Logo 112Drenthe

Redactie landelijk 0 reactie(s) di 20 december 2022, 20:54

Vuurwerk (ver)kopen en afsteken; wat moet u weten

NEDERLAND – Wilt u vuurwerk verkopen of juist vuurwerk kopen? Dit kan op donderdag 29 december, vrijdag 30 december en zaterdag 31 december 2022. Buiten deze data is het (ver)kopen van vuurwerk niet toegestaan.

Wat moet ik weten als ik vuurwerk ga afsteken?

U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. In de Algemene Plaatselijke Verordening van uw gemeente staat waar u geen vuurwerk mag afsteken. U kunt een taakstraf of boete of straf krijgen als u zich niet aan de regels houdt. En uw vuurwerk wordt in beslag genomen.

Vuurwerkoverlast beperken

Veel mensen en dieren hebben last van het vuurwerk rond de jaarwisseling. Het gaat dan vooral om te vroeg afgestoken vuurwerk en illegaal knalvuurwerk. Het kabinet neemt maatregelen om deze overlast te beperken.

Maatregelen tegen vuurwerkoverlast

  • Beperkte afsteektijden voor vuurwerk
    Particulieren mogen alleen op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur vuurwerk afsteken. In die periode zijn de winkels gesloten en hoeven niet veel mensen per se naar buiten. En wie vuurwerk wil afsteken, heeft daarvoor voldoende tijd.
  • Houd rekening met elkaar
    Niet iedereen vindt vuurwerk leuk of kan daar tegen. Vuurwerk afsteken moet veilig gebeuren. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt voor een veilige en feestelijke jaarwisseling. Dus gooi geen vuurwerk naar anderen of dieren en houd u aan de afsteektijden.
  • Niet overal vuurwerk afsteken
    De gemeente kan gebieden aanwijzen waar het verboden is vuurwerk af te steken. U kunt zelf of met de buurt een vuurwerkverbod aanvragen via uw gemeente.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Drenthe

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Drenthe
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.