Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 maart 2020, 18:28

Politie Drenthe waarschuwt voor nepagenten aan de deur

Laatst bijgewerkt: maandag 17:24 uur

DRENTHE – Politie Drenthe heeft een signaal over nepagenten ontvangen die bij mensen aan de deur komen om zogenaamd openstaande boetes te innen. Hierbij word kennelijk gebruik gemaakt van een babbeltruck waarbij de pinpas en bijbehorende pincode wordt gevraagd af te staan. De nepagenten zouden dan op het bureau de zogenaamde openstaande boete gaan innen.

 

Weet dat de politie u nooit zal vragen uw pinpas af te staan om een boete te betalen. Zo gaat de politie niet te werk bij openstaande boetes. Daarnaast hebben agenten altijd bewijs dat u nog een boete open heeft staan. U wordt dan in de gelegenheid gesteld dit ter plaatse te pinnen of aan een politiebureau. Ook moet een politieambtenaar desgevraagd een politie legitimatiebewijs aan u tonen.

Mocht u in een soortgelijke situatie komen. Geef uw pinpas niet af en bel in dit geval direct 112. Probeer hierbij waar mogelijk een foto of video van de personen te maken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.