Logo 112Drenthe

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 14 september 2023, 16:39

Tuindeco International : dé groothandel in tuinproducten

Al meer dan 30 jaar levert Tuindeco International verschillende soorten tuinproducten aan bedrijven over de hele wereld. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid tot een groothandel met meerdere dealers die vestigingen hebben over de hele wereld.

Met een hoofdkantoor in Coevorden behoort Tuindeco International tot de grote spelers in tuinhout en -producten zoals overkappingen, blokhutten, speeltoestellen en tuinmeubels.

De geschiedenis van Tuindeco International

Tuindeco International is begonnen als lokale dealer in tuinhout. Piet en Gré Weering richtten het bedrijf op in 1993.

Inmiddels beschikt het bedrijf over een terrein van 220.000 m2, waarvan 60.000 m2 overdekt is. Op dit moment werken er meer dan 550 medewerkers en hebben ze een wereldwijd netwerk. Zo heeft Tuindeco International twee zagerijen in Duitsland en inkoopkantoren in de Baltische staten, Polen en Azië.

Missie

Tuindeco International streeft ernaar om het koop- en leveringsproces te versnellen, te versimpelen en te verbeteren. Ze doen dit door middel van het beschikbaar stellen van hun kennis en systeem. Hierdoor zijn de dealers in staat om efficiënt en snel producten aan hun klanten te leveren.

Verder streven ze ernaar om altijd minimaal 95% van hun assortiment op voorraad te hebben. Hierdoor kunnen hun klanten hun eigen assortiment continu uitbreiden. Bovendien presenteren ze elk jaar een catalogus van meer dan 400 pagina’s en wordt deze in 4 talen gedrukt, waardoor ze streven naar een open communicatie over hun assortiment.

Duurzaam ondernemen

Tuindeco doet haar uiterste best om houtproducten of houtvezels te vermijden van onder andere illegaal geoogst hout, hout uit bossen met genetisch gemodificeerde bomen en hout dat geoogst wordt terwijl burgerrechten worden geschonden.

Ook levert Tuindeco hout met verschillende keurmerken, waaronder FSC® en PEFC™. Dit geeft aan dat ze verantwoord ondernemen en tegelijkertijd duurzaam bosbeheer stimuleren. Daarnaast verkoopt Tuindeco ook artikelen met een KOMO-certificaat. Dit certificaat garandeert een milieuverantwoordelijke houtverduurzaming, met goed geïmpregneerde producten als resultaat.

Tot slot zijn alle houtproducten die vanuit Indonesië door Tuindeco International worden geïmporteerd voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat. Hiermee voldoen ze ook aan de laatste EUTR regels. 

Tuindeco: netwerk van over de hele wereld

Tuindeco biedt een groot assortiment producten aan, van overkappingen en tuinhout tot aan betonsystemen en tuinmeubelen. Met hun hout van hoogwaardige kwaliteit en netwerk over de hele wereld is het bedrijf met recht Leading in garden products.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.