Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 30 november 2020, 20:44

Hoe kun je je woning veilig achterlaten tijdens een vakantie?

Laatst bijgewerkt: maandag 17:18 uur

Inbraken nemen nog altijd schrikbarend toe, wat best bijzonder is als je bedenkt dat we mede dankzij technologische ontwikkelingen over steeds meer mogelijkheden beschikken om onze woningen te beveiligen. Het probleem is echter dat ook inbrekers hun technieken steeds verder ontwikkelen. Soms lijkt het net of ze de ontwikkeling van verschillende beveiligingsvormen steeds een stap voor zijn. Qua vergrendeling van de woning zijn er echter verschillende gebieden waar je verbetering kunt aanbrengen. Dit is dan naast de tips die je verderop gaat lezen.

 

In de eerste plaats gebruiken veel inbrekers een techniek die bekend staat als kerntrekken. Kerntrekken is heel populair. Vooral omdat de techniek heel eenvoudig toe te passen is, en het voor een snelle toegang tot de woning zorgt. Met kerntrekbeveiliging in je cilinderslot voorkom je dat inbrekers snel en eenvoudig met speciaal gereedschap het slot uit je deur trekken. Een gediplomeerd en erkend slotenmaker kan dit voor je plaatsen. Opgelet, kies een betrouwbare slotenmaker met goede recensies om er zeker van te zijn dat vakwerk geleverd wordt.

 

Ook wanneer je thuis bent, wil je een gevoel van veiligheid. Je wilt er niet aan denken dat je ’s avonds alleen op de bank Netflix zit te kijken of een spelletje bij europalace online casino speelt, en er plots een wildvreemde in je woonkamer naast je staat. Zorg dus voor goede sloten. Kies een cilinderslot met minimaal beveiligingsklasse SKG**, maar het liefst SKG***. De sterren bij dit keurmerk tonen de veiligheid en duurzaamheid van een slot. Door een meerpuntsluiting te laten plaatsen, vergrendelt de deur op meerdere punten.

 

Waar op letten bij het achterlaten van je woning?

Ga je een aantal dagen genieten van een welverdiende vakantie of overwinter je in het buitenland? Dan is het nog belangrijker om je woning goed achter te laten. Je wil niet op je vakantieadres gebeld worden met de mededeling dat er thuis is ingebroken? Zorg er dan ook voor dat alle ramen dicht zijn en alle deuren op slot. Laat overigens ook geen sleutel aan de binnenzijde in het slot zitten. Een inbreker hoeft dan namelijk alleen maar een raampje in te slaan om de sleutel om te draaien.

 

Een ander punt is dat je huis er niet onbewoond mag uitzien, zeker niet als je in een gebied woont met weinig sociale controle. Gebruik bijvoorbeeld een timer die je lampen iedere dag automatisch aan- en uitzet. Nog beter is het om daarbij te variëren in de tijden waarop je verlichting in- en uitgeschakeld wordt. Vraag ook de buren om de post uit je brievenbus te halen, bij voorkeur iedere dag. Lukt een timer niet? Misschien willen de buren je gordijnen dagelijks open en dicht doen.

 

Vergeet ook de buitenzijde van je woning niet. Hoe meer zicht er vanaf de weg op de woning is, hoe minder snel een inbreker wordt aangemoedigd om jouw huis tot doelwit te maken. Zorg dan ook voor goede verlichting rondom huis. Haal ook dingen uit de tuin die inbrekers als opstapje naar bijvoorbeeld het dak kunnen gebruiken. Hebben de buren twee auto’s? Vraag hen dan of ze een van de auto’s bij jou op de oprit kunnen parkeren. Zo kun jij met een gerust hart een paar dagen weg.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.