Logo 112Drenthe

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 28 januari 2020, 18:45

Drentse streekproducten online verkopen: het stappenplan

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:26 uur

Plannen om Drentse streekproducten online te verkopen? Dan is het voor een succesvolle verkoop belangrijk om een webwinkel te hebben. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en technische kennis is niet vereist. Een webshop maken Shopify is namelijk voor iedereen geschikt om mee te starten. Dus ook als je van plan bent om Drentse streekproducten online te verkopen. Een webshop is geschikt om alleen op de online verkoop te richten, maar ook een uitstekende aanvulling op een fysieke winkel. Hieronder volgt een stappenplan om online Drentse streekproducten te verkopen.

 

1. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Het is aan te raden om de inschrijving bij de Kamer van Koophandel te regelen. Dat is nodig om als bedrijf online Drentse streekproducten te verkopen. Het bedenken van een naam voor je bedrijf hoort hier ook bij. Omdat je streekproducten uit Drenthe gaat verkopen, is het handig om dat thema in de naam terug te laten komen.

 

2. Bedenk welke streekproducten je uit Drenthe wilt verkopen

Het is natuurlijk goed om bij de oprichting van een webwinkel alvast te bedenken welke producten je gaat verkopen. Weet je ook al hoe je producten gaat verkopen? Als je een fysieke winkel hebt in Drentse streekproducten stel je die online beschikbaar. Of maak je ambachtelijke producten en wil je die online verkopen? Dat is natuurlijk ook een optie. Daarnaast is het mogelijk om zelf Drentse streekproducten in te kopen en weer te verkopen. Of je maakt gebruik van dropshipping.

 

3. Maak een webwinkel

Shopify biedt met het e-commerce platform een eenvoudige manier om een webwinkel te maken. Dat is dus een prima keuze als je geen technische kennis hebt om zelf een webshop te bouwen. Het is ook mogelijk om een webshop geheel op maat te laten maken. De kosten daarvan zijn wel het hoogst. Via het e-commerce platform is het eenvoudig om een unieke webwinkel samen te stellen. Er is een gratis proefperiode beschikbaar van veertien dagen om te starten.

 

4. Vul de webwinkel met producten

De webwinkel is als deze eenmaal gereed is, klaar om te vullen met Drentse streekproducten. Potentiële klanten willen graag weten wat zij kopen. Daarom is het belangrijk om van de producten een afbeelding te maken en toe te voegen. Daar hoort tevens een unieke productbeschrijving bij. Om vindbaar te zijn in de zoekmachines is het van belang de webwinkel te optimaliseren. Daar zet je al een stap mee door unieke productbeschrijvingen te maken en afbeeldingen toe te voegen. Dat zijn onderdelen van SEO.

 

5. Promoot de webwinkel

De webshop is gevuld met Drentse streekproducten en de verkoop kan van start gaan. Dan is het nu wachten op bezoekers die de eerste klant worden. De kans is klein dat de bezoekers direct in rijen voor de digitale deur staan. Daarom is het van belang om de webwinkel onder de aandacht te brengen. Dat is onder meer mogelijk door social media in te zetten. Begin bijvoorbeeld een leuke kennismakingsactie met een korting of gratis product.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.