Logo 112Drenthe

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 06 oktober 2020, 16:18

School dicht in Eelde na corona besmetting bij twee leerkrachten

Laatst bijgewerkt: maandag 17:19 uur

EELDE – Basisschool De Veenvlinder in Eelde is per direct gesloten vanwege corona besmetting bij twee leerkrachten. Twee andere leerkrachten zijn negatief getest op het virus. De school blijft sowieso tot en met de herfstvakantie dicht.

Zondag werd bekend dat een leraar in de bovenbouw positief getest was op het virus. De leerlingen in de bovenste groepen zaten daarom gisteren ook al thuis.

Toen ook een leraar uit de ‘middenbouw’ positief getest werd, is besloten de school de komende dagen te sluiten. “De bron van de besmetting is niet bekend. Dus in het belang van de veiligheid hebben we moeten besluiten de school tijdelijk dicht te doen”, zegt directrice Leonie Magnin van de school. “We hebben veel overleg gehad met de MR en ook met de GGD. Die kon zich wel in dit besluit vinden.”

Ook de komende tijd houdt Magnin intensief contact met de instanties. “We gaan tijdens de herfstvakantie kijken of we na de vakantie misschien weer open kunnen.”

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.