Logo 112Drenthe

Redactie 112 0 reactie(s) do 25 juni 2020, 16:12

Hond zit 3,5 uur vast op diepte van ruim 7 meter in Zuidlaren

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:22 uur

ZUIDLAREN – De brandweer van Zuidlaren werd donderdagmorgen opgeroepen voor een dier in problemen. Aan de Leemkuilenweg in Zuidlaren was een hond (Airdale terrier) van ruim 25 kilo tijdens het uitlaten in een afwateringsbuis gevallen die in de naast gelegen greppel van de weg in de grond stond.

 

Na een verwoede pogingen van de brandweer lukt het maar niet om bij de hond te komen die op een diepte van ruim 7 meter zat. Hierop werd een hondenreddingsbrigade ingeschakeld. Deze was nog aanrijdend toen het de brandweer van Zuidlaren, met behulp van vangstokken, lukte om de Airdale Terrier na ruim 3,5 uur te bevrijden uit de diepe put aan de Leemkuilenweg in Zuidlaren.

 

Nu is een vangstok geen 7 meter lang, hoe dan. Dat is het geheim van brandweer Zuidlaren laten de mannen lachend en bezweet weten. Een dierenarts die ook aanwezig was heeft de hond onderzocht op letsel. Gelukkig mankeerde de hond niets en kon deze met zijn baasje huiswaarts keren.

112 Zuidlaren

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Zuidlaren lees je in onze categorie 112 Nieuws Zuidlaren. Alle 112 alarmeringen uit Zuidlaren kan je live volgen via 112 meldingen Zuidlaren.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.