Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:26:10 Bnn-02 Br Woning (rietendak, Schoorsteen) Nijlanderstraat Rolde 038250 038465... Prio Hoog Eenheid | Rolde - Blusgroep A Brandweer Aa & Hunze...
dinsdag 22 juni 2021

TOP NIEUWS

GISTEREN 21|06

EMMEN - Maandagmiddag 21 juni om 16.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Houtweg met De Haar in Emmen.

 

Een maaltijdbezorger op een e-bike was door onbekende reden in botsing gekomen met een personenauto. Door het ongeval is de maaltijdbezorger gewond geraakt, hij is behandeld door het ambulancepersoneel en is overgebracht naar het ziekenhuis. Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

GISTEREN 21|06

GIETEN - Op de rotonde bij Gieten ging het maandagmorgen rond half zes behoorlijk mis. Komende vanaf Nieuwediep waar de Poolse werknemers gehuisvest zijn, nam de bestuurder de afrit van de N33 te snel. Door een combinatie van snelheid en een gladwegdek door de regen kwam de auto met vijf inzittenden tegen de vangrail tot stilstand.


Eén inzittende werd gecontroleerd in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De bestuurder moest standaard een blaastest ondergaan.

 

Het verkeer ondervond bijna geen hinder van het ongeval. Berger Hamstra uit ...

ZONDAG 20|06

EMMEN - Zondagmorgen 20 juni om 11.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Weerdingerstraat in Emmen. Bij het ongeval raakte een fietser gewond.

 

De fietser werd aangereden door een automobilist en kwam hierdoor lelijk ten val. De fietser werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

ZONDAG 20|06

ASSEN - Bij een frontale botsing op de Maria Montessoriweg in Assen zijn drie mensen gewond geraakt, van wie een ernstig. Dat gebeurde afgelopen nacht even voor één uur.

 

Een auto kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste daardoor frontaal op een tegenligger. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, een derde is doorgestuurd naar de huisartsenpost.

 

De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk kon gebeuren

ZONDAG 20|06

COEVORDEN - Vandaag werd voor de tiende keer landelijk stilgestaan bij de moed en daadkracht van de brandweercollega's die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak. Bij veel brandweerposten hing de vlag halfstok en meer dan honderd posten maakten om 13.00 uur het water-ereteken.

 

Ook online werd de omgekomen brandweermensen massaal herdacht. Veel nabestaanden, brandweerkorpsen en -collega's vervingen hun profielfoto's door het zwarte brandweerlogo. De eretekens werden gedeeld op Facebook, Twitter en Instagram met de hashtag #brandweerherdenking. Veel brandweerposten ...

DINSDAG 15|06

In deze zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren de hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek; voor anderen kan aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn voor de gezondheid. Zeker voor ouderen, kinderen en chronisch zieke mensen. Weet wat u moet doen als het warm wordt.

 

Hoe voorkomt of vermindert u klachten door hitte?

  • Drink voldoende
    Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door ...

ZATERDAG 12|06

NEDERLAND - Op advies van het RIVM heeft de minister van VWS het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal aangewezen als zeer hoog risicogebied. Dit vanwege de zorgwekkende deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat.

 

Naar aanleiding van dit besluit geldt vanaf dinsdag 15 juni 00.01 uur een quarantaineplicht voor reizigers die vanuit deze landen naar Nederland reizen. Zij moeten bij het reizen naar ons land beschikken over een juist en volledig ingevulde quarantaineverklaring. Reizigers die de quarantaineplicht niet naleven, kunnen een geldboete krijgen ...

Agenda

Zomer- of wintertijd?
DRENTHE 24Webvertising