Logo 112Drenthe

Redactie misdaad 0 reactie(s) do 22 december 2022, 16:05

Politie Drenthe neemt grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag

EMMEN – De politie heeft op woensdag 21 december op twee verschillende plaatsen in Zuidoost Drenthe een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen.

In een woning in Barger Compascuum werd 84 kilo vuurwerk aangetroffen dat in beslag is genomen. Dit vuurwerk was in het buitenland gekocht en kwamen we op het spoor door een lopend onderzoek.

In Zwartemeer werd maar liefst 184 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. De politie werd door een melding via 0900-8844 op deze locatie geattendeerd. Agenten troffen daar op de zolder van een rijtjeswoning onder andere nitraten, strijkers en vlinderbommen aan. Dit kaliber illegaal vuurwerk vormde een enorm risico voor de omgeving. Ook het afsteken van dit soort vuurwerk veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Het vuurwerk dat nu in beslag is genomen, kan gelukkig geen gevaar of overlast meer vormen. Het zal op een veilige manier worden vernietigd.

Erg geschrokken

Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen is geschrokken van de vondst van het vuurwerk op beide adressen. “Echt levensgevaarlijk en onverantwoord. Je wilt niet aan de gevolgen denken als zulke hoeveelheden vuurwerk ontploffen. Woningen zijn niet bedoeld om vuurwerk op te slaan. Bewoners, maar ook buren lopen grote risico’s.” Hij roept inwoners van zijn gemeente om zich te melden bij de politie als ze het vermoeden hebben dat er in hun omgeving illegaal vuurwerk wordt opgeslagen. “Dat is niet alleen goed voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van je buren.”

Proces verbaal

Tegen beide bewoners, een 45 jarige man uit de gemeente Emmen en een 26 jarige man uit Zwartemeer zal proces verbaal worden opgemaakt. De burgemeester verwacht de komende dagen nader door de politie te worden geïnformeerd over beide vondsten. Op basis van die informatie beraadt hij zich op maatregelen tegen de bewoners. Die staan los van een strafrechtelijk onderzoek.

112 Emmen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Emmen lees je in onze categorie 112 Nieuws Emmen. Alle 112 alarmeringen uit Emmen kan je live volgen via 112 meldingen Emmen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.