Logo 112Drenthe

Redactie 112 0 reactie(s) di 28 april 2020, 16:11

Zeer grote brand in loods Nieuw-Weerdinge

Laatst bijgewerkt: maandag 17:23 uur

NIEUW-WEERDINGE – In een loods aan het Noordveenkanaal ZZ in Nieuw-Weerdinge is vandaag kort na half twaalf brand uitgebroken. De rook is in de wijde omtrek te zien. Het vuur is inmiddels overgeslagen naar naastgelegen schuren, meldt de Veiligheidsregio Drenthe (VRD).

Omdat de brand vlak bij een tankstation is, heeft de VRD uit voorzorg opgeschaald naar een ‘zeer grote brand’, waardoor een flink aantal korpsen is opgeroepen om het vuur te bestrijden. Ze komen onder meer uit Emmen, Ter Apel, 2e Exloërmond, Emmer-Compascuum, Klazienaveen, Coevorden en Hoogeveen.

Om de brand te bestrijden is een zogenoemd groot watertransport aangelegd. Via dikke slangen wordt het bluswater over een grotere afstand van elders uit het dorp aangevoerd.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De VRD waarschuwt omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Volgens omstanders komt bij de brand asbest vrij. Een woordvoerder van de VRD kan dat nog niet bevestigen.

 

Update

Er ligt alleen asbest op het terrein waar de brand woedt. De brand is nog niet helemaal onder controle: er is nog brand in het pand, op een lastig bereikbare plek.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=AkXylMUTbvs

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.