Logo 112Drenthe

Redactie 112 0 reactie(s) di 16 juni 2020, 16:40

Jong meisje seksueel misbruikt tijdens het buitenspelen in Roden

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:22 uur

RODEN – De politie is bezig met een onderzoek naar een zedenincident, dat maandagmiddag in een steegje nabij de Geluklaan in Roden heeft plaatsgevonden. Een jong meisje dat aan het spelen was in die steeg, werd vlak voor 17.00 uur door een onbekende man aangesproken en daarna seksueel misbruikt. Wat het kind exact is overkomen, kan niet worden gemeld. De exacte feiten zijn namelijk belangrijk voor het onderzoek.

 

Burgernet en signalement
Na de melding is in de ruime omgeving van Roden een burgernetmelding uitgestuurd om uit te kijken naar de verdachte. De beschrijving van de man kwam naar voren uit de eerste gesprekken die met betrokkenen in de omgeving van de Geluklaan werden gevoerd. De steeg leidt vanuit de Aukemastraat naar een speeltuintje aan het Nijlandspark waar op dat moment meerdere kinderen aan het spelen waren. Via burgernet werd het onder meer het volgende signalement gegeven:

  • Ongeveer 40 a 50 jaar
  • Stoppelbaard
  • Bruin haar
  • Zongebruind
  • Blauw t-shirt

 

Naar aanleiding van deze melding ontving de politie vanuit Roden, maar ook vanuit nabijgelegen plaatsen als Leek en Eelde diverse meldingen. Dit heeft helaas niet geleid tot een spoor naar de onbekende man.

 

Buurtonderzoek en camerabeelden
Vanwege het incident is direct begonnen met een buurtonderzoek. Daarbij is ook gevraagd of mensen over camerabeelden beschikken die zicht hebben op de steeg of directe omgeving. Een soortgelijke vraag werd via social media gesteld. Enkele inwoners van Roden hebben aangegeven dat ze beschikken over beveiligingscamera’s. Het is nog niet bekend of er beelden zijn die voor het onderzoek te gebruiken zijn. Wel benadrukt de politie dat het verkrijgen van beelden van grote waarde kan zijn voor het onderzoek. Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met 0900-8844.

112 Roden

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Roden lees je in onze categorie 112 Nieuws Roden. Alle 112 alarmeringen uit Roden kan je live volgen via 112 meldingen Roden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.