnen dat heldere lichtje in die donkere hemel zijn", aldus Lemmens. "Ook al zijn dit economisch zeer zware tijden, de gezondheid van ons allemaal blijft voorop staan!", besluit hij. LSP Stage Equipment zette op de Markt in haar vestigingsplaats meerdere lampen neer om de hemel op te lichten. Ondanks de oproep van LSP om juist vanaf thuis te kijken naar de lichtbundels kwamen er toch een aantal mensen vanaf een afstandje toekijken bij de Markt.

 

Emmeloord

In Emmeloord werd de lucht verlicht vanaf het balkon van restaurant Le Mirage in het centrum. De mensen van Audiodokter en B&V Beeld Geluid Licht verlichtten de lucht vanaf industrieterrein de Nagelerweg. Tevens had men een rookmachine aangezet om het effect extra spectaculair te maken.

 

Een Emmeloorder draaide vanuit zijn geluidsinstallatie in de auto 'You'll Never Walk Alone' en '17 miljoen mensen' om op zijn manier respect te uiten.

Reacties
Reactie van Marjan heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -32
Snp zegt: spacer
@marjan: relatief naïef om dat te stellen. Voor duizenden Barnevelders en miljoenen anderen in Nederland geeft diezelfde kerkdienst ontzettend veel hoop in deze periode. Voorzorgsmaatregelen worden daar beter nageleefd dan in de supermarkt waar minder dan 1.5 meter orde van de dag is.
Wie kan ons anders helpen dan God?
23-03-20 06:10
Score: 16
Reactie van Ronald heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -7
Gerhard zegt: spacer
Misschien nu tijdelijk een online-kerkdienst? net zoals ze nu les geven..
24-03-20 21:59
Score: 1
Ine zegt: spacer
@marjan Wat Ronald inderdaad ook al zei, dit is ontzettend naïef. Gelovigen zouden meer voor zichzelf na moeten denken. Dat indoctrinatie in deze tijd nog is toegestaan is 1, maar dat hiermee ook zo nodig levens van andere op het spel voor moeten worden gezet vind ik echt walgelijk. Blijf gewoon thuis, er zijn genoeg YouTube kanaaltje van verschillende kerken waar jij thuis je steun kan zoeken.
26-03-20 18:19
Score: -1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines