Logo 112Drenthe

Politie beëindigd boerenprotest bij distributiecentrum in Zwolle
Redactie overig 0 reactie(s) di 05 juli 2022, 3:24

Politie beëindigd boerenprotest bij distributiecentrum in Zwolle

ZWOLLE – Bij het distributiecentrum in Zwolle is maandagavond het boerenprotest beëindigd door een politie inzet. De mobiele eenheid greep in nadat de boeren niet vrijwillig vertrokken.

Rond 23.15 uur greep de mobiele eenheid in. Boeren keerde zich vervolgens tegen de politie en werd er gegooid met bieren flesjes, kratjes en ook staken de boeren hooibalen in brand die waren gedumpt.

Het was een kortstondige inzet van de mobiele eenheid, zij hebben de straat schoongeveegd waarna de rust terugkeerde. De politie laat weten dat er zes aanhoudingen zijn verricht voor openlijke geweldpleging. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen daar de nacht doorbrengen.

De achter gelaten ravage laat zien dat het er eventjes flink er aan toe ging rondom het distributiecentrum. Rond 01.00 uur begonnen medewerkers van de gemeente met het opruimen van de rommel.

Een politieshovel kwam op de Gemerweg in botsing met een personenauto. De personenauto is fors beschadigd geraakt en moest door een berger worden afgesleept. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend, agenten hebben verklaringen opgenomen van beide partijen. De shovel kon op eigen kracht verder rijden. Er raakte niemand gewond.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.