Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:13:33 (bnn-05) Oms Brandmelding Ggz Drenthe Gebouw Mulling Altingerweg Beilen 038331 Prio Hoog Eenheid | Beilen - Blusgroep B Brandweer Midden Drenthe...
maandag 30 november 2020

DONDERDAG 25|06

Hond zit 3,5 uur vast op diepte van ruim 7 meter in Zuidlaren

Een dierenarts die ook aanwezig was heeft de hond onderzocht op letsel

ZUIDLAREN - De brandweer van Zuidlaren werd donderdagmorgen opgeroepen voor een dier in problemen. Aan de Leemkuilenweg in Zuidlaren was een hond (Airdale terrier) van ruim 25 kilo tijdens het uitlaten in een afwateringsbuis gevallen die in de naast gelegen greppel van de weg in de grond stond.

 

Na een verwoede pogingen van de brandweer lukt het maar niet om bij de hond te komen die op een diepte van ruim 7 meter zat. Hierop werd een hondenreddingsbrigade ingeschakeld. Deze was nog aanrijdend toen het de brandweer van Zuidlaren, met behulp van vangstokken, lukte om de Airdale Terrier na ruim 3,5 uur te bevrijden uit de diepe put aan de Leemkuilenweg in Zuidlaren.

 

Nu is een vangstok geen 7 meter lang, hoe dan. Dat is het geheim van brandweer Zuidlaren laten de mannen lachend en bezweet weten. Een dierenarts die ook aanwezig was heeft de hond onderzocht op letsel. Gelukkig mankeerde de hond niets en kon deze met zijn baasje huiswaarts keren.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant