Redactie 112 0 reactie(s) zo 29 maart 2020, 18:17

Grote uitslaande brand in rietgedekte woonboerderij in Ruinen

Laatste update: 23 aug 2021 17:24 uur

RUINEN – Op zondag 29 maart is er omstreeks 17:30 uur een een grote brand ontstaan op een erf aan de Ruinerweide in het buitengebied van het Drentse Ruinen.

 

De brandweer rukte al snel met meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en watertankwagens uit. Bij aankomst was er sprake van een uitslaande brand in een rietgedekte woonboerderij. De vlammen grepen door de harde wind snel om zich heen. Binnen een aantal minuten stond de woning in lichterlaaie.

 

Er is momenteel sprake van veel rookontwikkeling, dat van veraf is te zien. De rook trekt door de harde wind laag over de provinciale weg N375. Het verkeer kan met gepaste snelheid passeren.

De brandweer laat de woonboerderij gecontroleerd uitbranden, het pand is niet meer te redden. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar een naastgelegen garage. Verder staan er geen gebouwen op het erf of in de omgeving.

 

Twee bewoners waren thuis toen de brand uitbrak. Zij wisten zichzelf op tijd buiten in veiligheid te brengen en bleven ongedeerd. Wel zijn zij erg aangeslagen. Familie vangt de bewoners op. De woning was recent nog verbouwd, vertelde één van hen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons