Redactie 112 0 reactie(s) ma 31 augustus 2020, 16:49

Zeer grote brand in loods Schoonoord

Laatst bijgewerkt: maandag 17:20 uur

SCHOONOORD – Aan de Tramstraat in Schoonoord woedde maandag een felle brand. Het vuur is volgens de Veiligheidsregio Drenthe uitgebroken in een grote loods.

 

In de loods zijn onder meer landbouwmachines, gereedschap en stro opgeslagen. De rookwolken boven het dorp zijn van veraf te zien.

 

Marcel van Alphen van de Veiligheidsregio Drenthe: “De loods is gemaakt van damwand platen. Die wanden proberen we te verwijderen zodat we het brandende stro kunnen blussen.” Vanwege de grootte van de loods werd er door de brandweer flink opgeschaald. Vanuit het Oranjekanaal wordt water aangevoerd om de brand te blussen.

 

Extra rookoverlast

Mensen in de omgeving wordt vanwege de rook aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Van Alphen van de Veiligheidsregio: “Er zal ook tijdelijk wat extra rookoverlast ontstaan nu we de strobalen gaan blussen.”

 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voor zover bekend raakte er bij de brand niemand gewond.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.