Logo 112Drenthe

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 09 november 2022, 19:44

Tips voor het uitzoeken van een nieuwe telefoonabonnement

Heb jij een abonnement met toestel en is je contract afgelopen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een nieuwe telefoon uit te zoeken, maar je kun je ook gewoon op dezelfde voet verder gaan en je huidige abonnement laten doorlopen. Het voordeel wat je dan hebt, is dat de kosten voor het toestel komen te vervallen, waardoor je maandelijkse kosten ineens flink zullen dalen. Omdat er natuurlijk keuze genoeg is, hebben wij een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden tijdens het uitzoeken van een nieuwe telefoonabonnement.

Het netwerk

Een belangrijke eerste stap bij het uitzoeken of vergelijken van een nieuwe sim only abonnement of abonnement moet toestel, is de provider waar je voor kiest. Het kan namelijk heel goed zijn dat er bij jouw in de buurt problemen zijn met een bepaalde provider en de dekking iets minder is. Om er zeker van te zijn dat je geen hinder ondervindt, is het aan te raden om voor één van de grote provider te kiezen, wat betekent KPN, Vodafone of T-Mobile. Uiteraard geeft dit je niet de garantie dat je ook daadwerkelijk nooit storing hebt, maar de kans op een stabiele verbinding is op deze manier wel het grootste.

Sim only of abonnement met toestel

Wanneer je huidige abonnement is afgelopen en je telefoon is nog goed, dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om deze telefoon nog even een tijdje te houden. Wel kan het zijn dat de batterij aan vervanging toe is, aangezien je deze hoogstwaarschijnlijk twee jaar lang iedere dag hebt opgeladen. Omdat een nieuwe batterij vaak niet veel duurder is dan een paar tientjes, is het dus zeker het overwegen waard om je huidige toestel nog even wat langer te blijven gebruiken, zodat je maandelijkse kosten een stuk lager uitvallen en je dit geld kunt reserveren voor bijvoorbeeld een nieuwe telefoon.

Stap je over? Kijk naar de aansluitkosten

Er is een nieuwe provider vaak alles aan gelegen om je binnen te halen als nieuwe klant. Het is daarom dus ook verstandig om bij het overstappen niet zomaar akkoord te gaan met aansluitkosten die worden gerekend. Je doet er daarom dus ook goed aan om het gesprek aan te gaan en ze te vragen wat de mogelijkheden zijn. De meeste providers zijn meestal wel geneigd om iets met deze kosten te doen. Aangezien deze kosten al snel zo rond de 25 euro kunnen liggen, kun je je wel voorstellen dat het zeker de moeite waard is om even met je toekomstige provider over te sparren.

De duur van het contract

Op het moment dat je een telefoon kwijtraakt, is dit natuurlijk erg vervelend. Je abonnement loopt dan gewoon door en de kosten worden maandelijks gewoon afgeschreven. Kies je voor een sim only, dan is dit natuurlijk een ander verhaal. zo kun je namelijk kiezen uit een contract dat maandelijks opzegbaar is, maar ook voor een jaar of tweejarig contract. Wel is het goed te weten dat de kosten voor een abonnement  dat je per maand op kunt zeggen vaak een paar euro hoger is. Het voordeel wat je dan wel hebt, is dat je nergens aan vast zit. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om te kiezen voor een maandcontract.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.