Logo 112Drenthe

Redactie 112 0 reactie(s) zo 31 mei 2020, 15:52

Twee horecapanden in centrum Hoogeveen volledig verwoest door grote brand

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:22 uur

HOOGEVEEN – In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei is er brand uitgebroken aan de Hoofdstraat in het centrum van Hoogeveen.

 

Het vuur begon rond 04:00 uur boven Grillroom La Bamba en sloeg over naar het aangrenzende café De Pastoor. De vlammen sloegen meters hoog uit het dak van de panden. De brandweer schaalde op naar het sein ‘zeer grote brand’ en kwam met veel materiaal ter plaatse. Om voldoende bluswater te krijgen heeft men een dompelpomp te water gelaten in het nabijgelegen kanaal.

 

Vanwege de felle brand zijn omliggende panden en woningen ontruimd. Het is niet bekend om hoewel geëvacueerde mensen het gaat.

 

Vanwege de rookontwikkeling werd er een NL-Alert uitgegeven. Rook is altijd giftig en daarom werd gevraagd om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Het bericht is later ingetrokken omdat de rook was afgenomen.

 

Enorme schade
De schade aan de twee horecapanden is groot. Beide zaken zijn verloren gegaan. In de naastgelegen winkel Primera is sprake van rookschade.

 

Een sloopbedrijf hielp tegen de ochtend met het uit elkaar halen van de overgebleven resten van de afgebrande panden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

112 Hoogeveen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Hoogeveen lees je in onze categorie 112 Nieuws Hoogeveen. Alle 112 alarmeringen uit Hoogeveen kan je live volgen via 112 meldingen Hoogeveen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.