Logo 112Drenthe

Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 juni 2020, 16:08

Grote brand bij zuivelfabriek DOC in Hoogeveen [video]

Laatst bijgewerkt: maandag 17:22 uur

HOOGEVEEN – De brandweer is woensdagochtend uitgerukt voor een brand bij zuivelfabriek DOC aan de buitenvaart in Hoogeveen.

In de fabriek zou een turbine in brand staan. De brandweer heeft in verband met de droogte opgeschaald naar zeer grote brand. ‘Mocht de brand overslaan dan kunnen we snel ingrijpen,’ aldus een woordvoerder. Meerdere brandweerkorpsen zijn ter plekke, waaronder uit Zuidwolde, Ruinen en Hoogeveen.

 

Gebouw ontruimd
Op het moment dat de brand uitbrak, waren er nog mensen in het pand aanwezig. De brandweer heeft het gebouw vervolgens ontruimd. Het is nog niet bekend of er bij de brand gewonden zijn gevallen.

Veel rook vrij
Bij de brand komt zeer veel rook vrij die in de wijde omgeving te zien is. Bewoners in de buurt van de brand hebben een NL-Alert ontvangen met daarin het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=4hBSloDv8EA

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.