Logo 112Drenthe

Redactie 112 0 reactie(s) do 26 december 2019, 16:15

Jongeren in Rolde gooien met zwaar vuurwerk en keren zich tegen agenten

Laatst bijgewerkt: maandag 17:26 uur

ROLDE – Diverse jongeren hebben zich afgelopen nacht misdragen in en nabij de Hoofdstraat in Rolde. Zo werd met zwaar vuurwerk gegooid en keerden diverse jongeren zich tegen agenten.

 

Politiemensen waren tijdens de avond en nacht van eerste kerstdag juist aanwezig om toezicht te houden tijdens de stapavond in het dorp en deze stapavond voor bezoekers veilig en voor iedereen gezellig te laten verlopen.

Tijdens de avond zijn verschillende boetes uitgedeeld. Twee personen werden aangehouden. Een 17-jarig meisje uit Assen werd aangehouden voor geweld tegen politiemensen. Ze gedroeg zich vervelend en schold agenten uit. Toen een agent haar daarop aansprak werd deze geschopt. Het meisje spuugde even later een agent in het gezicht. Beide agenten hebben aangifte tegen de tiener gedaan. Het meisje bleek onder invloed van alcohol en drugs. Haar thuisfront is op de hoogte gesteld van haar gedrag en aanhouding.

Een 18-jarige jongeman uit Smilde is ingesloten omdat hij agenten meerdere keren beledigde. Hij werd aangesproken omdat hij mogelijk zwaar vuurwerk afstak. De tiener werd daarbij zo vervelend dat hem drie keer verstaan werd gegeven om zich te gedragen. Nadat hij zich opnieuw kwetsend uitliet werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie neemt geweld tegen eigen collega’s en andere hulpverleners zeer serieus. Waar tijdens Kerst veel mensen samenzijn om met familie en vrienden de feestdagen te vieren, staan hulpverleners klaar om toezicht te houden of hulp te bieden als dat nodig is. Daarbij past nooit agressie of geweld tegen hulpverleners.

Agent Dwight neemt je graag mee in een korte video: “Achter elk uniform zit een mens.”

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.