Logo 112Drenthe

Redactie landelijk 0 reactie(s) vr 09 juni 2023, 17:16

Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in vanwege de verwachte hoge temperaturen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 9 jun 2023 om 22:22 uur

Rijkswaterstaat neemt zaterdag 10 juni 2023 extra maatregelen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Van 10.00 tot 22.00 uur gaat het zogenoemde hitteprotocol in. Dit houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan direct worden geholpen.

“We vinden het onwenselijk dat gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen langdurig in de zon op een berger moeten wachten. Daarom zorgen we tijdens deze warme dagen zo snel mogelijk voor een berger die de weggebruiker naar een locatie met voorzieningen brengt, zoals een tankstation. Daar kan de schaduw worden opgezocht en zijn water en andere voorzieningen aanwezig.”

30 graden of hoger

Het hitteprotocol geldt in de provincies waar het KNMI verwacht dat de temperatuur stijgt naar 30 graden of hoger. Vooralsnog geldt het protocol zaterdag 10 juni voor de provincies Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg.

Tips voor weggebruikers

Het advies aan de weggebruikers is zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. Neem voldoende drinkwater mee, mede omdat de concentratie door hitte kan afnemen.

Daarnaast is het ook handig om een paraplu mee te nemen, deze kan als parasol dienen als je bij pech veilig achter de vangrail op een weginspecteur of de berger wacht.

Wat te doen bij pech?

Bij lagere temperaturen, als het hitteprotocol niet van kracht is, kunnen gestrande automobilisten van wie het voertuig veilig op een recht stuk vluchtstrook staat en die zelf veilig achter de vangrail kunnen staan, zelf een pechhulporganisatie bellen voor hulp.

Staan zij niet veilig, dan kunnen zij Rijkswaterstaat bellen via 0800-8002 en bij een noodsituatie de politie via 112.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.